به گزارش ایرنا، ایرانیان مقیم مالزی پنجشنبه شب در مراسم ویژه شب یلدا كه از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در كوالالامپور برپا شد، شركت كردند.
علی محمد سابقی رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی در این مراسم گفت: ایران دارای یك جامعه با فرهنگ و تمدن دیرین و آئین و سنت های خوب و پسندیده است .
وی افزود: علاوه بر آئین های مذهبی، آئین های باستانی از گذشته برجای مانده كه شب یلدا یكی ازآنهاست و مردم ایران دراین آئین حكایت های اخلاقی و انسانی را در طول تاریخ به نسل های دیگر منتقل كردند وهمین حركت ها سبب شد تا فرهنگ ایرانی با غنا و پویش همچنان حفظ شود.
رایزن فرهنگی ایران اضافه كرد: جمعیت ایرانی مقیم مالزی چنانچه در زادگاه و دركنار خانواده های خود در ایران نیست، اما ایرانیان حاضر در این كشور درواقع یك خانواده محسوب می شوند و برگزاری آئین یلدا تقویت روابط میان اعضای این خانواده را به دنبال دارد.
همچنین در این مراسم، 'ناصر قلی سارلی' استاد زبان فارسی دانشگاه پوترا مالزی (یو.پی.ام) نیز در این مراسم طی سخنانی با عنوان ' سنت یلدا در گاهشماری ها ' گفت: گذشتگان ما در سرزمین مادری در تقاطع فرهنگ ها و تغییر طبیعی فصول آئین و آدابی را از جمله 'یلدا' ترتیب دادند كه همه آنها دارای حكمت ویژه ای است.
وی گفت : 'یلدا' یك واژه سوریانی ( سوریه قدیم) به معنی 'تولد و زایش' ریشه ایرانی و هندی دارد و در هر دو فرهنگ به معنی نبرد نور و تاریكی و غلبه روشنایی بر ظلمت است.
دكتر سارلی افزود: بسیاری از آئین كهن از طریق شرق به ویژه ایران به غرب منتقل شده كه اكنون باستان شناسان در برخی از این كشورها مانند رم آثار آن را كشف كرده اند.
این استاد ایرانی دانشگاههای مالزی با قرائت برخی اشعار ازجمله ' پایان شب سیه سپید است 'گفت: در بسیاری از آثار شاعران و نویسندگان ایرانی رویكرد مثبت و نگاهی با امید به یلدا وجود دارد، زیرا نوید طلوع روشنایی را با خود به همراه دارد.
وی با زمزمه بیت 'هنوز با همه دردم امید درمان هست، كه آخری بود آخر شبان یلدا را ' از سعدی به عنوان شاعری در این گروه یاد كرد.
وی تاكید كرد: سرزمین ایران تحت تاثیر گاهشمارهای مختلفی قرار گرفته كه بعضی از آنها ریشه های ایرانی دارند و برخی دیگر از فرهنگ های مجاور وارد شدند.
سارلی تقویم شمسی ایران را یكی از قدیمی و دقیق ترین گاهشمارهای جهان دانست و گفت: براساس این تقویم دو اعتدال بهاری ( نوروز) وپاییزی و دو انقلاب تابستانی ( اول تیر) وانقلاب زمستانی ( آخر آذر- شب یلدا) وجود دارد كه نشان می دهد كه دانشمندان ایرانی تحولات طبیعی را مورد توجه داشتند.
وی گفت: تاریخ نشان داده ایرانی ها همیشه درمیان خیر و شر، خیر را انتخاب كرده و آداب و سنن آنها نیز برمبنای' تولد خیر' شكل گرفته است، كه این آداب و سنن منشاء كردارها و آئین های نیكو شده و مانند 'نوروز' درهمه جهان گسترش یافته است.
وی ابراز امیدواری كرد: ایرانیانی كه در خارج از ایران و 'بافت فرهنگی مادر' زندگی می كنند، از این شب برای تقویت روابط و ارتباطات بیشتر با تاریخ و سنن فرهنگی خود بهره ببرند.
برگزاری مسابقه حافظ خوانی یكی از بخش های جالب مراسم ویژه شب یلدا در رایزنی فرهنگی ایران در كوالالامپور بود كه مورد استقبال شركت كنندگان قرار گرفت.
آساق** 1599** انتشار: مریم شفیعی
تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۷
كوالالامپور -ایرنا- یكی از استادان ایرانی دانشگاههای مالزی معتقد است: یلدا یكی از سنت های دیرین ایرانیان و نماد و نوید پیروزی روشنایی بر ظلمت است.