به گزارش روز شنبه ايرنا؛ محمدعلي محسني بندپي در سفر به منطقه زلزله زده سرپل ذهاب با بيان اينكه يكي از مسائل اين افراد هم وجود مركز توانبخشي در خود سرپل ذهاب و هم بحث انتقال بيماران است، افزود: انتقال بيماران بايد با يك روش و شيوه خوبي انجام شود، چه بسا خيلي از اينها ممكن است آسيب بيشتري در انتقال نامناسب ببينند.
وي گفت: امروز به همراه معاون توانبخشي كشور و جمعي از مسئولان كشوري و استاني بهزيستي به سرپل ذهاب آمديم تا فكري براي توانبخشي اين بيماران كنيم.
رئيس انجمن فيزيوتراپي ايران تصريح كرد: بخشي از اين بيماران را با تجهيز بيشتر مراكز توانبخشي كه اينجا وجود دارد و تحت پوشش بهزيستي و هلال احمر است، يا با گسترش دادن اين بخش ها، مي توانيم اينجا تحت درمان قرار دهيم.
وي افزود: بخشي را هم بايد براي آنها فكر جديدتري كنيم كه آيا خدمات را در منزل به آنها ارائه دهيم يا اينها را با وسايل امن تر به مراكز توانبخشي خودمان منتقل كنيم.
وي گفت: اينها مباحثي است كه بعد از بازديد در مورد آنها تصميم گيري خواهد شد و بررسي مي كنيم كه چطور اين قضايا را مديريت كنيم كه رضايتمندي نسبي بعد از اين آسيب جدي كه مردم منطقه وارد شده است، را فراهم كنيم.
محسني بندپي افزود: رئيس سازمان بهزيستي كشور هم اعلام آمادگي كرده اند و ما را براي تهيه گزارش مبسوطي از اين مناطق به اينجا اعزام كرده اند و پس از آن تمام موارد در نشستي به اطلاع او مي رسد و حتما تمهيداتي اتخاذ خواهد شد كه مردم حداقل از نظر توانبخشي وضعيت بهتري داشته باشند.
محسني بندپي در ادامه گفت: بعد از زلزله و حوادث و بلاياي طبيعي، آسيب هايي كه عمدتا به چشم مي آيد، آسيب هاي جسماني است و آسيب هاي روحي و رواني در مرحله بعدي قرار دارند.
وي اظهار كرد: آسيب هاي جسماني اقدامات اوليه مي خواهد كه توسط گروه امداد هلال احمر و كادر اورژانس پزشكي انجام مي شود.
او مهمترين بخش اين خدمات را خدمات فيزيوتراپي عنوان كرد و گفت: تقريبا در برخي از بيماران زلزله خدمات در طول عمر است.
**تلاش بهزيستي براي كلاهش درد زلزله زدگان
معاون توانبخشي سازمان بهزيستي كشور نيز در اين بازديد گفت: بهزيستي بنابر وظايف ذاتي خود جزو اولين دستگاه هايي بود كه پس از بحران زلزله غرب كشور وارد عمل شد.
حسين نحوي نژاد با بيان اينكه پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي و كاستن ابعاد معلوليت ها و ناتواني ها از جمله رسالت هاي مهم سازمان بهزيستي به شمار مي رود، افزود: سازمان بهزيستي فعاليت خود را با كمك خيرين و بخش هاي غيردولتي در مناطق زلزله زده آغاز كرده است.
وي گفت: اداره بهزيستي مناطق زلزله زده جزو اولين ادارات بودند كه كار خود را بلافاصله بعد از زلزله آغاز كرده و خدمات رساني به جامعه هدف و ديگر آسيب ديدگان را انجام داد.
وي تاكيد كرد: زماني كه بحران زلزله به پايان مي رسد، بسياري از دستگاه ها كه در زمان بحران حضور داشتند، ممكن است عرصه را خالي كنند اما بخش زيادي از كار بهزيستي تازه آغاز مي شود.
نحوي نژاد از گسترش خدمات توانبخشي، كار درماني، گفتار درماني و خدمات ويزيت در منزل به افراد ضايعه نخاعي و داراي معلوليت در مناطق زلزله زده خبر داد و گفت: تلاش ما اين است با اقدامات ويزيت در منزل، ميزان اياب و ذهاب افراد آسيب ديده به مركز درماني كاهش پيدا كند.
وي از افتتاح مراكز كار درماني و گفتار درماني در منطقه زلزله زده سرپل ذهاب خبر داد و گفت: طبق رايزني هاي انجام شده با انجمن فيزيوتراپي ايران و داوطلبان، تلاش مي كنيم شرايط بهتري در منطقه ايجاد شود.
او افزود: سازمان بهزيستي با توجه به زيرساخت ها و امكانات موجود، چشم انداز روشني در ارائه خدمات توانبخشي و فيزيوتراپي به جامعه هدف و افراد آسيب ديده دارد.
زمين لرزه 7.3 ريشتري 21 آبان در 11 كيلومتري بخش ازگله، 32 كيلومتري شهرستان سرپل ذهاب در غرب كرمانشاه تاكنون 620 كشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشته است.
اين زلزله به 10 شهرستان و يك هزار و 930 روستاي استان كرمانشاه خسارت وارد كرده و براساس ارزيابي هاي صورت گرفته حدود 87 هزار واحد مسكوني شهري و روستايي نيز آسيب كلي و جزئي ديده است.
3033/8066 خبرنگار:فرزاد نويدي **انتشاردهنده:علي مولوي
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ - ۲۲:۱۸
كرمانشاه- ايرنا- رئيس انجمن فيزيوتراپي ايران گفت: در زلزله اخير استان كرمانشاه حدود 120 نفر دچار معلوليت و آسيب ديدگي و 18 نفر نيز دچار آسيب نخاعي شدند كه تلاش ما فراهم كردن شرايط لازم براي بهبود اين بيماران و روند مداواي آنها است.