به گزارش شنبه تارنماي اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران، براي چهارمين فصل متوالي پايش ملي محيط كسب و كار طبق قانون بهبود محيط كسب و كار انجام شد.
در اين زمينه مركز آمار و اطلاعات اقتصادي اتاق ايران به عنوان مرجع تهيه آمار جايگزين مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي شده است.
در چهار فصل گذشته، براي نخستين بار نمره شاخص ملي كسب و كار وضعيت بدتري را نسبت به فصل پيشين نشان ميدهد.
بر اساس نتايج حاصل از پايش ملي محيط كسبوكار ايران در تابستان 1396، رقم شاخص ملي 5.77 محاسبه شد كه تا حدودي بدتر از وضعيت اين شاخص نسبت به ارزيابي فصل گذشته (بهار 1396 با ميانگين 5.69) بود.
از ديد فعالان اقتصادي مشاركتكننده در اين پايش، وضعيت اكثر مؤلفههاي مؤثر بر محيط كسب وكار ايران در تابستان امسال تا حدودي نامساعدتر شد.
نمره بدترين ارزيابي 10 است.
**وضعيت زيرشاخصهاي كسبوكار
در تابستان 1396، فعالان اقتصادي مشاركتكننده در اين پايش، دشواري تأمين مالي از بانك ها، بيثباتي و غيرقابل پيشبيني بودن قيمتها (مواد اوليه و محصولات) و رويههاي غيرمنصفانه و ناعادلانه مميزي و دريافت ماليات را سه مؤلفه نامناسب عنوان كردند.
سه مؤلفه محدوديت دسترسي به برق، محدوديت دسترسي به سوخت (گاز، گازوئيل و...) و محدوديتهاي دسترسي به ارتباطات (تلفن همراه و اينترنت) مناسبترين مؤلفههاي محيط كسب وكار كشور نسبت به ساير مؤلفهها ارزيابي شد.
قابل ذكر است كه در هر 4 دوره اجراي طرح، دشواري تأمين مالي از بانك ها و محدوديت دسترسي به برق بهترتيب نامساعدترين و مساعدترين مولفه كسبوكار ارزيابي شدهاند.
**فضاي كسبو كار در استانها
براساس يافتههاي اين طرح در تابستان 1396، استانهاي خراسان شمالي، سيستان و بلوچستان و لرستان بهترتيب داراي بدترين وضعيت محيط كسبوكار و استانهاي گيلان، فارس و مركزي به ترتيب داراي بهترين وضعيت محيط كسبوكار نسبت به ساير استانها ارزيابي شدند.
**شرايط كسبو كار در بخشهاي اقتصادي
براساس نتايج اين پايش در تابستان 1396، وضعيت محيط كسبوكار در بخش كشاورزي در مقايسه با بخشهاي صنعت و خدمات مناسبتر ارزيابي شد.
بين رشته فعاليتهاي اقتصادي، رشته هاي 'آموزش'، 'ساختمان' و 'اداري و خدمات پشتيباني' به ترتيب داراي بدترين وضعيت كسبوكار بودند.
رشته هاي خدمات مربوط به 'تأمين جا و غذا'، 'املاك و مستغلات' و 'آبرساني، مديريت پسماند، فاضلاب و فعاليتهاي تصفيه' به ترتيب بهترين وضعيت كسبوكار را در مقايسه با ساير رشته فعاليتهاي اقتصادي به دست آوردند.
**نظريه شين
بر اساس نظريه عمومي كارآفريني شين، شاخص ملي محيط كسبوكار ايران در تابستان 1396، عدد 5.92 به دست آمد كه تا حدودي بدتر از وضعيت اين شاخص در ارزيابي فصل گذشته (بهار 1396 با ميانگين 5.81) بود.
عدد 10 بدترين ارزيابي است.
ميانگين ارزيابي محيط اقتصادي عدد 5.84 بود كه در ارزيابي فصل گذشته عدد 5.77 حاصل شد.
ميانگين ارزيابي محيط نهادي عدد 5.98 به دست آمد كه در بهار عدد 5.84 بود.
بر اساس نظريه عمومي كارآفريني شين همانند بهار، محيط جغرافيايي با عدد 4.24 و محيط مالي با عدد 7.93 به ترتيب مساعدترين و نامساعدترين محيطها بود.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام : @IRNAeco
اقتصام*3061*1961*
تنظيم: ميترا بلندقامتي*انتشار: مريم مسعود
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۱
تهران- ايرنا- نتايج پايش ملي فضاي كسبو كار نشان ميدهد در تابستان امسال پس از سه فصل حركت رو به بهبود، شاخصها در همسنجي با فصل بهار سير نزولي را ثبت كرد.