به گزارش ايرنا، يكي از ويژگي هاي شب هاي چله قديم در چهارمحال و بختياري بارش برف بود كه مردم دور كرسي ها در خانواده ها جمع مي شدند و براي فصل بهار و كشت و كار برنامه ها داشتند.
بارش برف حتي در برخي از شبهاي چله تا 30 سانتيمتر نيز در همين دو دهه پيش مي رسد و آنقدر جاده ها پر برف بود كه تردد در آن در روزهاي آخر پاييز نيز به سختي انجام مي شد.
در آن سالها مردم آنقدر در شهرهاي مختلف چهارمحال و بختياري برف پارو مي كردند كه انباشت برف حتي تا نزديكي ها بام خانه ها نيز مي رسد و بچه ها از روي بام بر روي پشته ها بر سرسره بازي مي كردند.
بخاري ها چوب سوز و اين آخري ها بخاري ها نفتي دودزا به زحمت جواب سرما را مي داد و گاهي آنقدر پاي بچه ها از سرما يخ مي زد كه پاهاي خود را به چراغ نفتي مي چسباندند.
اين روز ديگر خبري از برف نيست و زمستان سال 97 نيز مانند يك دهه اخير بودن برف آغاز شده است و رودهاي اين استان يلداي بي آب را تجربه مي كنند.
يك كارشناس كشاورزي و معاون آب و خاك جهاد كشاورزي چهارمحال و بختياري مي گويد: خشكسالي هاي اخير باعث كاهش آبهاي سطحي و زير زميني استان شده است به گونه اي كه
يك سوم قنات هاي استان خشك شده است.
سيدطاهر نوربخش اظهار كرد: به دليل پديده خشكسالي از 841 رشته قنات چهارمحال و بختياري، يك سوم آن خشك شده است.
يك كارشناس اقليم شناسي نيز مي گويد: گرم شدن هوا براي كره زمين يك تهديد است و اين گرم شدن سطح كره زمين در همه كشورها جهان مشهود است.
معصومه آقا بيگي پور گفت وگو با ايرنا افزود:خشكسالي هواشناسي و خشكسالي آبشناسي بر روي كشاورزي و اجتماع تاثير گذار است و تنها راه مقابله با پديده خشكسالي بهنيه مصرف كردن آب است.
از سوي ديگر كارشناسان هواشناسي چهارمحال و بختياري مي گويد اين استان در دهمين سال خشكسالي با كاهش 77 درصدي بارش ها روبرو است.
با اين حال چله اي ديگر از راه رسيد و مردم چهارمحال و بختياري يك شب يلداي بي برف ديگر را نيز تجربه كردند.
مديركل هواشناسي چهارمحال و بختياري مي گويد:دماي استان در انتهاي پاييز و در زمستان امسال نسبت به سال گذشته كمتر شده است.
شاهرخ پارسا در گفت وگو با ايرنا افزود:براساس پيش بيني هاي صورت گرفته دماي هواي چهارمحال و بختياري در آذر تا بهمن امسال نيم تا يك درجه گرمتر خواهد بود.
وي گفت: از اين رو، چهارمحال و بختياري پس از استان هاي خراسان جنوبي، قم، يزد، اصفهان، كرمان، مركزي، سيستان و بلوچستان و تهران در رتبه نهم جدول استانهاي خشك قرار دارد.
به گفته وي، از ابتداي مهر تا پايان آذر امسال تنها 38.2 ميليمتر بارش در استان وجود داشته است كه اين ميزان بارش در مدت مشابه سال قبل 152.4 ميليمتر بوده است.
وي افزود:اكنون ميانگين ماندگاري برف در استان از 142 روز به 79 روز كاهش يافته است و هم اينك اين استان با يكهزار و 161 ميليمتر كمبود بارش روبرو است.
پارسا تاكيد كرد: وي افزود: ميانگين بارش هاي چهارمحال و بختياري هم اينك نسبت به سال قبل 75 درصد و نسبت به ميانگين بلند مدت 77 درصد كاهش دارد.
به گزارش ايرنا، اين پاييز و زمستان گرم چهارمحال و بختياري به دليل اينكه استان سرچشمه دو رود مهم كشور است بر ساير نقاط نيز تاثير مي گذارد.
گزارش از محمود رئيسي
2097
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۱
شهركرد- ايرنا- مانند 9 سال گذشته آخرين روز پاييز در چهارمحال و بختياري فرارسيد و اين استان با بي بارشي پاييزي همراه شد.