قم- ايرنا- سرپرست اداره كل گمركات قم گفت: از ابتداي سال جاري تا پايان آبان ماه درآمد گمركات استان به 213 ميليارد و 140 ميليون تومان رسيد.

محمد خليلي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، افزود: در اين مدت در بخش صادرات 109 هزار و 595 تن انواع كالا مانند گرانول، پفك، كفش و صندل، شمش سرب، محصول هاي پلاستيكي، شيميايي و هيدروكربن به ارزش 135 ميليون و 829 هزار دلار به كشورهايي همچون عراق، افغانستان، امارات، هند، پاكستان و ازبكستان صادر شده است؛ اين محصول ها نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزش 30 درصد و از نظر وزن 63 درصد افزايش داشته است.
وي بيان كرد: در بخش واردات نيز ؛ 38 هزار و 188 تن كالا مانند خودرو سواري، اجزا و الياف اكروليك، بيل مكانيكي، پنل ال اي دي، اجزا و قطعات ماشين لباسشويي و پكيج، دستگاه فتوكپي و لوازم آرايشي و بهداشتي از كشورهايي همچون كره، چين، هند، ايتاليا، امارات و تركيه به ارزش 205 ميليون و 100 هزار دلار از طريق گمركات قم به كشور وارد شده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن 21 درصد و از لحاظ ارزش 35 درصد كاهش داشته است.
وي ادامه داد: در همين مدت مقدار 49 هزار و 153 هزار تن كالا از ساير گمركات به قم ترانزيت شده است كه در مقايسه با مدت مشابه از نظر وزن 37 درصد كاهش داشته است.
خليلي با اشاره به فعاليت هاي گمركات استان قم در بخش امانات پستي، گفت: در اين مدت تعداد يكهزار و 359 بسته به وزن چهار هزار و 363 كيلوگرم از كشورهايي همچون آمريكا، استراليا، امارات، آلمان و عراق به عنوان هديه و سوغات به بخش امانات خارجي گمركات وارد و پس از طي مراحل قانوني خارج شده اند؛ همچنين در همين مدت سه هزار و 534 بسته به وزن هفت هزار و 990 كيلوگرم در قالب مطبوعات، هديه و سوغات از گمركات استان قم صادر شده است.

** خط راه آهن به گمركات قم متصل مي شود
وي همچنين بااشاره به امضا تفاهم نامه با اداره كل راه آهن قم براي اتصال خط راه آهن به گمركات استان، افزود: بر اساس طرح جامع توسعه گمركات قم، اين خط راه آهن در طي چهارماه احداث مي شود كه اين امر نقش موثري در گسترش فعاليت هاي گمركات قم به عنوان استان مجاور پايتخت، خواهد داشت.
وي با بيان اين كه تمام نقاط گمركات قم توسط دوربين هاي مدار بسته كنترل مي شود، ادامه داد: براساس سياست هاي گمركات كشور پس از مجهز شدن گمركات مرزي به سيستم هاي كنترل ايكس ري، گمركات استاني نيز به اين سامانه تجهيز خواهد شد.
خليلي بيان كرد: كالاهاي واحدهاي نمونه و برتر استان و واحدهايي كه در انجام فعاليت هاي خود استانداردهاي لازم را رعايت مي كنند از طريق مسير سبز و زرد گمرك كه نيازي به ارزيابي فيزيكي ندارد، ترخيص كه اين امر منجر به بالا رفتن سرعت فعاليت هاي گمركي آنان مي شود.
وي ادامه داد: بيش از 60 درصد كالاهاي صادراتي در رتبه بندي سبز و زرد قرار مي گيرند و ساير اقلام همچون محصول هاي بهداشتي براي ترخيص نياز به كسب مجوز از سازمان هاي متولي دارند كه همين مساله منجر به طولاني شدن فرآيند ترخيص اين كالاهاي مي شود.
ترخيص كالا از گمركات از طريق سه مسير سبز، زرد و قرمز صورت مي گيرد؛ در مسير سبز كه شامل واحدهاي صادراتي برتر و نمونه و همچنين واحدهايي كه هيچ گونه تخلف گمركي نداشتند مي شود، كالاهيچ گونه كنترل فيزيكي و ارزيابي اسنادي نمي شود، در مسير زرد كالا ارزيابي فيزيكي نمي شود اما اسناد هويتي آن كنترل مي شود، در مسير قرمز كالا هم مورد ارزيابي فيزيكي و هم كنترل اسنادي قرار مي گيرد.
وي بيان كرد: گمركات استان قم تلاش مي كند به طور ميانگين كار ترخيص كالاهاي صادراتي را در مدت سه ساعت و كالاهاي وارداتي را در مدت 72 ساعت به انجام رساند.
وي با اشاره به راه اندازي سامانه مجازي هدايت صاحبان كالا در گمركات به منظور كاهش فرآيندهاي اداري، افزود: گمركات استان قم تلاش مي كند در قالب بسته هاي حمايتي و ترخيص نسيه به صاحبان كالاها كمك كند تا محصول خود را در زمان كوتاه تري ترخيص كند.
محمد خليلي هفته گذشته به عنوان سرپرست اداره كل گمركات قم منصوب و از زحمات حسن ياسري كه در هفت ماه گذشته به عنوان مديركل گمركات استان قم فعاليت مي كرد، تجليل شد.
7405/ 6133/ خبرنگار: سيد محمد ابراهيم جنابان ** انتشار دهنده: جعفرمسلمي