تهران-ایرنا- نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دو فوریت طرح الحاق یك تبصره به ماده یك قانون حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین رای مثبت دادند كه در صورت تصویب نهایی آن بیت المقدس پایتخت همیشگی كشور فلسطین خواهد بود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نمایندگان در ادامه جلسه علنی روز یكشنبه مجلس به بررسی دو فوریت طرح الحاق یك تبصره به ماده یك قانون حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین پرداخت و دو فوریت آن را با 187 رای موافق، 15 رای مخالف و 9 رای ممتنع از مجموع 233 نماینده حاضر تصویب كردند.
در مقدمه این طرح كه به امضای 63 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسیده آمده است: بیت المقدس به عنوان قبله اول مسلمانان از جایگاه مهمی در بین مسلمانان برخوردار است. متاسفانه رییس جمهوری آمریكا اخیرا در اقدامی غیرقانونی و با زیرپاگذاشتن قواعد حقوق بین الملل و نادیده گرفتن جایگاه حقوق سازمان ملل و در حمایت از رژیم جعلی و اشغالگر اسرائیل به صورت یك جانبه بیت المقدس را به عنوان پایتخت رژیم غاصب صهیونیستی معرفی كرد در حالی كه سازمان ملل با توجه به آخرین معاهده صلح میان رژیم صهیونیستی و فلسطین (معاهده 1993 اسلو) بخش شرقی و حتی بخش های غربی بیت المقدس را جزو اراضی اشغالی و متعلق به كشور فلسطین می داند.
در صورت تصویب نهایی این طرح ماده واحده ای به عنوان تبصره به ماده یك قانون حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین مصوب 19 اردیبهشت ماه 1369 الحاق می شود.
براساس این تبصره بیت المقدس پایتخت همیشگی كشور فلسطین خواهد بود.
بررسی جزییات این طرح دو فوریتی در جلسه آینده مجلس در دستور كار نمایندگان قرار می گیرد.
به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریكا در چند هفته گذشته اعلام كرد كه بیت المقدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت می شناسد.
ترامپ در این سخنان از وزارت خارجه این كشور خواست كه آماده شود تا انتقال سفارت آمریكا را از تل آویو به بیت المقدس آغاز كند و سپس فرمان اجرایی شناسایی بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی را امضا كرد.
پس از اعلام ترامپ، سردمداران و مردم كشورهای مختلف جهان این اقدام ترامپ را محكوم كردند
مجمع عمومی سازمان ملل متحد پنج شنبه گذشته و در جلسه اضطراری پیش‌نویس قطعنامه مربوط به وضعیت قدس را با 128 رأی موافق، 9 رأی مخالف و 35 رأی ممتنع را به تصویب رساند.
بر اساس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل هر تصمیمی كه به تغییر در هویت، وضعیت یا تركیب جمعیتی بیت المقدس منجر شود، ملغی محسوب می‌شود و كشورهای عضو سازمان ملل باید مطابق قطعنامه‌های شورای امنیت رفتار كرده و از گشایش نمایندگی‌های دیپلماتیك در این شهر خودداری كنند.

** موافقان و مخالفان دو فوریت طرح
احمد سالك نماینده مردم اصفهان در مجلس به عنوان یكی از طراحان طرح الحاق یك تبصره به ماده یك قانون حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین در ضروت دو فوریت این طرح گفت: موضوع بیت المقدس و فلسطین یك بحث اعتقادی و یك مساله مهم است، بیت المقدس ریشه قرآنی و عترت قرآن دارد و از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و این دلیل اعتقادی ما بر پایتختی شهر بیت المقدس است.
وی به روایات فراوان از رسول اكرم(ص) نقل شده از سوی شیعیان و اهل سنت اشاره كرد و یادآور شد: مجموعه این روایت ها از برادران اهل سنت و شیعه عبارت از آن است كه بیت المقدس سرزمینی مقدس از ابعاد گوناگون و مورد تاكید اسلام و پیامبر اكرم (ص) بوده و سرزمینی است كه بعد عبادی دارد و ثواب یك ركعت نماز در مسجد الاقصی به منزله هزار ركعت نماز است.
