زاهدان - ايرنا - مدير ارتباطات و فناوري اطلاعات (آي. سي. تي) سيستان و بلوچستان گفت كه شبكه فيبر نوري اين استان از 2 هزار و 950 كيلومتر سال 92 هم اينك به چهار هزار و 156 كيلومتر ارتقا يافته است.

نيك محمد بلوچزهي روز سه شنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: با توجه به برنامه ريزي هاي انجام شده 900 كيلومتر فيبرنوري نيز تا پايان امسال به اين شبكه افزوده مي شود.
وي بيان كرد: همچنين ظرفيت شبكه انتقال(پهناي باند) سيستان و بلوچستان در ابتداي دولت يازدهم 72 گيگ در هر ثانيه بوده كه هم اينك به 183 گيگ در ثانيه افزايش يافته است.
وي توسعه نسل سه و چهار اينترنت در شهرهاي سيستان و بلوچستان را از گام هاي ارزنده دولت در اين استان ذكر كرد و گفت: اينترنت تري.جي (3G) در ابتداي دولت يازدهم تنها در چهار شهر اجرا شده بود اما هم اينك تمام شهرهاي سيستان و بلوچستان از آن برخوردارند.
وي افزود: اينترنت فور.جي (4G) در گذشته در سيستان و بلوچستان وجود نداشته اما هم اينك در 35 شهر اين استان برقرار شده است.
مدير ارتباطات و فناوري اطلاعات سيستان و بلوچستان با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه روستايي گفت: در اين استان هفت هزار و 120 روستا داراي سكنه هستند كه سه هزار و 556 روستا داراي جمعيت بالاي 20خانوار است.
بلوچزهي اظهار داشت: براساس برنامه پنجم و ششم توسعه كشور ارائه خدمات اينترنتي به روستاهاي بالاي 20 خانوار براي اين نهاد تكليف به حساب مي آيد.
وي افزود: در سفر اخير وزير ارتباطات به سيستان و بلوچستان مقرر شد در 2 سال نخست دولت دوازدهم تمام روستاهاي بالاي 20 خانوار اين استان سرويس تلفن و اينترنت دريافت كنند.
وي ادامه داد: هم اينك 2 هزار و 257 روستاي سيستان و بلوچستان از تلفن روستايي يا سيمي و هزار و 10 روستا نيز از همراه اول يا ايرانسل سيار برخوردارند.
وي تصريح كرد: در مجموع سه هزار و 267 روستاي سيستان و بلوچستان داراي ارتباط تلفني هستند.
مدير ارتباطات و فناوري اطلاعات سيستان و بلوچستان گفت: در ابتداي دولت يازدهم 507 روستاي اين استان ADSL (اي .دي . اس . ال) داشتند كه پارسال براي سه هزار و 669 روستا بستر توسعه اينترنت فراهم شده است.
بلوچزهي اظهار داشت: همچنين در اين مدت هزار و 285 مودم فور.جي (4G) رايگان در اين روستاها در مكان هايي كه عموميت داشتند نظير دهياري ها، شوراها، مدرسه يا مركز بهداشت توزيع شد تا حداقل ارتباط در روستاها وجود داشته باشد.
وي ادامه داد: با كاهش قيمت مودم از چهار ميليون ريال به يك ميليون و 500 هزار ريال مردم توان خريد مودم را پيدا كردند.
وي تصريح كرد: در سه هزار و 162 روستاي سيستان و بلوچستان اين سرويس گسترده مي شود.
وي ارائه فور.جي (4G) به هزار و 565 روستاي ديگر سيستان و بلوچستان را از ديگر اقدامات در حوزه اينترنت روستايي ذكر كرد.
وي نصب رايگان دستگاه خودپرداز بانكي در روستاهاي داراي دفتر ICT (اي سي تي) روستايي را از اقدامات سال گذشته اين نهاد برشمرد و گفت: هم اينك 235 دفتر اي سي تي روستايي در سيستان و بلوچستان وجود دارد كه براي كاهش مشكلات مردم در زمينه بانكي 21 دستگاه خودپرداز سال گذشته در اين دفاتر نصب و راه اندازي شده است.
