به گزارش ایرنا از روزنامه های ژاپن تودی و ژاپن تایمز، با این سرمایه گذاری سنگین رادارها و سامانه های موشكی زمینی 'آجیس' ژاپن تقویت خواهد شد.
این گزارش ها می افزاید بخشی از این برنامه مقابله با كره شمالی است اما نباید فراموش كرد كه تعداد موشك های چین هم در حال افزایش است و برای مهار این كشور نیز این اقدام ضرورت دارد.
دولت شینزو آبه نخست وزیر ژاپن كه رابطه بسیار قوی نظامی با آمریكا دارد گفته است كه بر اساس این برنامه، دو سامانه راداری و ضد موشكی آجیس آمریكا در این كشور ساخته خواهد شد.
با این وصف منابع نظامی آگاه در ژاپن گفته اند كه به رغم این سرمایه گذاری بعید به نظر می رسد كه ایستگاه های دفاعی موشكی جدید این كشور زودتر از سال 2023 میلادی عملیاتی شود.
'تسونوری اونودرا' وزیر دفاع ژاپن در مصاحبه ای با خبرنگاران در باره توسعه این سامانه موشكی گفت ما سال هاست با تهدیدهای موشكی كره شمالی روبرو هستیم و لازم است چنین برنامه ای برای تقویت این سامانه اجرا شود.
این اقدام ژاپن در حالی صورت می گیرد كه كره شمالی در ماه نوامبر امسال یك فروند موشك بالستیك قاره پیما پرتاب كرد كه بیش از چهار هزار كیلومتر ارتفاع گرفت، برد سامانه های موشكی كشتی های ژاپن بسیار كمتر از این رقم است و قرار است با این سرمایه گذاری سامانه های 'آجیس' در روی خشكی تقویت شود.
وزیر دفاع ژاپن گفت كه این كشور به دنبال خرید موشك های كروزی است كه بتوان با جنگنده های اف 15 و اف 35 پرتاب كرد و سایت های نظامی كره شمالی را با آنها هدف قرار داد.
آزمایش چند موشك دوربرد با قابلیت حمل كلاهك هسته ای از سوی كره شمالی در چند ماه گذشته؛ باعث افزایش تنش ها بین این كشور با برخی از كشورهای منطقه از جمله ژاپن و كره جنوبی و همچنین آمریكا شده است.
پیونگ یانگ از سال 2006 میلادی تا كنون 7 موشك دوربرد آزمایش كرده است كه آخرین آن 29 نوامبر (8 آذر) انجام شد.
به دنبال آزمایش ششمین بمب هسته ای این كشور كه 15 سپتامبر(شهریور) 2017 صورت گرفت آمریكا با كمك چین و روسیه قطعنامه ای را در سازمان ملل علیه این كشور تصویب كرد كه باعث واكنش شدید كره شمالی شد به طوری كه این كشور هشدار داد به واسطه اعمال تحریم های سرسختانه علیه این كشور، ژاپن را غرق و آمریكا را به خاكستر تبدیل خواهد كرد.
كارشناسان نظامی می گویند با توجه به اینكه ششمین موشك كره شمالی كه یك بمب هیدروژنی بود حدود سه هزار و 700 كیلومتر برد داشت هدف از این پرتاب، نشان دادن این موضوع بود جزیره آمریكایی 'گوام' كه سه هزار و 400 كیلومتر با كره شمالی فاصله دارد در تیررس این موشك قرار دارد.
آخرین موشك ازمایش شده توسط این كشور نیز چهار هزار كیلومتر ارتفاع گرفته است كه نشان می دهد جزیره گوام همچنان در تیر رس این كشور است.
آساق**231**1904**
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۶ - ۰۶:۲۰
پكن-ایرنا- ژاپن امروز جهارشنبه رسما اعلام كرد بر اساس تصمیم دولت و وزارت دفاع این كشور دو میلیارد دلار برای توسعه سامانه موشكی در روی خشكی اختصاص خواهد داد.