به گزارش خبرنگار ايرنا ، فرهاد دلق پوش غروب دوشنبه در ديدار با مديرعامل سازمان منطقه آزاد انزلي با ارزشمند دانستن ديدگاه ها و عملكرد اين سازمان در حمايت از واحدهاي توليدي و صنعتي اظهار كرد: تلاش هاي اين سازمان براي فعال سازي واحدهاي راكد و توسعه صادرات واحد هاي توليدي منطقه آزاد انزلي قابل تقدير است.
وي منطقه آزاد انزلي را داراي ظرفيت هاي مناسبي براي فعالان اقتصادي دانست و افزود: تلاش همه دستگاه هاي اجرايي مرتبط در حوزه توليد و صادرات بايد در راستاي توسعه و تثبيت تحرك و پويايي اين منطقه در حوزه صنعت و تجارت باشد.
دلق پوش با اعلام آمادگي سازمان صنعت و معدن و تجارت گيلان در جهت افزايش همكاري براي توسعه صنعتي و تجاري با انجام اقدامات مشترك تاكيد كرد: با توجه به سوابق صنايع توليدي و صنعتي چون صنايع نساجي و سلولزي در گيلان،زمينه هاي توسعه صنعتي و تجاري اين صنايع براي توليد و درنهايت صادرات آن از مبدا منطقه آزاد انزلي وجود دارد.
رئيس سازمان صنعت ، معدن و تجارت گيلان پيوند بخش هاي توليدي استان با منطقه آزاد انزلي و انعقاد تفاهم نامه مشترك را به منظور رونق صادرات در گيلان را مهم برشمرد و تصريح كرد: بايد با استفاده از نظرات نخبگان اين حوزه ظرفيت هاي مشترك با هدف گذاري درست و اصولي شناسايي شود.
دلق پوش ياد آور شد: جهش منطقه آزاد انزلي در حوزه صادرات نشان از توانمندي ها و مزيت هاي اين منطقه براي استان و كشور است و لازم است كه با شناخت دقيق بازارهاي هدف صادراتي و با برنامه ريزي مناسب از اين منطقه به عنوان دروازه صادراتي كالاهاي توليدي كشور به اروپا و آسياي ميانه بهترين بهره وري را داشته باشيم.
***بندر كاسپين قابليت تبديل به بندر نسل سوم را دارد
در ادامه اين نشست رييس هيات مديره و مدير عامل سازمان منطقه آزاد انزلي بااشاره به اقدامات انجام شده از سوي اين سازمان در راستاي حمايت از واحد هاي توليدي و صادراتي اظهار كرد : با انجام تمركز بر روي مزيت هاي رقابتي و نسبي گيلان در حوزه صادرات در راستاي سياست هاي اقتصاد مقاومتي و بهبود فضاي كسب و كار با اعمال قوانين و معافيت هاي مناسب از سوي اين سازمان ، 55 واحد راكد مجدد به چرخه توليد و صادرات بازگشتند.
رضا مسرور افزود: در همين راستا ميزان صادرات كالاهاي توليدي منطقه از حدود 500 هزار دلار در سال 91 به 55 ميليون دلار در سال 95 افزايش يافته كه علاوه بر رشد شاخص هاي اقتصادي موجب جذب سرمايه گذار در بخش هاي مختلف شده است.
وي با اشاره به اهميت شناسايي بازارهاي هدف صادراتي تاكيد كرد: با شناسايي درست بازارهاي روسيه و كشورهاي حاشيه خزر به عنوان بازارهاي هدف صادراتي، گيلان و منطقه آزاد انزلي به پايگاه صادراتي كشور ها تبديل مي شود .
مسرور با اشاره به احداث مجتمع بندري كاسپين به عنوان بزرگترين بندر ايران در درياي خزر با رويكرد صادراتي تصريح كرد: در حال حاضر با سرمايه گذاراي بخش خصوصي ساخت سيلو ، سردخانه و انبار در پسكرانه اين بندر در حال انجام است.
رييس هيات مديره و مدير عامل سازمان منطقه آزاد انزلي پسكرانه مجتمع بندري كاسپين را يك ظرفيت مناسب جهت استقرار واحد هاي توليدي و صنعتي بيان و خاطرنشان كرد: با استقرار صنايع در پسكرانه بندر كاسپين اين بندر به يك بندر نسل سوم تبديل مي شود.
مسرور با تاكيد بر لزوم افزايش همكاري مشترك به عنوان زنجيره ارزش در بخش صنعت گفت: با ايجاد اين زنجيره كالاهاي توليدي در استان به كشورهاي مختلف صادر شوند .
وي با اشاره به ضرورت تمركز موضوعي در حوزه صادرات افزود:با توجه به وجود مزيت هاي رقابتي در حوزه صنايع فناوري پيشرفته (high tech ) دانش بنيان، كشاورزي، بسته بندي، پوشاك و گل و گياه در گيلان ، بايد از اين مزيت نهايت استفاده را ببريم .
منطقه آزاد انزلي تنها منطقه آزاد شمال كشور است.
خبرنگار:رضا اكبري**انتشار دهنده: بابايي
7471 /6030
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۶ - ۲۲:۵۵
انزلي-ايرنا-رييس سازمان صنعت و معدن و تجارت گيلان بر لزوم بهره گيري از ظرفيت هاي منطقه آزاد انزلي به عنوان دروازه اي براي صادرات كالاهاي توليدي كشور به كشورهاي اروپايي و آسياي ميانه تاكيد كرد.