عضو كمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: بیت المقدس اولین قبله مسلمانان است كه پیامبر اكرم(ص) قبل و بعد از هجرت به سوی آن نماز می خواندند، سرزمین بیت المقدس شهری بهشتی است كه خداوند آن را به پیامبران اختصاص داده است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت: بند شانزدهم اصل سوم قانون اساسی بر حمایت بی دریغ از مستضعفان جهان تاكید كرده است، امروز شاهد مظلومیت مردم شریف سرزمین فلسطین هستیم كه توسط سلطه جهانی با مزدوری رژیم صهیونیستی در همین انتفاضه چهارم بعد از تصمیم ترامپ بیش از سه هزار و 500 نفر زخمی و مصدوم و 14 شهید شاهد بودیم.
سالك افزود: جنایات اسرائیل غاصب، قتل، غارت و كشتار و آوراگی بر كسی پوشیده نیست، اسرائیل در طول 70 سال جنایت كرده و باید گفت جمهوری اسلامی ایران به حكم مبانی اعتقادی قرآن و عترت و به حكم انسانیت و عقل و به حكم معاهدت های بین المللی و به حكم فرمان امام راحل و رهبر معظم انقلاب تنها حامی بین المللی برای مردم قهرمان فلسطین بوده، هست و خواهد بود.
وی ادامه داد: تا پایتختی قدس شریف ایستادگی خواهیم كرد و در راستای مطالبات فلسطینی ها آن را به رسمیت می شناسیم، اعلام می كنیم رژیم غاصب صهیونیست اسرائیل را به رسمیت نمی شناسیم، سرزمین فلسطین از نهر تا بحر مربوط به مردم فلسطین است.
نماینده مردم اصفهان مجلس گفت: این طرح دخالت در كشوری نیست بلكه مطالبات مردم فلسطین را به رسمیت می شناسیم.
سالك افزود: شورای امنیت قطعنامه های فراوانی دارد كه اسرائیل به آن توجه نكرده است كه از جمله آن می توان به قطعنامه 476 اشاره كرد كه كسب مالكیت یك سرزمین با زور غیرقابل قبول است.
جهانبخش محبی نیا نماینده مردم شاهین دژ و تكاب در مجلس شورای اسلامی نیز در موافقت با دو فوریت این طرح گفت: تاریخ خاورمیانه معطوف به فلسطین و پر از دغدغه و بیانگر حیات است و عده ای با نادانی و جهالت این منطقه زیبا را به جهنم انسان ها تبدیل كرده است.
وی افزود: متاسفانه امروز ترامپ كه دم از دموكراسی می زند به نیابت از سران برخی كشورها اورشلیم را به عنوان پایتخت صهیونیست معرفی می كند.
وی ادامه داد:سران عرب 500 میلیارد دلار به جیب ترامپ ریختند، درست بوده كه حمایت از فلسطین تبدیل به قانون شده اما با تصویب این ماده حمایت از بیت المقدس مورد تاكید قرار می گیرد.
محمدرضا تابش نماینده مردم اردكان در مجلس نیز در مخالفت با دو فوریت این طرح اظهارداشت: بیت المقدس قبله اول مسلمانان و قابل احترام برای همه ادیان است، تجاوز رژیم صیونیستی و دست اندازی های آن در مناطق اشغال شده محكوم است، سیاست ما اعمال رای و اراده ساكنان منطقه اشغال شده بود كه از جانب رهبر معظم انقلاب بیان شده و در عرصه بین المللی از این نظر استقبال شده است.
وی افزود: موضع گیری ترامپ كه نشانه بی خردی این سیاست مدار تاجرپیشه است محكوم است اما این مساله از آنجا فوریت ندارد كه قبلا در كانون حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین، پایتختی قدس مصوب شده است و نه دو فوریت و نه اصل طرح الحاق یك تبصره به ماده یك آن قانون موضوعیت ندارد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از تصویب دو فوریت این طرح یك صدا شعار مرگ بر اسرائیل سر دادند.
سیام*9254**1336
خبرنگار: سجاد خسروانیان**انتشار:مهرنوش خانزائی