تهران- ایرنا- مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی كشور از انتخاب اپراتورهای پایانه های اول و دوم بندر شهید رجایی خبر داد و گفت: با تكمیل فاز سوم، ظرفیت كانتینری این بندر سالیانه هشت میلیون كانتینر افزایش می یابد.

به گزارش ایرنا، «محمد راستاد» شامگاه دوشنبه در آیین امضای 13 تفاهمنامه سرمایه گذاری بخش خصوصی در بندرهای شمالی و جنوبی كشور افزود: با برگزاری مناقصه انتخاب اپراتور برای پایانه های یك و دو بندر شهید رجایی امروز شاهد امضای تفاهمنامه های آن با 2 اپراتور داخلی با مشاركت شركت های خارجی هستیم.
به گفته وی، این تفاهمنامه ها به مدت پنج سال برای اقدام های اپراتوری و سرمایه گذاری مورد نیاز در این پایانه ها امضا شد.
راستاد ادامه داد: برای تكمیل مرحله سوم پایانه كانتینری بندر شهید رجایی هشت هزار و 600 میلیارد ریال توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری می شود و برای اولین بار در كشور این پایانه كانتینری بندری با یك مدیریت جدید تجهیز و بهره برداری می شود.

** اسناد مناقصه بندر امام خمینی(ره) آماده است
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی درباره فعالیت پایانه كانتینری بندر امام خمینی(ره) نیز بیان داشت: اسناد مناقصه آن آماده شده است تا با برگزاری مناقصه و انتخاب شركت های مورد نیاز شاهد افزایش عملیات كانتینری در این بندر جنوبی كشور باشیم.
وی عنوان كرد: ما به دنبال افزایش سهم حمل و نقل ریلی در بنادر كشور هستیم و از این رو، اداره كل حمل و نقل چندوجهی و لجستیكی در حوزه معاونت بندری شكل گرفته است.
راستاد گفت: در چشم انداز 1404، باید 55 میلیون تن مواد معدنی از بندر شهید رجایی صادر یا وارد شود و با توجه به اهمیت این مساله تفاهمنامه ساخت این پایانه به امضا می رسد تا این پایانه به صورت كاملا مكانیزه آماده شود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی افزود: امروز شاهد امضای چندین تفاهمنامه همكاری در زمینه گردشگری دریایی با همكاری بنیاد مستضعفان در سواحل شمالی و جنوبی هستیم و با شركت عمران و بهسازی شهری نیز در چارچوب تعریف شده همكاری های خود را در بنادر تجاری آغاز می كنیم.
راستاد افزود: انتظار داریم بزودی با امضای تفاهمنامه ای همكاری بندری و دریایی خود را با شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی آغاز كنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی درباره بندر چابهار نیز گفت: همزمان با افتتاح این بندر با حضور رییس جمهوری اسلامی ایران، مذاكرات با شركت هندی برای سرمایه گذاری 85 میلیون دلاری در این بندر نهایی شد.
وی ادامه داد: با امضای یك قرارداد، اپراتوری بندر چابهار به این شركت هندی واگذار شده است تا به صورت بی.او.تی در این بندر سرمایه گذاری كند.
به گزارش ایرنا، بخش خصوصی با امضای 13 تفاهمنامه كه امشب در حضور وزیر راه و شهرسازی صورت گرفت، در بندرهای شهیدرجایی، امام خمینی (ره)، خرمشهر، بوشهر، چابهار، بندرامیرآباد، انزلی و نوشهر 100 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری می كند.
سازمان بنادر و دریانوردی كشور افزون بر این 13 تفاهمنامه، چندین قرارداد نیز با صندوق ضمانت صادرات ایران، شركت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری، شركت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران، هلدینگ سیاحتی و مراكز تفریحی بنیاد مستضعفان و گروه توسعه مهندسی بام امضا كرد.
به موجب قراردادها، این موسسه ها و مجموعه های اقتصادی باید سرمایه گذاری های بخش خصوصی را در بنادر كشور تسهیل كنند.
شورای فرهنگ عمومی كشور در سال ۱۳۷۶ بیست و ششم آذرماه را روز ملی حمل و نقل معرفی كرد.
سال 1361 در چنین روزی با بسیج عمومی كامیونداران، كالاهای یكصد كشتی كه در بندرهای جنوبی كشور معطل مانده بود، به سراسر كشور انتقال یافت.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: @IRNAeco
اقتصام**3061*1108*1961*
خبرنگار: ایرج منصوری*انتشار: مریم مسعود