به گزارش روز شنبه ايرنا از روابط عمومي دانشگاه آزاد اسلامي، جعل مدارك دانشگاهي، كلاهبرداري از متقاضيان تحصيل در رشته هاي پرمتقاضي به بهانه فروش صندلي هاي دانشگاه و فروش پايان نامه و رساله از مهمترين تهديدات سلامت نظام آموزشي كشور است كه سال هاست برخي افراد سودجو و كلاهبردار با استفاده از اين شگردها، درآمد هنگفتي را از آن خود كردهاند.
دانشگاه آزاد اسلامي كه با هدف گسترش عدالت آموزشي و فراهم كردن شرايط تحصيل براي آحاد مردم جامعه راه اندازي شده، همچون ساير نهادهاي علمي و آموزشي از اين تهديدها مصون نبوده و كلاهبرداران و جاعلان با عناويني مانند صدور مدرك در مقاطع مختلف دانشگاهي و فروش صندلي به ويژه در رشته هاي علوم پزشكي اقدام به كلاهبرداري از افراد ساده لوح مي كنند.
سيدحسين طباطبايي اصل سرپرست اداره كل حقوقي دانشگاه آزاد اسلامي در گفت وگو با خبرنگار روابط عمومي دانشگاه آزاد اسلامي، درباره اقدامات اين اداره كل در مقابله با جاعلان و كلاهبرداران اظهار داشت: اداره كل حقوقي دانشگاه آزاد اسلامي با همكاري حراست از ارديبهشت 95 تاكنون موفق به شناسايي و معرفي پنج باند جعل و كلاهبرداري مدارك دانشگاهي به پليس آگاهي شده است.
وي ادامه داد: اين پنج باند كلاهبرداري كه تحت عنوان صدور مدارك دانشگاهي و فروش صندلي در دانشگاه فعاليت مي كردند، پس از شناسايي توسط حراست سازمان مركزي دانشگاه آزاد اسلامي و طرح شكايت از سوي اداره كل حقوقي دانشگاه به دادسراي شهيد مقدس، دستگير و تحويل مراجع قضايي شدند.
سرپرست اداره كل حقوقي دانشگاه آزاد اسلامي گفت: در مجموع تعداد 30 متهم از اين پنج باند جعل و كلاهبرداري دستگير شدند كه با توجه به نوع جرمي كه مرتكب شده اند از سوي مقامات قضايي براي آنها قرار جلب به دادرسي صادر شده است.
طباطبايي اصل با توجه به انگيزه اداره كل حقوقي دانشگاه آزاد اسلامي براي ورود و پيگيري اين جرائم خاطرنشان كرد: هدف ما از ورود به اين حوزه و برخورد با جاعلان و كلاهبرداران حوزه دانشگاهي، مقابله با تهديد سلامت علمي در نظام آموزشي كشور است و تلاش داريم از همه ظرفيت هاي حقوقي و قضايي كشور براي خشكاندن ريشه كلاهبرداران و افرادي كه بدون طي كردن مدارج علمي قصد اخذ مدارك دانشگاهي را دارند، استفاده كنيم.
وي با بيان اينكه برخي از تخلفات جاعلان از فساد علمي فراتر رفته و در موضوعات مختلف تهديدات امنيتي را متوجه كشور كرده، اظهار داشت: پليس آگاهي تهران بزرگ از يكي از باندهاي دستگير شده تعداد يك هزار و 500 مدرك دانشگاهي جعلي كشف و ضبط كرد و در بازجويي هايي كه از جاعلان داشتند، مشخص شد برخي از اين باندها متاسفانه به تعدادي از مديران هم مدرك دانشگاهي جعلي فروخته اند.
سرپرست اداره كل حقوقي دانشگاه آزاد اسلامي با تاكيد بر اينكه يكي از اقداماتي كه در برخورد با جاعلان و كلاهبردان مدارك دانشگاهي وجود دارد جلوگيري از رشد مديران فاسد و فاقد تحصيلات دانشگاهي است كه از اين طريق اقدام به خريد مدارك جعلي دانشگاهي كرده اند، گفت: جاعلان براي فروش مدرك دانشگاهي از 5 تا 25 ميليون تومان و براي فروش صندلي دانشگاه تا 300 ميليون تومان از مردم پول اخذ مي كردند كه پس از شناسايي اين باندهاي جعل، براي جلوگيري از ضررهاي مادي و معنوي به دانشگاه آزاد اسلامي موضوع با جديت در دستور كار اداره كل حقوقي دانشگاه قرار گرفت و عاعلان دستگير و به دادسراي امنيت ارجاع شدند.
طباطبايي اصل افزود: پيش از اين نحوه ورود و برخورد دانشگاه آزاد اسلامي با مدارك جعلي تنها محدود به افراد استفاده كننده از اين مدارك مي شد و پيگيري جدي براي برخورد با جاعلان و كلاهبرداران انجام نمي شد، در صورتي كه اكنون ما با جديت باندهاي جعل مدارك دانشگاهي را از طريق مراجع قضايي و انتظامي مورد پيگرد قانوني قرار مي دهيم.
وي با بيان اينكه افرادي كه اقدام به خريد و استقاده از مدارك دانشگاهي جعلي مي كنند، مرتكب جرم شده اند و در صورت شناسايي به محاكم قضايي معرفي خواهند شد، از مردم خواست هوشياري خود را نسبت به اين موضوع و مواجهه با كلاهبرداران و جاعلان افزايش دهند و در دام آنها قرار نگيرند.
سرپرست اداره كل حقوقي دانشگاه آزاد اسلامي گفت: برخي از جاعلان با راه اندازي سايتهاي جعلي و ساختگي مدارك دانشگاهي با قول استعلام مدارك از دانشگاه يا اطمينان دادن نسبت به ثبت نام متقاضيان در رشته هاي كم ظرفيت، اعتماد افراد را جلب مي كردند، در صورتي كه هيچ راهي جز شركت در آزمون هاي سراسري يا ثبت نام بدون آزمون از طريق سايت مركز سنجش و پذيرش دانشگاه آزاد اسلامي براي ورود به دانشگاه آزاد اسلامي وجود ندارد و به هيچ عنوان بدون حضور در كلاس هاي درسي و شركت در امتحانات پايان ترم مدرك دانشگاهي براي هيچ فردي صادر نمي شود و مردم بايد نسبت به اين موضوع اطمينان كامل داشته باشند.
طباطبايي اصل افزايش آگاهي مردم نسبت به جرم خريد مدارك جعلي را يكي از راه هاي پيشگيري و مقابله با فعاليت جاعلان عنوان كرد و افزود: تلاش داريم با همكاري پليس آگاهي، دادسراي امنيت و روابط عمومي دانشگاه آزاد اسلامي با توليد برنامه هاي تلويزيوني انتشار گزارش و اخبار در خبرگزاري ها و جرايد هوشياري مردم نسبت به اين تخلفات را افزايش دهيم.
فراهنگ **1085** 1823 دريافت كننده : ناهيد پورمند ** انتشار: طاهره نبي اللهي
تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۵
تهران - ايرنا - سرپرست اداره كل حقوقي دانشگاه آزاد اسلامي، گفت: هدف اين اداره كل از برخورد با جاعلان و كلاهبرداران حوزه دانشگاهي، مقابله با تهديد سلامت علمي در نظام آموزشي كشور است.