مشهد- ايرنا- استاندار خراسان رضوي به سفر سالانه 27 ميليون مسافر و زائر به مشهد اشاره و بيان كرد: اين كلانشهر و خراسان رضوي در حوزه حمل و نقل مسافر جايگاه متمايزي نسبت به ساير نقاط كشور دارد لذا بايد حمل و نقل جاده اي آن متنوع و به روز شود.

عليرضا رشيديان شامگاه يكشنبه در نشستي با مسئولان راهداري و حمل و نقل جاده اي خراسان رضوي به مناسب روز حمل و نقل افزود: بخش خصوصي و تشكلهاي حوزه حمل و نقل بايد با استفاده از ايده هاي جديد و چانه زني با دستگاه دولتي در راستاي رفع مشكلات اين حوزه و رسيدن به سوددهي متعادل در كنار ارائه خدمات مطلوب تلاش كنند.
وي بر نوسازي ناوگان حمل و نقل نيز تاكيد و بيان كرد: روند نوسازي ناوگان فرسوده بايد بگونه اي باشد كه رانندگان و بخش خصوصي بتوانند هم توان پرداخت اقساط و هم توان اداره زندگي خود را داشته باشند.
استاندار خراسان رضوي ادامه داد: براي تحقق اين مهم بايد با همكاري بخشهاي مختلف راهكارهايي ارائه كرد. كانونها، انجمن صنفي و شركتهاي حمل و نقلي بايد سودي براي رانندگان داشته باشند. تشكلها و شركتهاي حمل و نقل بايد با چاره انديشي و همكاري اداره كل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان زمينه نوسازي ناوگان را با سود كمتر از شركتهاي ليزينگ براي رانندگان فراهم كنند.
وي به طرح برخي مشكلات شركتهاي حمل و نقل در مورد ميزان و پرداخت ماليات بر ارزش افزوده نيز اشاره و بيان كرد: در خصوص تعيين ماليات بايد به نحوي عمل شود كه شركتها به سمت فقر و تعطيلي سوق داده نشوند و بين ماليات گيرنده و ماليات دهنده تعادلي برقرار باشد.
رشيديان گفت: مخالف اعمال ماليات نيستيم. براي توسعه كشور هر كسي بايد سهم خود را بپردازد ولي نقطه تعادل و نحوه اين محاسبه نيز مهم است. در ايران حمل و نقل بار جاده اي از حمل و نقل ريلي ارزانتر است. گاهي بايد براي گرفتن بار از كشورهاي همسايه حمل و نقل را ارزان كرد.
در اين نشست نمايندگان بخش خصوصي، كانونها و تشكلهاي حمل و نقل جاده اي خراسان رضوي نيز به بيان مشكلات خود پرداختند. 26 آذر ماه 'روز حمل و نقل' ناميده شده است.
248 شركت حمل و نقل بين المللي فعال در خراسان رضوي وجود دارند. خراسان رضوي 20 هزار و 574 كيلومتر راه دارد كه شش هزار و 422 كيلومتر آن بين شهري و 14 هزار و 152 كيلومتر راه روستايي است.
اين استان رتبه نخست حمل مسافر در جاده و ريل، رتبه دوم حمل و نقل هوايي و رتبه نخست صادرات و ترانزيت كالا را در كل كشور دارا است. خراسان رضوي در زمينه صنعت ترانزيت نيز با چهار پايانه مرزي، كريدور مهم واردات و صادرات، پيوند مرزها و كشورهاي همسايه شرقي به نقاط مركزي و جنوبي ايران است.
38 هزار راننده باري و 9 هزار راننده مسافري در بخش حمل و نقل جاده اي خراسان رضوي فعاليت دارند. همچنين 43 هزار و 920 دستگاه خودرو سنگين در ناوگان جاده اي اين استان وجود دارد. 394 شركت باري و مسافري، 92 انجمن صنفي مسافري و 17 انجمن صنفي كالا در خراسان رضوي فعال هستند. 25 مجتمع خدمات رفاهي و 10 مركز معاينه فني نيز در سطح اين استان داير است. ۹۵ درصد حمل و نقلها در خراسان رضوي حمل و نقل جاده اي است و در اين ميان 14 درصد رفت و آمد خودروها را در سطح استان ناوگان حمل و نقل عمومي بر عهده دارد. بالغ بر ۹۹ درصد بخش حمل و نقل خراسان رضوي متعلق به بخش خصوصي است.
خبرنگار: ندا جواهرفر **انتشار: حسين كريم زاده
7505/1858