«محمد لاهوتي» امروز (دوشنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا درباره پرداخت نشدن مشوق ها و جوايز صادراتي با گذشت بيش از 9 ماه از سال، افزود: دولت با كمبود منابع مواجه است و برخي اوقات نيز همانند زلزله هاي اخير، هزينه هايي ناخواسته به دولت تحميل مي شود.
به گفته اين مقام مسئول، يارانه هاي توليد، مشوق ها و جوايز صادراتي به دليل سهل الوصول بودن، همواره در معرض خطر پرداخت نشدن از سوي دولت قرار مي گيرند.
وي تصريح كرد: پرداخت يارانه هاي نقدي ماهانه به عموم مردم، به مثابه زلزله اي بزرگ در اقتصاد ملي بود كه از دولت دهم تاكنون بر آن سايه افكنده و شاهديم حتي يك ريال از اين محل به بخش توليد داده نشده و تحقق نيافتن بودجه هاي عمراني يا تحقق اندك آنها نيز در همين چارچوب قابل تفسير است.
لاهوتي ادامه داد: پارسال مشوق هاي صادراتي رقمي قابل توجه بود، اما فقط درصد كمي از آن محقق شد.
به گزارش ايرنا، طبق گفته هاي «مجتبي خسروتاج» رئيس كل سازمان توسعه تجارت ايران، سال گذشته فقط پنج درصد از مبلغ درخواستي و نزديك به 14 درصد از مبلغ ابلاغي جوايز و مشوق هاي صادراتي به سازمان توسعه تجارت آن هم با گذشت حدود يك سال در روزهاي پاياني سال 95 به صادركنندگان تخصيص يافت.
در همين پيوند، «حسن مرتجي» يك فعال اقتصادي و نمايشگاهي نيز در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا خواستار آن شد كه جوايز صادراتي فعالان اقتصادي در سال جاري هرچه سريعتر تعيين تكليف شود تا صادركنندگان با اميد بيشتري براي توسعه بازارهاي صادراتي خود اقدام كنند.
وي گفت: با گذشت بيش از 9 ماه از سال، هنوز مشوق ها و جوايز صادركنندگان پرداخت نشده كه تداوم اين روند براي فعالان تجاري دلسردكننده است.
** رابطه مستقيم توسعه صادراتي و اشتغال با رشد اقتصادي
رئيس كنفدراسيون صادرات ايران در ادامه با اشاره به آمارهاي صادراتي عنوان داشت: امروز شاهديم دولت با ملاحظه منفي شدن تراز تجاري و پيشي گرفتن واردات از صادرات، با ابراز مسدود كردن سايت ثبت سفارش به مقابله با آن بر مي خيزد.
وي تصريح كرد: اين راهكار در درازمدت پاسخگو نيست و نمي تواند افزايش واردات را به همراه داشته باشد.
لاهوتي يادآور شد: در 2 سال گذشته كه تراز تجاري كشور مثبت بوده، شاهد كوچكتر شدن سهم تجارت خارجي بوديم؛ اگر خواهان رشد اقتصادي و افزايش اشتغال هستيم بايد به دنبال افزايش صادرات و نه كاهش واردات باشيم.
** تهيه بسته حمايت از صادرات در اتاق تهران
اين عضو اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي تهران در ادامه از برنامه ريزي براي تهيه و تدوين بسته حمايت از صادرات در اتاق تهران خبر داد كه در دستور كار قرار گرفته است.
وي خواستار آن شد تا صندوق ضمانت صادرات و همچنين بانك توسعه صادرات به عنوان متوليان حمايت از صادرات كشور، براي حمايت از صادركنندگان نمونه استاني و كشوري، بسته هاي ويژه تعريف كنند؛ اين مهم موضوعي است كه بسياري كشورها به آن پرداخته اند و تسهيلاتي براي صادركنندگان در نظر مي گيرند.
لاهوتي با اشاره به همايش ساليانه تجليل از صادركنندگان نمونه، آن را برنامه اي نمادين توصيف كرد كه صادركنندگان پس از آن به حال خود رها مي شوند.
وي همچنين به جلسه اخير خود با برخي صادركنندگان نمونه كشوري سال هاي گذشته اشاره كرد كه در خصوص همايش روز ملي صادرات مي گفتند «مگر بيكاريم كه خود را درگير تحويل مدارك و مشخصات كنيم تا در نهايت بخواهند به ما كادو يا لوح تقدير بدهند» و ابراز اميدواري كرد دستگاه هاي مسئول با تعريف بسته هاي ويژه به حمايت واقعي از صادركنندگان بپردازند.
به گزارش ايرنا، پيشتر «محمد شريعتمداري» وزير صنعت، معدن و تجارت كنترل روند رو به كاهش تراز تجاري كشور را از دستاوردهاي 100 روز نخست دولت دوازدهم برشمرد و گفت كه اين شاخص از منفي 10 درصد در آغاز بكار دولت، امروز به كمتر از 2 درصد رسيده است.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام : IRNAeco@
اقتصام*3065*2025
مصاحبه: محمد ملك دار*ناشر: ليلا جودي
تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۹
تهران- ايرنا- رئيس كنفدراسيون صادرات ايران گفت: پرداخت مشوق هاي صادراتي همه ساله تحت تاثير افزايش هزينه هاي جاري دولت قرار مي گيرد در حالي كه انتظار رشد صادرات بدون توجه به آن توقع زيادي است.