كرمانشاه - ايرنا - استاندار كرمانشاه گفت بايد در روند تدوين و تصويب بودجه 97 وضعيت ويژه استان و نرخ بالاي بيكاري آن در نظر گرفته شود.

به گزارش ايرنا؛ هوشنگ بازوند روز شنبه در نشست شوراي برنامه ريزي و اشتغال استان كرمانشاه در سرسراي اجتماعات اميد استانداري با بيان اينكه بودجه سال 97 كشور يك بودجه كاهشي است كه اين كاهش شامل تمام استان ها مي شود، افزود: در اين ميان بودجه سال 97 استان كرمانشاه نيز يك روند كاهشي داشته است كه اين كاهش با توجه به نرخ بالاي بيكاري در كرمانشاه، قابل قبول نيست و براي اصلاح آن نيازمند رايزني و پيگيري مداوم هستيم.
وي اظهار كرد: اصلاح اين بودجه در صحن مجلس با توجه به رقابت فشرده ميان استان ها، كاري بسيار دشوار است و بايد در فرصت باقي مانده از طريق رايزني با سازمان برنامه و بودجه و از طريق اصلاحيه اين كاهش جبران انجام شود.
وي گفت: كاهش بودجه عمراني كشور در سطح كلان يك تصميم قابل پذيرش است ولي نبايد اين ميزان كاهش بودجه عمراني استان، بالاتر از ميانگين كشوري باشد.
استاندار كرمانشاه يادآور شد كه در بودجه سال 97 دو رديف به مناطق زلزله زده و بافت فرسوده اختصاص داده شده كه طبق توافق قبلي قرار است اين رديف ها به كرمانشاه اختصاص داده شود و براي اطمينان بيشتر بايد با رايزني با سازمان مديريت و برنامه‌ ريزي از طريق اصلاحيه حتما نام كرمانشاه در اين رديف گنجانده شود.
بازوند اظهار كرد: رقمي كه براي درآمدهاي مالياتي استان در نظر گرفته مي شود بايد با توجه به واقعيت هاي اقتصادي استان و به صورت كاملا كارشناسي تعيين شود.
وي افزود: استان كرمانشاه داراي نرخ بالاي بيكاري است و در اين شرايط وضعيت درآمدهاي استان مطلوب نيست و تحقق اين درآمدهاي مالياتي بايد به شكلي باشد كه به مردم، توليدكنندگان و صنعتگران فشار نيايد زيرا اين كار با روح ستاد تسهيل مغايرت دارد.
وي يادآوري كرد كه تعيين بودجه بر اساس درآمد، هزينه، در صورتي كارشناسي است كه زيرساخت هاي استاني در يك شرايط عادلانه فراهم شده باشد.
او گفت: استان هاي ديگر در طول سال هاي جنگ زيرساخت هاي خود را با ارز هفت دلاري فراهم كرده اند و در آن دوران كرمانشاه از اين موهبت محروم بود و حتي زيرساخت هاي موجود هم تخريب شد و در اين شرايط بايد نظام درآمد، هزينه با ضرايبي خاص در نظر گرفته شود و بخشي از درآمدهاي مالياتي استان هاي برخوردار، صرف توسعه استان هايي مانند كرمانشاه شود كه در دوران جنگ محروم از ارز هفت دلاري بوده اند.
وي همچنين افزود: وصول درآمدهاي مالياتي در استاني كه مشكل بيكاري دارد نبايد به شكلي باشد كه به توليدكنندگان فشار بياورد.
وي با بيان اينكه شوراي توسعه استان كرمانشاه به زودي به رياست وزير كشور تشكيل و موضوع عقب ماندگي هاي استان به صورت ويژه دنبال مي شود، گفت: اين شورا فرصتي براي جبران كاهش بودجه استان از طريق رديف هاي متفرقه است و نمايندگان و مديران بايد از فرصت رديف هاي متفرقه به خوبي استفاده كنند.
او همچنين تصريح كرد: موضوع ايجاد بندر خشك در كرمانشاه در ابلاغيه وزارت كشور قيد شده است كه بسيار دلگرم كننده است.
وي افزود: از هفته آينده جلسه ستاد هماهنگي بازسازي مناطق زلزله زده جايگزين ستاد مديريت بحران در مناطق زلزله زده مي شود و نشست هاي اين ستاد به صورت هفتگي دنبال مي شود.
او گفت: تسهيلات و كمك هاي بلاعوض بسيار مناسبي براي بازسازي مناطق زلزله زده در نظر گرفته شده است كه بايد از اين فرصت براي ايجاد اشتغال در استان در استان بهره گرفت.
وي با بيان اينكه پيمانكاران پروژه هاي مناطق زلزله زده بايد از نيروهاي بومي منطقه استفاده كنند گفت: دولت در زمينه زلزله اعتبارات بسيار مناسبي به استان كرمانشاه اختصاص داده است و مجمع نمايندگان نيز يك اصلاحيه بسيار خوب در اين زمينه در مجلس داشته اند كه جاي تقدير بسيار دارد.
بازوند اظهار كرد: شوك زلزله باعث شد مديران دستگاه هاي مختلف به صورت شبانه روزي درگير اين حادثه بزرگ شوند و پيگيري ها براي افزايش بودجه دستگاه ها كمرنگ شود كه با اين وجود اين دستگاه ها و به ويژه سازمان مديريت و برنامه ريزي استان بايد اين موضوع را با جديت بسيار بيشتري پيگيري مي كردند.
زمين لرزه 7.3 ريشتري 21 آبان در 11 كيلومتري بخش ازگله، 32 كيلومتري شهرستان سرپل ذهاب در غرب كرمانشاه تاكنون 620 كشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشته است.
اين زلزله به 10 شهرستان و يك هزار و 930 روستاي استان كرمانشاه خسارت وارد كرده و براساس ارزيابي هاي صورت گرفته حدود 90 هزار واحد مسكوني شهري و روستايي نيز آسيب كلي و جزئي ديده است.
3033خبرنگار :فرزاد نويدي ** انتشار دهنده: علي شريفي