به گزارش ايرنا محمد جواد فدايي روز سه شنبه در نخستين كنفرانس ملي تاب آوري شريانهاي حياتي و زيرساختهاي عمراني در ماهان كرمان افزود: پنج هزار هكتار واحد مسكوني فرسوده در شهرهاي استان كرمان وجود دارد و دولت در هر سال 270 محله كشور را بازسازي و نوسازي مي كند.
وي تصريح كرد: بايد شركت هايي با سهام شهرداري كرمان تشكيل شود و بافت فرسوده را به مرور تملك و نوسازي كنند و منابع مالي را مي توان از صندوق توسعه ملي تامين كرد و راهي جز اين براي مقاوم سازي ميان مدت و دراز مدت وجود ندارد.
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استاندار كرمان با بيان اينكه براي مقاوم سازي در برنامه كوتاه مدت يكي از راهها، مدل سازي است گفت: ارزيابي لرزه اي درمورد تمامي سازه ها بايد انجام شود زيرا مجتمعي كه با آيين نامه 2800 ساخته شده است مردم ساكن در آن هنگام زلزله به خيابان ها نمي آيند و منجر به مشكلات بعدي نمي شوند.
وي در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينكه اين همايش به دستاوردهاي تحقيقاتي در خصوص تاب آوري و مسائل زلزله مي پردازد كه بسيار ارزشمند است افزود: زلزله هاي متعددي در استان كرمان تجربه كرده ايم و پس از زلزله به بازسازي خانه هاي مقاوم مي پردازيم كه بايد قبل از حوادث مقاوم سازي شود تا از تلفات كاسته شود.
فدايي اظهار كرد: بدليل زلزله سال 83 منازل مسكوني مقاوم ساخته شده بود و در زلزله 6.2 ريشتري هجدك راور تلفات جاني نداشتيم لذا بايد اين كار در تمامي كشور انجام شود.
وي گفت: در روستاهاي كشور سه ميليون و 200 هزار واحد مسكوني غير مقاوم وجود دارد و بايد به راه حل كوتاه مدت، ميان و بلند مدت بپردازيم و راه حل ميان مدت و بلند مدت جلوگيري از تلفات زلزله مقاوم سازي سازه ها است.
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استاندار كرمان افزود: در قالب اجراي 2 طرح طرح هادي روستايي در 67 و در سال 74 بهسازي مسكن روستايي، تعداد 293 هزار واحد روستايي مقاوم ساخته شد و هفت درصد از منازل مسكوني روستايي كشور مقاوم سازي شد.
وي بيان كرد: در خردادماه سال 84 دولت تعهد كرد سالي 200 هزار واحد مسكوني بازسازي شود و بر اساس اين مصوبه تا سال 91 تعداد 2 ميليون و 100 هزار واحد مسكوني برابر با 39 درصد مسكن بازسازي و مقاوم سازي شد و امروز 61 درصد خانه غير مقاوم در كشور وجود دارد.
فدايي گفت: در برنامه ششم توسعه نيز سالي 200 هزار واحد مسكوني مقاوم سازي و اعتبار آن با تسهيلات ارزان قيمت با بازپرداخت 12 ساله پرداخت مي شود لذا با شرايط فراهم آماده مي توان به آينده اميدوار بود.
وي افزود: اگر سالي 200 هزار از سه ميليون و 200 هزار مسكن غيرمقاوم، بازسازي شود اين پروسه 16 سال بطول مي انجامد.
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري كرمان گفت: 61 درصد از منازل مسكوني روستايي استان كرمان غير مقاوم است و از برنامه مقاوم سازي عقب هستيم.
وي گفت: مشكل اصلي منازل مسكوني الگوي ساخت اين منازل است و بنياد مسكن از الگوي ساخت منازل مسكوني در منطقه هجدك راور و شهرستان بم تبعيت نمي كند و مركز تحقيقات بايد الگوي ساخت مسكن بايد با سرعت عمل، ساخت مسكن مقاوم و ارزان قيمت را بصورت دستورالعمل ارائه كند.
