دكتر سيد عباس شجاع الساداتي دبير علمي سومين كنفرانس زيستشناسي سامانههاي ايران روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علمي ايرنا با تاكيد بر اين كه از سال 2000 به بعد ما وارد دوره جديدي در حوزه زيست شناسي در دنيا شده ايم، افزود: اين در حالي است كه متاسفانه در خصوص زيستشناسي سامانهها در ايران اقدامات مناسبي صورت نگرفته است.
وي افزود: البته در توسعه زيستشناسي مولكولي در طي چند دهه گذشته، موفقيتهاي خوبي به لحاظ تربيت نيروي انساني متخصص، توليد علم، توليد محصول و تجاريسازي در كشور به دست آمده كه به طور حتم پويايي بيشتر و نهادينه كردن اين حوزه در گرو توجه و سرمايه گذاري ويژه است.
دكتر شجاع الساداتي با تاكيد بر اين كه بيوتكنولوژي و اطلاعات مربوط به علوم زيستي امروزه بسيار پيشرفت كرده است، گفت: در واقع بعد از پروژه ژنوم انساني، دنيا وارد حوزه هاي جديدي از علم زيست شناسي شده است، به خصوص در كشورهاي پيشرفته مراكز تحقيقاتي بسيار پيشرفته اي از جمله در حوزه پزشكي ايجاد شده است.
وي در ادامه اظهار كرد: در همين راستا سومين كنفرانس زيستشناسي سامانههاي ايران با محوريت و حمايت ستاد توسعه زيستفناوري معاونت علمي رياستجمهوري به منظور فراهم آوردن شرايط لازم براي ورود متخصصين و پژوهشگران كشور به اين عرصه راهبردي، 8 و 9 اسفندماه سالجاري در دانشگاه تربيت مدرس برگزار ميشود.
دبير علمي سومين كنفرانس زيست شناسي سامانه هاي ايران، هدف از برگزاري اين كنفرانس را جلب نظر مسئولان و متخصصان براي رونق دادن به گفتمان زيستشناسي سامانهها در بين پژوهشگران مرتبط با اين تخصص به منظور تامين بودجه ايجاد و راه اندازي يك مركز پژوهشي ملي و آزمايشگاههاي ملي عنوان كرد.
وي ارتقاي سطح دانش زيستشناسي سامانهها و تبيين توانمنديهاي آن، گردهمايي متخصصان و فراهم كردن بستري براي تبادل نظر بين كارشناسان، تشويق و ترغيب پژوهشگران به كاربردي كردن زيستشناسي سامانهها، ارائه دستاوردهاي علمي و پژوهشي و آشنايي با مسائل روز، گسترش ارتباط علمي بين مراكز تحقيقاتي و پژوهشي كشور و برگزاري دورههاي آموزشي كوتاه مدت از ديگر اهداف برگزاري اين كنفرانس برشمرد.
دكتر شجاع الساداتي با اشاره به محورهاي سومين كنفرانس زيستشناسي سامانههاي ايران، اظهاركرد: اين محورها شامل مدلسازي رياضي شبكههاي بيوشيميايي (متابوليكي، تنظيمي، سيگنالي و ...)، واكاوي دادههاي اميكس و ادغام دادهها (ژنوميكس، ترانسكريپتوميكس، پروتئوميكس، متابولوميكس و..)، استفاده از رويكرد سامانهها و بررسي برهمكنشهاي اجزاي زيستي، مهندسي متابوليك، ويرايش ژنوم، زيستشناسي مصنوعي (Synthetic Biology و طراحي مدارهاي زيستي)، مدلسازي چندمقياسه و بررسي برهمكنشهاي بين سلولي و كاربرد زيستشناسي سامانهها در صنعت و پزشكي است.
وي با بيان اين كه برگزاري 6 كارگاه هاي آموزشي تخصصي نيز از ديگر حواشي سومين كنفرانس زيست شناسي سامانه هاي ايران است، به برخي از اين كارگاه هاي آموزشي اشاره و كارگاه 'ساخت و آناليز شبكههاي بيولوژي در سيستم بيولوژي' را از جمله آن دانست و افزود: معرفي سيستم بيولوژي و اهميت شبكههاي بيولوژي، انواع شبكههاي بيولوژي و كاربرد آنها، تئوري گراف و كاربرد آن در سيستم بيولوژي و كار عملي (معرفي پايگاه دادهها، ساخت شبكه و آناليز با cytoscape) از مباحث اين كارگاه است.
دكتر شجاع الساداتي همچنين با بيان اين كه كارگاه 'مقدمهاي بر آناليز دادههاي RNA-Seq و miRNA-Seq' نيز برگزار مي شود، مروري بر روشهاي توالييابي با روش NG، آشنايي با كنترل كيفيت دادهها و حذف آلودگيها و همرديفي با ژنوم و آناليز آماري را از مباحث مورد نظر در اين كارگاه ذكر كرد.
وي در ادامه اضافه كرد: همچنين يك كارگاه تحت عنوان' Towards Genome-Scale Kinetic Modeling o Metabolism' برگزار مي شود كه از جمله مباحث مورد نظر در اين كارگاه مكانيزمهاي تنظيم و سينتيك واكنشهاي آنزيمي، ايجاد و شبيهسازي يك مدل سينتيكي در نرمافزار متلب، پايداري يك سامانه ديناميك و چگونگي بررسي آن در متلب و ارائه روش پيشنهادي به منظور مدلسازي سينتيكي متابوليزم در مقياس ژنوم است.
دبير سومين كنفرانس زيستشناسي سامانههاي ايران در ادامه با بيان اين كه در اين كنفرانس حدود 16 سخنراني خواهيم داشت و پوستر اقدامات داخلي انجام شده در اين حوزه ارائه خواهد شد، اضافه كرد: البته نيمي از سخنرانان اين كنفرانس دانشمندان و محققان داخل كشور خواهند بود.
وي با اشاره به اين كه آخرين مهلت ارسال اصل مقالات به سومين كنفرانس زيستشناسي سامانههاي ايران 20 آذرماه امسال بود، اضافه كرد: آخرين مهلت ثبت نام عادي براي حضور در اين كنفرانس 30 بهمن ماه سالجاري است.
علمي ** 1836 **
خبرنگار:يوسف درويشي* انتشار: محتشمي پور
تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۹
تهران– ايرنا- سومين كنفرانس زيستشناسي سامانههاي ايران 8 و 9 اسفندماه سال جاري با هدف ارتقاي سطح دانش و تبيين توانمنديهاي اين حوزه برگزار مي شود.