به گزارش ایرنا، فریدون همتی شامگاه یكشنبه در نشست كارگروه تخصصی اشتغال هرمزگان، اظهار داشت: هر مغازه دار علاقه مندی می تواند فعالیت خود را به صورت 24 ساعته انجام دهد.
وی ادامه داد: اگر 10 هزار مغازه از 39 هزار مغازه بندرعباس به صورت شبانه روزی فعالیت كنند زمینه اشتغال 10 هزار نفر فراهم می شود.
وی اضافه كرد: علاوه بر آن این اقدام در افزایش ضریب امنیت و ارائه خدمات بیشتر و بهتر به شهروندان هم موثر است و چهره بندرعباس را تبدیل به شهر بندری شبانه روزی فعال می كند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: امسال 9 هزار میلیارد ریال برای اشتغال در هرمزگان در نظر گرفته شده كه 1400 میلیارد ریال آن را منابع قرض الحسنه تشكیل می دهد و 50 درصد این منابع قرض الحسنه در ظرف مدت زمانی كوتاه ابلاغ شده جذب شده است.
استاندار هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود به اجرای طرح كارورزی دانش آموختگان دانشگاهی در هرمزگان اشاره كرد و افزود: اگر كارفرمایی اقدام به جذب این افراد كند دولت تا 6 ماه دستمزد و حق بیمه سهم كارفرما را پرداخت می كند و اگر بخواهد وی را جذب كند مدت پرداخت حق بیمه كارفرما توسط دولت تا 2 سال افزایش می یابد.
همتی یادآور شد: هم چنین صندوق توسعه ملی برای ایجاد شغل در منطقه های روستایی، عشایری، محروم و شهرهای زیر 10 هزار نفر جمعیت 51 میلیارد و 600 هزار دلار به استان پرداخت خواهد كرد و معادل همین مبلغ را هم بانك ها می پردازند.
استاندار هرمزگان هم چنین به برنامه اشتغالزایی برای مددجویان زیر پوشش كمیته امداد با استفاده از طرح های خود اشتغالی، كسب و كارهای خُرد خانگی و صنایع دستی اشاره كرد و افزود: سازمان و تشكلی برای تهیه مواد اولیه تولید كنندگان صنایع دستی و فروش آنها در بازار ایجاد شود.
همتی افزود: اگر این سازمان و تشكل از عده ای افراد علاقه مند شكل گیرد خودشان كارها را پیش می برند و این تشكل و سازمان نیازمند افرادی ورزیده و توانمند است كه بتوانند فرآیند ها را به موقع انجام دهند.
وی ابراز داشت: چنین سازمانی باید پشتوانه علمی و آموزشی به عنوان پشتوانه ایجاد تغیر و نوآوری در كار كنار آن داشته باشد كه اگر در این زمینه خوب عمل شود اشتغالی بیش از صنعت ایجاد خواهد شد.
وی اشاره كرد: اگر مددجویی اقدام به تولید محصول كرده و نتواند آن را در بازار بفروشد، طرح اشتغالزایی با شكست روبرو می شود.
رئیس كارگروه اشتغال هرمزگان افزود: بانك ها در اعطاء تسهیلات به مددجویان زیر پوشش كمیته امداد امام خمینی (ره) در هرمزگان فعال بوده اند و امید می رود كار را با همین سرعت ادامه دهند.
وی از مدیركل كمیته امداد امام خمینی (ره) هرمزگان خواست هرجا مانعی بر سر راه اعطاء تسهیلات وجود داشت اطلاع دهد تا نسبت به رفع آن اقدام شود.
این سخن استاندار باعث شد برخی مدیران در ادامه نشست عملكرد یكی از بانك ها در اعطاء تسهیلات به معرفی شدگان را نامناسب بخوانند.
هم چنین استاندار هرمزگان از مدیران خواست با یكدیگر ارتباط داشته باشند و مسائل و مشكل های روند اجرای طرح ها را پیگیر كنند.
استاندار هرمزگان از مدیران اداره های دولتی خواست با همتایان خود در سایر استان ها ارتباط داشته باشند و از كارهای مفید آن ها برای استان الگو برداری كرده و در اجرای برنامه ها نوآوری و خلاقیت داشته باشند.
وی عملكرد یكی از بانك ها را در پرداخت تسهیلات به طرح های معرفی شده رضایت بخش ندانست و پرسید: چرا از یك هزار و 750 طرح معرفی شده به این بانك در زمینه تسهیلات مشاغل خانگی تنها به 250 طرح تسهیلات پرداخت شده است.
همتی گفت: اگر 130 نفر برای دریافت تسهیلات طرح هایشان مراجعه نكرده اند یك هزار و 350 نفر بقیه كه مراجعه كرده اند چرا تسهیلات دریافت نكرده اند؟
وی با استناد به سخن یكی از مدیران درباره برخورد بانك ها با مراجعه كنندگان گفت: اگر در یكی از شعب بانك ها برخورد نامناسب انجام شد باید به مدیر بانك اطلاع داده شود.
وی گفت: سازمان جهاد كشاورزی هرمزگان با استفاده از تسهیلات در نظر گرفته شده برای مناطق روستایی، عشایری و محروم نسبت به نوسازی نخلستان ها ، باغ های لیموترش و نارنگی اقدام كند و آنرا تا پایان سال به اتمام برساند.
وی ادامه داد: این سازمان از ظرفیت فرمانداران، بخشداران، دهیاران برای زمینه سازی اجتماعی و اطلاع رسانی لازم به مردم استفاده كند.
مدیركل كمیته امداد امام خمینی (ره) هرمزگان نیز در این نشست گفت: مشاغل خرد و صنایع دستی می توانند سهم خوبی در ایجاد اشتغال استان داشته باشند.
علی اللهیاری اضافه كرد: 53 هزار خانوار زیر پوشش این نهاد حمایتی قرار دارند كه 32 هزار نفر آنان را زنان سرپرست خانوار تشكیل می دهند.
وی اضافه كرد: همه افراد مستعد برای اشتغال در بخش های گوناگون كشاورزی، صنعت و خدمات شناسایی شده اند.
مدیركل كمیته امداد امام خمینی (ره) هرمزگان بیان داشت: این نهاد حمایتی از چند سال گذشته بر روی طرح توانمند سازی افراد زیر پوشش كار می كند و اقدام هایی در این زمینه انجام داده كه می توان به آموزش های فنی و حرفه ای، اعطاء تسهیلات و معرفی افراد به كاریابی ها برای اشتغال اشاره كرد.
وی ادامه داد: بر روی طرح های اشتغالزایی تا سه سال نظارت می شود كه به بازده برسند و مددجو بتواند ثبات اقتصادی داشته باشد.
3219/7408
خبرنگار: عزت الله معمارباشی ** انتشار دهنده: محمد جهانگیریان
* آگاهی از آخرین اخبار استان در كانال تلگرام ایرنا هرمزگان
* لینك جستجو كانال: irnabandarabas@
*ایمیل: irna.hormozgan@yahoo.com
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۲
بندرعباس - ایرنا - استاندار هرمزگان گفت: اقدام های لازم برای شبانه روزی شدن بازار بندرعباس در حال انجام است و نهادهای دولتی خود را برای این رویداد آماده كنند.