**مصائب زلزله بم منجر به تحولاتي در سازه ها شد
مديركل راه و شهرسازي استان كرمان نيز در اين همايش ضمن گراميداشت ياد درگذشتگان زلزله سال 82 بم و همدردي با زلزله زدگان كرمانشاه گفت: زلزله پنجم ديماه سال 82 در شهرستان بم با تمام تلخي ها و مصائب آن منجر به تحولات اساسي در سازه ها شد و موجب برگزاري جلسات متعدد و در نهايت منجر به تغيير در آيين نامه ايمني شماره 2 هزار و 800 شد.
محمدمهدي بلوردي با بيان اينكه امروز در دور افتاده ترين نقاط استان كرمان مقاوم سازي را مي شناسند افزود: پس از زلزله شهرستان بم تحولاتي اساسي در حوزه سازه اتفاق افتاد.
وي تاكيد كرد: در زلزله بم شريان هاي حياتي كمتر مورد توجه قرار گرفته بود و اين مشكل در زلزله هاي اخير نيز بيشتر مشخص شد.
مديركل راه و شهرسازي استان كرمان با بيان اينكه در اولين ساعات زلزله شهرستان بم راههاي ارتباطي مسدود شد گفت: در كرمانشاه خطوط آب از سرويس خارج شد، در هجدك راور خطوط مخابراتي قطع شد و در زلزله اخير شهرستان كوهبنان پس از زلزله برق قطع شد.
بلوردي اضافه كرد: با مقالات ارائه شده در اين كنفرانس ملي بايد گامي موثر در افزايش تاب آوري در حوزه شريان هاي حياتي برداشته شود.
پنج ديماه 96 چهاردهمين سالگرد زلزله ويرانگر شهرستان بم است.
در نخستين كنفرانس ملي تاب آوري شريانهاي حياتي و زيرساختهاي عمراني از استان هاي تهران، كرمان، سيستان و بلوچستان، البرز و قم شركت كردند.
اين همايش با حضور معاون وزير راه و شهرسازي و رئيس مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي كشور، معاون هماهنگي امور اقتصادي كرمان،، مديركل راه و شهرسازي استان كرمان، اساتيد دانشگاه و ساير مديران دستگاه هاي اجرايي برگزار شد.
نخستين كنفرانس ملي تاب آوري شريانهاي حياتي و زيرساختهاي عمراني در محورهاي تاب آوري شريانهاي حياتي، بهسازي و مقاوم سازي، توسعه پايدار شهري، حمل و نقل، اقتصاد و تا آوري، مصالح و فناوري هاي نوين، تاب آوري سازه ها و سيستمها در سالن اجتماعات دانشگاه تحصيلات تكميلي، صنعتي و فناوري هاي پيشرفته ماهان برگزار شد.
كميته اجرايي اين كنفرانس از تير سال جاري تشكيل و با 800 مركز علمي، سازمان ها و دانشگاه ها نامه نگاري شد، لذا براي اين كنفرانس پذيرش مقاله از اول مهرماه، تعداد 72 مقاله و اصل و 25 مقالات با اهميت شناخته شد و در نهايت امروز در اين كنفرانس ملي 12 مقاله ارائه شد.
در حاشيه اين كنفرانس يك كارگاه تخصصي در خصوص آخرين دستاوردهاي مهندسي سازه به نمايش گذاشته شد.
نخستين كنفرانس ملي تاب آوري شريانهاي حياتي و زيرساختهاي عمراني اولين كنفرانس تخصصي در شريان هاي حياتي است لذا در تاريخ پنجم دي ماه هر سال در روز ايمني اين كنفرانس برگزار مي شود و از سال آينده بصورت بين المللي برگزار خواهد شد.
خبرنگار: حامد سالاري ** انتشار دهنده: نجمه حسني*
7420/3029
تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۹
كرمان - ايرنا - معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استاندار كرمان با بيان اينكه شهرهاي استان كرمان در بخش مقاوم سازي در برابر زلزله وضعيت خوبي ندارد گفت: شهر كرمان 13 درصد بافت فرسوده دارد.