تهران- ایرنا- تعزیرات با افزایش گشت های مشترك همراه با نمایندگان دستگاه های نظارتی، سعی بر كنترل قیمت ها و تنظیم بازار دارد و هدف اصلی آن، برخورد با سودجویانی است كه شیرینی شب یلدا را به كام مردم تلخ می كنند.

شب یلدا از منظر تقویت پیوندهای اجتماعی و برپایی آیین آداب و رسوم بلندترین شب سال، برای مردم ایران دارای اهمیت است و خانواده ها، تدارك پذیرایی ویژه با توجه به آنچه در رسوم و سنت آمده است، برنامه ریزی می كنند.
سبد كالایی و خریدهای شب یلدا در چند قلم از جمله میوه (انار و هندوانه)، آجیل، شیرینی و باسلوق خلاصه می شود و با توجه به این اقلام، تعزیرات حكومتی، نظارت بر بازار گروه كالایی های یاد شده را مورد توجه ویژه قرار داده است.
گشت تعزیرات حكومتی به همراه نمایندگان دستگاه های نظارتی در پی طرح نظارتی تعزیرات، ویژه شب یلدا كه از شنبه 25 آذر ماه آغاز شده است و تا 30 آذرماه ادامه دارد، به صورت سرزده از نمایشگاه خریدهای شب یلدا بازدید كرد.
بهروز طالبیان قاضی شعبه 46 تعزیرات حكومتی تهران در حاشیه بازدید نمایشگاه زمستان ایرانی كه از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت برای خریدهای شب یلدا در تهران برگزار شده است، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: عدم درج قیمت، عدم ارائه فاكتور خرید و گرانفروشی سه تخلف عمده در نظارت های طرح یلدا است.
طالبیان با تاكید بر رویكرد پیشگیرانه و ارشادی تعزیرات در كنترل و نظارت بازار شب یلدا افزود: در اغلب بازدیدها، تعزیرات و بازرسان اصناف در صورت روبه رویی با گرانفروشی، در وهله نخست تذكر می دهند و فروشندگان همان لحظه قیمت ها را تغییر می دهند و می شكنند و تعزیرات با مراجعات مكرر نظارت می كند.
این قاضی تعزیرات خاطرنشان كرد: نظارت تعزیرات به صورت گشت های محسوس و نامحسوس انجام می شود و شهروندان در صورت برخورد با هرگونه تخلف و گرانفروشی می توانند با مراجعه به سامانه 135 و یا به صورت حضوری به شعب تعزیرات حكومتی، شكایات خود را مطرح كنند.
وی یادآور شد: در گشت های مشترك تعزیرات، با حضور رئیس شعبه و قاضی انجام می شود و در صورت وقوع تخلف، پرونده، تشكیل و در همان محل پیگیری می شود و اگر مواردی نیاز به بررسی بیشتر و طی كردن فرایند رسیدگی داشته باشد، در محل صورت جلسه و به شعبات مربوطه ارجاع می‌شود تا در زمان مقرر رسیدگی شود.

**آبمیوه های دست ساز بهداشتی نیست
حسن بریك وند، كارشناس مركز بهداشت شمال تهران درباره آبمیوه هایی كه در بطری های فاقد مشخصات بسته بندی شده اند، گفت: این آبمیوه ها فاقد پروانه ساخت و مجوزهای لازم هستند و به صورت زیرزمینی و دست ساز تهیه می شوند.
وی ادامه داد: آب زرشك، انار و زغال اخته حاوی طعم دهنده و اسانس های غیرمجاز است كه این امر به دلیل مرتبط بودن با سلامت مردم، حساسیت بالایی دارد و باید با متخلفان برخورد شود.
این كارشناس بهداشت اظهار كرد: آبمیوه فروشی هایی كه آب انار می فروشند باید به سفارش مشتری و در حضور او، سفارش مشتری را تهیه كنند و پیش از آن نیز انار و یا سایر میوه های آبگیری را بشویند.
وی خاطرنشان كرد: در شیرینی فروشی ها به منظور جلوگیری از آلودگی های میكروبی باید بر روی باسلوق ها و باقلواهای باز كه در محیط بیرون از یخچال قرار دارد، حتما سلفن كشیده شود.
در پایان این بازدید، مقدار انبوهی آبمیوه دست ساز با حضور قاضی تعزیرات و نماینده بهداشت، معدوم شد.
به گزارش ایرنا، بر اساس طرح سازمان تعزیرات حكومتی، گشت‌های مشترك تعزیرات حكومتی سراسر كشور از شنبه 25 آذرماه به مدت 5 روز با همكاری بازرسان و نمایندگان دستگاه‌های نظارتی برگزار می‌شود. پیشگیری، نظارت و كنترل قیمت‌ها و برخورد با متخلفان و سودجویان بازار یلدا به ویژه عرضه میوه، شیرینی و آجیل از اهداف این طرح است.
اجتمام**3229** 1418
خبرنگار: حنانه شفیعی** ناشر: مریم برزآبادی
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej