سيد طاهر نوربخش روز يكشنبه در گفت وگو با ايرنا اظهار كرد: براي اجراي طرح احياي اين تعداد رشته قنات داراي اولويت، افزون بر 5 ميليارد ريال اعتبار تخصيصي سال جاري هزينه و حدود 500 هكتار از اراضي كشاوري زير دست سيراب مي شود.
وي افزود: از مجموع 841 رشته قنات در چهارمحال و بختياري در پي پديده خشكساليهاي چند سال اخير در منطقه، يك سوم از اين قنات ها كامل خشك و مابقي بين 40 تا 80 درصد كاهش آبدهي داشته است.
به گفته وي براي مرمت و لايروبي 150 رشته قنات كم آب ديگر در استان 60 ميليارد ريال اعتبار نياز است كه امسال تنها 6 ميليارد ريال آن محقق شده است.
مدير آب و خاك جهاد كشاورزي چهارمحال و بختياري با اشاره به اينكه 17 درصد آب 140 هزار هكتار اراضي اين استان از قنات ها تامين مي شود، تصريح كرد: 280 رشته قنات طي سه سال گذشته بدليل خشكسالي و افزايش بي رويه استفاده از آب هاي زيرزميني خشك شده است.
وي تنها راه حل براي خروج از بحران آب بخش كشاورزي را مديريت در مصرف آب و اجراي دقيق سيستم آبياري نوين و تغيير الگوي كشت عنوان كرد و گفت: اين استان در اجراي سيستم آبياري نوين چهارمحال و بختياري با اجراي بيش از 54 هزار هكتاري سيستم آبياري تحت فشار در كشور رتبه دوم را دارد.
سالانه در چهارمحال و بختياري بيش از يك ميليون و 500 هزار تن محصولات باغي، زراعي، دامي و شيلاتي توليد مي شود و سطح زيركشت استان 270 هزار هكتار با 66 هزار بهره بردار است.
خبرنگار: مرتضي شاهوردي**انتشاردهنده:جهانبخش صفري
6199/6021
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۸
شهركرد- ايرنا- مدير آب و خاك جهاد كشاورزي چهارمحال و بختياري از لايروبي و احياي 50 رشته قنات در اين استان خبر داد و گفت: با اجراي اين طرح در سال جاري 250 ليتر بر ثانيه آب بخش كشاورزي استان افزوده شد.