به گزارش ايرنا، محمود سيجاني روز چهارشنبه در «ششمين همايش صنعت مبلمان استان قم» در سالن ونوس قم، با بيان اين كه صادرات يكي از دغدغه هاي اين صنف است افزود: پارسال ارزش صادرات مبلمان قم 25 هزار دلار بوده كه اين آمار با رشد سه برابري از ابتداي سال جاري تا پايان آبانماه به 75 هزار دلار رسيده است.
وي، اشتغال 20 هزار تن به صورت مستقيم در صنعت چوب استان قم را نشان از ظرفيت هاي مهم اين صنعت دانست و گفت: هم اكنون سه هزار و 500 واحد در صنعت چوب قم در حال فعاليت است كه 2 هزار واحد داراي مجوز رسمي و يك هزار و 500 واحد بدون مجوز و پروانه مشغول فعاليت است.
وي با تاكيد بر پيگيري ساماندهي واحدهاي بدون مجوز فعال در صنعت چوب قم ادامه داد: ايجاد شهرك صنعتي ثامن الائمه(ع) در بخش قنوات قم به عنوان نخستين شهرك صنعتي تخصصي در كشور گام مهمي براي صنعتي كردن واحدهاي توليدي مبلمان قم بود به طوري كه امروز واحدهاي صنعتي شاخصي در اين شهرك شكل گرفته و مشغول توليد مبلمان و صنايع چوبي با بالاترين كيفيت هستند.
سيجاني بر تكميل زنجيره توليد مبلمان و صنايع چوب در قم تاكيد كرد و افزود: با وجود اقدام هاي صورت گرفته همچنان در ارزش افزوده بعد از توليد دچار ضعف هستيم و رفع اين مشكل نيازمند تكميل اين صنعت شامل رنگ، رويه كوبي و دسته بندي است تا با افزايش كيفيت، در بازارهاي داخل و خارج حضور فعال تري داشته باشيم.
** راهبرد صنعت چوب و مبلمان قم، حضور فعال در بازارهاي پنج كشور منطقه است
مديرعامل شركت شهرك هاي صنعتي استان قم نيز در سخناني، هم كاري و هم افزايي بين واحدهاي توليدي را از جمله دستاوردهاي اين همايش ها دانست و گفت: 40 تا 60 درصد توليدات صنعت چوب كشور در قم انجام مي شود كه با تلاش هاي صورت گرفته در سال هاي گذشته راه بازارهاي بين المللي در حال هموار شدن است.
امير طيبي نژاد افزود: از ابتداي امسال، 10 كانتينر از توليدات صنعت چوب و مبلمان قم از مبادي رسمي گمركي استان به كشورهاي منطقه صادر شده است كه اين امر مايه دل گرمي براي توسعه صادرات استان است.
وي با بيان اين كه راهكار اساسي براي نجات از ركود اقتصاد موجود، توليد و يافتن بازارهاي جديد در كشورهاي منطقه است ادامه داد: استفاده از ماشين آلات و فنون جديد، كاهش قيمت تمام شده و بازار يابي، اقدام هايي است كه در راس فعاليت هاي خوشه چوب استان قرار دارد.
مديرعامل شركت شهرك هاي صنعتي قم تاكيد كرد: راهبرد ما در صنعت چوب و مبلمان قم براي سال آينده، حضور فعال در بازارها و نمايشگاه هاي پنج كشور منطقه با بيشترين ظرفيت استقبال از محصولات توليدي است.
وي افزود: توليد كنندگاني كه به صورت گروهي اقدام به صادرات نمايند، مورد حمايت قرار مي گيرند، ضمن اين كه تمهيدات لازم براي حمايت از توليدكنندگان صنعت چوب قم براي حضور در نمايشگاه هاي بين المللي ايجاد شده است.
طيبي نژاد، شهرك صنعتي ثامن الائمه قم را اولين شهرك تخصصي صنعت چوب و مبمان در كشور دانست و افزود: اين شهرك كه از سال 91 فعاليت خود را آغاز كرده امروز از زيرساخت هاي مناسبي برخورد است كه تجهيز اين شهرك به ايستگاه آتش نشاني و سيستم اطفاء حريق، نشان دهنده اهتمام مسئولان استان براي توسعه زيرساخت هاي اين شهرك است.
وي، معافيت مالياتي هفت ساله را يكي از مزيت هاي استقرار واحدهاي توليدي در اين شهرك اعلام كرد و گفت: حضور در شهرك صنعتي ثامن الائمه علاوه بر مزيت معافيت مالياتي موجب افزايش بهره وري، كاهش هزينه ها و در نتيجه توسعه بيشتر اقتصادي در حوزه توليد مي شود.
وي از تاسيس شركت مديريت صادرات در حوزه چوب و مبلمان در قم براي كمك به توسعه صادرات اين محصول خبر داد و گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت، به منظور تسهيل صادرات به عراق در حال تلاش و رايزني براي كاهش تعرفه هاي گمركي در عراق است كه تحقق اين امر نيز كمك شاياني به توسعه صادرات اين محصولات به بازار بزرگ عراق خواهد كرد.
