كوالالامپور – ایرنا –سال 2017 برای مسلمانان روهینگیایی كه به طور پیوسته هدف حملات ارتش، نیروهای امنیتی و افراط گرایان بودایی میانمار قرار گرفتند،سال كشتار و آوارگی در كشورهای مختلف آسیایی بود. از نخستین روزهای سال آینده قرار است بازگشت آنها از بنگلادش شروع شود ،روندی كه نبود زیرساخت های قانونی و فرهنگی درمیانمار آن را بسیار ناامن و مبهم ساخته است.

به گزارش روز شنبه ایرنا، حملات ارتش و نیروهای امنیتی میانمار به مسلمانان روهینگیا كه از ماه اوت سال جاری (شهریور96) تشدید شد، بنا به گزارش پزشكان بدون مرز تاكنون 6 هزار و 700 كشته برجای گذشته است.
خشونت نیروهای دولت و همچنین بوداییان افراط گرا در این دوره چهار ماهه همچنین باعث آوارگی بیش از 655 هزار نفر از روهینگیایی ها به ارودگاههای مرزی بنگلادش شده است.
آنگونه كه این آمارها نشان می دهند در چهارماه گذشته به طور میانگین روزانه 56.3 نفر روهینگیایی كشته و پنج هزار و 504 نفر نیز آواره شده اند.
با در نظر گرفتن آوارگانی كه از سال 2012 تاكنون وارد اردوگاه 'كوتوپالونگ' در بنگلادش شده اند،اكنون بیش از یك میلیون نفر در این مكان كه بزرگ ترین اردوگاه پناهجویان جهان محسوب می شود، زندگی می كنند.
علاوه بر این ، شمار قابل توجهی از مسلمانان روهینگیا نیز از سال 2012 تا ماه اوت
2017( شهریور 96) به تدریج برای نجات خود عازم كشورهای منطقه جنوب شرق آسیا از جمله تایلند، اندونزی و مالزی شده اند.
حضور گسترده مسلمانان روهینگیا كه اكنون در مرز بنگلادش بیش از سایر كشورها محسوس است، خطر بحران انسانی را در این منطقه گسترش داده، اما با این وجود، مقامات دولت میانمار از جمله 'آنگ سان سوچی' تاكنون در قبال آنچه كه 'نسل كشی' مسلمانان روهینگیا خوانده می شود، سكوت معناداری در پیش گرفته اند.
فشارها نهادها و سازمان های بین المللی و منطقه ای تاكنون به خشونت های میانمار پایان نداده، و بازگشت آوارگان بر اساس توافق میان میانمار و بنگلادش در دستور كار است.
بر اساس این توافق، قرار است كه آوارگان روهینگیایی از ماه نخست سال آینده میلادی
2018 بر اساس شرایط خاصی به استان راخین بازگشت داده شوند و پس از مدتی اقامت در ارودگاههای موقت در خانه های خود اسكان داده شوند.
برخی فعالان حقوق بشر و مدافعان روهینگیا معتقدند كه نخستین پیش شرط بازگشت پناهجویان به رسیمت شناخته شدن حقوق شهروندی آنهاست، در غیر این صورت بازگشت آنها با تهدیدات امنیتی كنونی اقدامی غیرمعقول است.
به اعتقاد این فعالان، دولت میانمار بدون اینكه در قوانین حمایت از این اقلیت تغییر ایجاد كند و بدون كوچكترین تلاش برای افزایش هماهنگی مذهبی و بررسی خسارات خانه ها و روستاهای روهنیگیایی ها خواستار بازگشت آنها است كه بی توجهی به این موضوعات ،نگرانی اصلی آوراگان را درپی داشته است.
این فعالان حقوق بشر پیش بینی كرده اند، بازگشت داوطلبانه پناهجویان در شرایط فعلی با استقبال روبرو نمی شود و نیاز است كه دولت میانمار بسترهای عملی بازگشت این آوارگان را فراهم سازد.
آساق**241**1599** انتشار: مریم شفیعی