مدير ارتباطات و فناوري اطلاعات سيستان و بلوچستان گفت: همچنين تعداد كاربران اينترنت پرسرعت اين استان از 48 هزار نفر ابتداي دولت يازدهم با رشد 16 برابري به حدود 783 هزار نفر رسيده است.
بلوچزهي توسعه دولت الكترونيك را از مهمترين اولويت هاي اين حوزه ذكر كرد و افزود: راه اندازي شبكه ملي اطلاعات از اقدامات اين حوزه است كه تقريبا زيرساخت هاي آن در سيستان و بلوچستان فراهم شده و در فاز ارائه سرويس قرار دارد.
وي فراهم شدن تعاملات ميان دستگاهي براي رفع مشكلات مردم را از جمله مهمترين مزاياي راه اندازي شبكه ملي اطلاعات ذكر كرد.
وي ادامه داد: در اين راستا مقرر شده يك پنجره واحد خدمات دولت براي كاربران راه اندازي شود تا در قالب سايت استاني تمام خدمات دستگاه هاي سيستان و بلوچستان به مردم تجميع شود.
وي حركت به سمت دولت همراه را از ديگر اقدامات پيش روي سازمان ارتباطات و فناوري اطلاعات برشمرد و گفت: قرار است تمام خدمات دستگاهها به صورت اپليكيشن بر روي گوشي همراه نصب شود.
مدير ارتباطات و فناوري اطلاعات سيستان و بلوچستان امنيت فضاي مجازي را يكي از مشكلات دستگاهها برشمرد و گفت: براي رفع مشكلات دستگاههاي اين استان در حوزه امنيت فضاي مجازي مركز آپا(آگاهي رساندن، پشتيباني و امداد در حوزه امنيت) در دانشگاه سيستان و بلوچستان راه اندازي شده است.
بلوچزهي اشتغال را از بزرگترين معضلات جامعه معرفي كرد و افزود: از آنجايي كه 10 درصد فارغ التحصيلان دانشگاهي سيستان و بلوچستان را حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات تشكيل مي دهد اين نهاد براي حمايت از كسب و كارهاي نوپا در پارك علم و فناوري اين استان از فعالان اين حوزه حمايت مي كند.
وي راه اندازي سيستم يكپارچه مديريت املاك كشور در سيستان و بلوچستان را از ديگر خدمات اداره ارتباطات و فناوري اطلاعات اين استان برشمرد.
وي با تشريح عملكرد 100 روزه دولت دوازدهم در حوزه ارتباطات و فناوري سيستان و بلوچستان گفت: ارائه خدمات اينترنت نسل چهار از 15 شهر به 35 شهر، ارائه اينترنت پهن باند ثابت TD-LTE از يك شهر(زاهدان) به سه شهر زابل، زاهدان و چابهار، ايجاد مركز توانمند سازي و تسهيل گري كسب و كارهاي حوزه فاوا در پارك علم و فناوري، پروژه سيستم يكپارچه املاك كشور در محل اداره پست، نصب و راه اندازي 21دستگاه خودپرداز در دفاترICT روستايي و امكان دسترسي پهن باند بر بستر فيبر نوري(FTTH) در شهر زاهدان را از جمله اقدامات دولت در اين استان ذكر كرد.
وي همچنين توسعه شبكه نسل چهارم به تمام شهرها، بهره برداري از ارتباط تلفن خانگي 90 روستا و توسعه فيبر نوري به ميزان 900 كيلومتر را از جمله اقدامات اداره ارتباطات و فناوري اطلاعات سيستان و بلوچستان ذكر كرد.
به گزارش ايرنا سيستان و بلوچستان با وسعتي حدود 187 هزار و 502 كيلومتر مربع (معادل 5/11درصد مساحت كشور) و 19 شهرستان و بيش از 2 ميليون و 800 هزار نفر جمعيت پهناورترين استان كشور محسوب مي شود.
3213**6081
خبرنگار: اكبر نوري*انتشاردهنده: عباسعلي نقي يان