يكي از اعضاي اين گروه در مورد اين دستگاه به خبرنگار علمي ايرنا توضيح داد: اين دستگاه به نام بچ كوكر/ batch cooker براي پخت ضايعات كشتارگاهي استفاده مي شود.
علي فرمنش اضافه كرد: در فرايند پخت ضايعات كشتارگاهي پارامترهاي مختلفي تغيير مي كنند و براي بهينه سازي اين فرايند مدل كوچكي از اين دستگاه ساخته ايم تا بتوانيم پارامترهاي مختلف از جمله دما، سرعت همزن، فشار و زمان را كنترل كنيم تا بهترين حالت را با مصرف انرژي پايين به دست آوريم. با اين دستگاه قسمت هايي كه در مرغ و ماهي براي انسان قابل مصرف نيست، پخته مي شود و دوباره به عنوان پودر گوشت به تغذيه مرغ و ماهي مي رسد.
اين محقق تصريح كرد: اين دستگاه نمونه خارجي ندارد و بايد در ابعاد بزرگ و صنعتي ساخته مي شود؛ فعلا نمونه پايلوت را ساخته ايم تا بتوانيم شرايط فيزيكي را روي آن تغيير دهيم و نمونه صنعتي در دماي خاص، فشار خاص و سرعت همزمان مشخص كار مي كند.
دانشجوي دكتري مهندسي بيوسيستم دانشكده كشاورزي دانشگاه تهران در مورد ميزان آمادگي اين دستگاه براي تجاري سازي شدن گفت: تي آر ال/TRL دستگاه 7 تشخيص داده شده است و به نظر مي رسد در موقعيت مناسبي براي تجاري سازي قرار دارد.
وي در مورد مرحله بعدي براي ساخت توليد صنعتي اين دستگاه نيز افزود: معمولا محصولات در اين سطح آمادگي را به مراكز رشد دانشگاه تهران ارائه مي دهيم و داوري مي شود و اگر خصوصيات مورد نياز را داشته باشد، در صورت موافقت ساخته مي شوند. اين دستگاه با همكاري سيدسعيد محتسبي و محمود اميد سرانجام يافته است.
***ساخت ژرميناتور قابل حركت
فرمنش همچنين در مورد ديگر دستاورد گروهي از محققان اين دانشكده متشكل از بهزاد نوري، سيد سعيد محتسبي و سيدحسن گلدانساز به نام دستگاه ژرميناتور پرتابل توضيح داد: براي مبارزه بيولوژيكي با آفات گياهي مي توان حشره كشنده آفت را در شرايط آزمايشگاهي توليد و در طبيعت پراكنده كرد تا آفت را از بين ببرد.
وي افزود: دستگاه هاي ژرميناتور دما و رطوبت و نور را در شرايط خاصي كنترل مي كند تا حشره پرورش داده شود. دستگاه ژرميناتور در ابعاد صنعتي وجود دارد و استفاده مي شود ولي اين دستگاه نمونه كوچك و قابل حمل و نقل است.
وي در مورد هزينه تحقيقات مربوط به ساخت دستگاه پخت ضايعات كشتارگاهي نيز گفت: بخشي از هزينه از طرح دانشجويان تحصيلات تكميلي و بخشي از هزينه شخصي تامين شده است.
فرمنش در مورد بيشترين مشكل محققان توضيح داد: غير از حمايت هاي مالي ناكافي، تجهيزات و امكانات در كارگاه ها به اندازه كافي نيست و براي ساخت يك دستگاه زمان زيادي بايد صرف كنيد تا ابزار پيدا كنيد و ممكن است مجبور شويد به كارگاه هاي بيرون مراجعه كنيد.
وي در مورد هزينه حمايت از پايان نامه دانشجويان دكتري گفت: در دانشكده ما براي براي دانشجويان دكتري 1 ميليون و 200 هزار تومان و 600 هزار تومان براي دانشجويان دانشگاه كارشناسي ارشد هزينه مي دهند. البته رقم تحقيقات بستگي به دانشگاه ها دارد، وام هايي نيز هر سه ماه يكبار به دانشجويان پرداخت مي شود ولي كمك هزينه بلاعوض همان 1 و 200 هزار تومان است و در بسياري موارد هم كافي نيست و بايد خود دانشجو هم هزينه كند.
علمي**9157**1440
خبرنگار: منصوره شوشتري** انتشار: گلشن
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۰
تهران- ايرنا-محققان دانشكده كشاورزي دانشگاه تهران موفق به طراحي و ساخت مدل آزمايشگاهي دستگاهي براي پخت بهينه ضايعات كشتارگاهي شدند.