سنندج - ايرنا - مدير آموزش و پرورش شهرستان قروه گفت: در سال جاري 300 نفر از سهميه 376 نفري دوره سوادآموزي جذب اين دوره ها شده اند كه معادل 80 درصد سهميه اين دوره است.

به گزارش خبرنگار ايرنا،حسين الماسي روز سه شنبه در جلسه شوراي پشتيباني سوادآموزي در فرمانداري قروه افزود: در شهرستان قروه بيش از سه هزار و 800 نفر در گروه سني 10 تا 49 سال بي سواد مطلق وجود دارد كه تاكنون 880 در سال جاري جذب شده اند.
به گفته وي از 880 نفر جذب شده در نهضت سوادآموزي 73 نفر آقا و 807 نفر خانم هستند.
وي اظهار كرد: در دوره تحكيم 125 درصد سهميه و در دوره انتقال 106 درصد سهميه جذب شده اند.
مدير آموزش و پرورش شهرستان قروه از دريافت و ثبت مدارك تحصيلي 135 نفر از اولياي باسواد دانش آموزان كه مدرك آن ها در سامانه ثبت نشده است خبر داد.
وي گفت: در سال جاري امضاي تفاهم نامه سوادآموزي با 13 اداره در قالب پوشش افراد بي سواد اين ادارات منعقد شده است.
الماسي افزود: آزمون دوره توانمندسازي آموزش دهندگان با شركت 196 نفر از آموزش دهندگان شهرستان هاي قروه، دهگلان و منطقه سريش آباد به مدت پنج روز به صورت سيستمي برگزار شد.
وي از استعلام و كنترل بيش از 30 هزار نفر از مدارك افراد براي تعيين بي سوادان در سامانه سوادآموزي خبر داد و گفت: مركز يادگيري سوادآموزي در محل دبيرستان ميثاق با شركت 75 نفر از سوادآموزان در دوره هاي سوادآموزي، انتقال و تحكيم تاسيس شده است.
الماسي با اشاره به اينكه براي 880 نفر از سوادآموزان اقلام آموزشي و كتب رايگان تهيه و توزيع شده است افزود: براي 245 نفر از سوادآموزان دوره سوادآموزي، 226 نفر از سوادآموزان دوره انتقال و 32 نفر از سوادآموزان دوره تحكيم بعد از قبولي در امتحانات مدرك تحصيلي صادر شده است.
فرماندار قروه هم در اين نشست با اشاره به اينكه نهضت سوادآموزي يك كار جهادي و وظيفه همگاني است، گفت: اين كار مختص به يك فرد خاص و ارگان خاصي نيست بلكه هر يك از اعضاي جامعه در ريشه كن كردن بي سوادي بايد تلاش كنند.
پرويز كولاني افزود: كلمه نهضت نسبت به احساس تعهد و مسئوليت تاكيد كرده است و منظور از مفهوم نهضت متعلق به همه زمان ها و مكان ها است.
به گفته وي گاهي فرهنگ سازي نامناسب باعث عدم رغبت ، انگيزه و جذب بي سوادن شده است كه بايد با فرهنگ سازي خوب باعث رغبت و مراجعه خانواده ها به نهضت سوادآموزي شد.
كولاني با اشاره به اينكه موضوع سوادآموزي يك كار جهادي است، اظهار كرد: دستگاه‌ها و متوليان امر در اين زمينه از هيچ كوششي دريغ نورزند.
رئيس نهضت سوادآموزي شهرستان قروه هم گفت: چهارمين مركز يادگيري سوادآموزي استان در اين شهرستان راه اندازي شده است.
عباس حسني پدرام با اشاره به مشكلات و چالش هاي پيشرو سوادآموزي در سطح شهرستان قروه افزود: نبود انگيزه در بين سوادآموزان باوجود اعلام پاداش قبولي، ممانعت سرپرست خانواده، همكاري نكردن بعضي از اعضاي هيات امناي مساجد و دهياران جهت اختصاص مكان براي تدريس است.
وي اضافه كرد: نبود اهرم لازم جهت جذب بي سوادان، استقبال نكردن بي سوادان به دليل شاغل بودن و داشتن اين ذهنيت كه سواد كارايي لازم در زندگي را ندارد از ديگر مشكلات موجود در اين حوزه عنوان كرد.
حسني پدرام با اشاره به اينكه امروزه شناسايي بي سوادان و تشويق به با سواد شدن نشان از امري بسيار حياتي و دشوار است گفت: در اين مورد همكاري تمامي مسئولان و مردم را مي طلبد.
وي افزود: آموزش سواد پايه، زمينه سازي براي يادگيري مادام العمر و آموزش مهارت هاي لازم در زندگي، آموزش حقوق شهروندي و زمينه سازي براي كارآفريني و بهبود كيفيت زندگي از اصلي ترين كاركردهاي مركز يادگيري است.
حسني پدرام تقويت مسئوليت پذيري در جامعه محلي، ايجاد فرصت ها و امكانات يادگيري برابر براي همه افراد محل، ارائه آموزش بر اساس نياز محلي و منطقه اي با روش هاي فعال و برگزاري مراسم هاي ديني محلي و ملي به مناسبت اعياد و ولادت ها را از ديگر كاركردهاي مركز يادگيري دانست.
در شهرستان قروه مدرك بيش از سه هزار نفر براي مشخص شدن بي سوادان در سامانه سوادآموزي استعلام و كنترل شده است كه از اين تعداد 880 نفر تحت پوشش نهضت سوادآموزي قرار گرفته اند.
در اين شهرستان سه هزار و 800 نفر بي سواد مطلق در سنين 10 تا 49 سال وجود دارند كه 60 درصد از اين جمعيت در روستاها و 40 درصد در شهرها ساكن هستند.
شهرستان قروه حدود 145 هزار نفر جمعيت دارد.
خبرنگار:سارا صالحي* انتشار: اميد بهمني
7345/6108