اهواز –ايرنا- مديركل هواشناسي خوزستان با اشاره به كاهش محسوس بارش در استان نسبت به سال گذشته گفت: با توجه به اين شرايط امسال نبايد اجازه كشت محصولات پر مصرف داده شود، از نظر ما حتي كشت محصولاتي نظير گندم هم با ريسك بالا خواهد بود.

به گزارش ايرنا كوروش بهادري شنبه در جلسه ستاد بحران مشكلات كشاورزان حوضه زهره و مارون در استانداري خوزستان با تاكيد بر لزوم پرهيز از كشت محصولات پرمصرف آبي افزود: .در سال زراعي جاري ميزان بارشهاي استان 48 ميلي متر بوده درحالي كه اين شاخص در سال زراعي گذشته 63 ميلي متر ثبت شده است.
وي با بيان اينكه از سال 1360 تاكنون شاهد خشكسالي هاي مكرر دراستان بوده ايم گفت: متاسفانه اين پديده در سال 1395 رشد بي سابقه اي داشته است، در مناطق زاگرس و شمال غرب بيشتر شاهد كارش باران بوده ايم كه نتيجه روند رو به رشد گازهاي گلخانه اي است.
بهادري با اشاره به اينكه حيات حدود هفت استان به بارش در منطقه زاگرس وابسته است يادآور شد: اگر اين منطقه دچار مشكل شود باز هم شاهد كاهش پوشش گياهي و افزايش دما خواهيم بود.
وي اظهار كرد: از سال 1347 تا 1395 دماي كشور به طور ميانگين هر 10 سال 4 دهم سيليسيوس افزايش پيدا كرده است اما وضع در كلانشهرها بحراني تر است.
بهادري يادآور شد: با اشاره به اينكه ميانگين دماي هوا در كشور از 15 به 18 درجه سانتي گراد افزايش يافته افزود: مجموع بارش سالانه از 285 در سال 1366 به 220 ميلي متر در سال 95كاهش يافته ضمن آنكه تبخير نيز بيشتر شده است.
مديركل هواشناسي خوزستان گفت: يكي از مشكلات در تمام دنيا افزايش گازهاي گلخانه اي است و كشور ايران در توليد اين گازها در رتبه هشتم قرار دارد كه اگر كنترل نشود با تهديدات جدي مواجه خواهيم بود.
شهرستان شادگان در جنوب خوزستان در انتهاي حوضه رودخانه مارون- جراحي و شهرستان هنديجان در جنوب استان در انتهاي حوضه رودخانه زهره قرار دارند.
اين 2 شهرستان كه از مناطق كشاورزي قديم و از توليدكنندگان عمده محصولات زراعي در خوزستان هستند، در سال هاي گذشته با تنش بي آبي روبه رو بوده اند.
بنابر گزارش اداره كل هواشناسي خوزستان، 70 درصد مناطق خوزستان درگير خشكسالي بوده اند و از نظر افزايش ميانگين دماي روزانه در كشور نيز اين استان، رتبه چهارم را دارد.

6002خبرنگار: ندا رضاپور**انتشار: كبري آقازري