شهرك صنعتي ثامن الائمه(ع) در شهر قنوات قرار دارد كه اين شهر با قم حدود 10 كيلومتر فاصله دارد.
قم داراي هفت شهرك صنعتي شكوهيه، الغدير، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه(ع) -قنوات- و فناوري اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحيه صنعتي خورآباد، دستجرد، سيرو و طغرود است.
** دبير اتحاديه درودگران استان قم نيز در اين همايش، تامين نشدن نقدينگي مورد نياز براي تامين مواد اوليه و نيز تامين نشدن نقدينگي مورد نياز براي به روز رساني دستگاه ها و ماشين آلات مورد نياز در بخش توليد صنعت چوب را از جمله مشكلات اين صنعت عنوان كرد و گفت: اخذ ماليات هاي متنوع از جمله 9 درصد ارزش افزوده، دريافت حق بيمه 30 درصدي از كارگران برخي رسته هاي صنفي و نيز اخد عوارض متعدد توسط شهرداري، تواني براي توليدكنندگان استان باقي نگذاشته است.
محمد حسيني ياور، ركود بازار را از جمله مهمترين چالش هاي پيش روي واحدهاي توليد در قم دانست و افزود: در صورتي كه توليدكننده اي بتواند از مشكلات ذكر شده به سلامت عبور كند در چاه ركود بازار، رقابت هاي ناسالم و چك هاي وصول نشده گرفتار مي شود.
وي هدف از برگزاري اين هماش را بررسي مشكلات و ارائه راهكارها براي رفع مشكلات صنعت درودگري استان دانست و گفت: همكاري و مساعدت اعضاي صنف و برون رفت از وضع موجود و مساعدت مسئولان استان جهت ادامه فعاليت و حيات اين صنف بزرگ ضروري است.
*عضو هيات مديره اتحاديه درودگران استان قم نيز، بي توجهي به صادرات را از جمله مشكلات مهم صنعت درودگري استان دانست و گفت: بايد ديدگاهمان را از داخل كشور به صادرات معطوف كرد، چراكه توجه به صادرات موجب تحول در رونق توليدات در استان مي شود.
تقي توسلي، رقابت ناسالم، بهره وري پايين، كپي برداري مداوم و مستمر، توليد كالاي بي كيفيت، فروش بدون ضابطه به مشتريان بي اعتبار و اصراف در بهره برداري از منابع را از جمله مشكلات مهم درودگران استان برشمرد و ادامه داد: توليد انبوه كالاهاي بي كيفيت، استقبال نكردن از دوره هاي آموزشي، عدم اخذ پروانه كسب، ضعف دانش فني، عدم نظارت بر توليد، عدم هماهنگي بين توليد كنندگان، وجود اتباع خارجي و فعاليت بدون مجوز در اين صنف، عدم به روز رساني دستگاه ها و نيز عدم اعتماد لازم به اتحاديه صنف از ديگر مشكل هاي صنف درودگران قم است.
وي با اشاره به ورود دستگاه هاي پيشرفته سي ان سي به استان قم افزود: ورود تكنولوژي در هر صنعتي باعث اعتلاي اين صنعت شده ولي ورود اين دستگاه ها به صنعت چوب استان قم تنها به توليد انبوه منجر گرديده و اين موجب شده كه با وجود ورود تكنولوژي به صنعت چوب قم، شاهد ارتقاي كيفيت توليدات در اين استان نباشيم.
وي ادامه داد: اعتماد كامل به اتحاديه و كمك به مسائل مالي جاري اتحاديه، شركت در كلاس هاي آموزشي، تعامل اطلاعاتي بين اعضاي صنف در مسائل صنفي و شناسايي خريداران بي اعتبار، تشكيل شوراهاي كوچك در سطح استان، شركت در نمايشگاه هاي ملي و استاني، ايجاد نظم و انظباط در بازارهاي عرضه محصولات، استفاده بهينه از دستگاه ها، جلوگيري از كپي كردن طرح ها و توليد محصولات باكيفيت با رويكرد صادراتي از جمله اقدام هايي است كه در جهت حل مشكل هاي موجود پيش روي صنف درودگران استان بايد مورد توجه قرار گيرد.
در اين همايش كه با حضور استاندار قم برگزار شد، از پيشكسوتان، منتخبان و صادركنندگان نمونه اين صنف تقدير به عمل آمد. اولين همايش صنعت چوب قم سال 1391 برگزار شده است.
اتحاديه درودگران استان قم كه فعاليت خود را از سال 1361 آغاز كرده هم اكنون با حدود چهار هزار واحد عضو در حوزه هاي توليد محصولات چوبي، رنگ كاري، رويه كوبي و منبت كاري بزرگترين صنف استان قم است كه با اشتغال مستقيم 15 هزار تن در صنعت چوب قم، بالاترين رتبه استغال در اين استان را به خود اختصاص داده است.
7404/ 1175 خبرنگار: محمد زماني راد ** انتشار: رضا عليمحمدي
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۵
قم - ايرنا - سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: رشد سه برابري صادرات صنايع چوبي قم نسبت به سال گذشته اگرچه چشم گير است ولي رقم اين صادرات هيچ تناسبي با ظرفيت هاي عظيم صنايع چوبي قم ندارد.