تهران- ايرنا- نخستين نمايشگاه بين المللي جايگاه هاي سوخت و صنايع وابسته كه اين هفته با حضور كارشناسان انرژي و صاحب نظران اين حوزه در تهران داير شده، فرصتي مغتنم براي انتقال دانش و فناوري در اين عرصه به كشور است.

به گزارش ايرنا، نخستين نمايشگاه بين المللي جايگاه هاي سوخت و صنايع وابسته كه با هدف برقراري تعامل و هم انديشي و تبادل تجربه و دانش بين شركت هاي مربوط برپا شده است، مي تواند نقش موثري در برقراري ارتباط گسترده و مستقيم بين جايگاه داران و عرضه كنندگان سوخت با شركت هاي توليد كننده، صاحبان صنايع وابسته و خدمات رسان اين بخش ايفا كند.
اين حركت به عنوان يك تجربه نو در حوزه انرژي، بحث بروزرساني فناوري و دانش در جايگاه هاي عرضه بنزين ، نفت گاز و سي ان جي (CNG) و همچنين بروزرساني تجهيزات و در نهايت ايمن سازي جايگاه ها را دنبال مي كند.
آنچه مسلم است تغيير شكل زندگي مردم در جوامع امروزي و اهميت تامين سوخت و انرژي به عنوان يكي از مهمترين مسائل به ويژه در جوامع صنعتي و پيشرفته، حركت كشورهاي در حال توسعه در اين مسير را اجتناب ناپذير مي كند.
از سوي ديگر اهميت سوخت در توسعه كشورها و نقش بي بديل آن در توليد و حمل و نقل و صنعت بر كسي پوشيده نيست و به دليل اهميتي كه اكنون سوخت در جامعه دارد نمي توان تبادل دانش و دستيابي به فناوري نوين را در اين بخش ناديده گرفت. با اين نگاه برگزاري چنين نمايشگاه هايي با اهداف بيان شده امري ضروري است.
بي ترديد در جهان صنعتي امروز حمل و نقل به دليل نياز مبرم مردم به آن، در بيشتر كشورها بزرگ‌ترين بخش مصرف كننده انرژي بوده و در اين ميان اهميت و جايگاه جايگاه هاي سوخت در كشورها كاملا روشن است و برگزاري چنين نمايشگاهي مي تواند فرصتي كم نظير را براي عرضه خدمات و مدرنترين محصولات در اختيار جايگاه داران قرار دهد.
به اعتقاد كارشناسان، در ايران بخش حمل و نقل (جاده اي، ريلي، هوايي و دريايي) بعد از بخش ساخت و ساز و مسكن در جايگاه دوم مصرف انرژي قرار گرفته است و همين موضوع، ضرورت و اهميت تبادل انديشه صنعتگران و محققان داخلي با پيشگامان جهاني در عرصه سوخت به عنوان رويكرد مهم نمايشگاه جايگاه داران سوخت را به امري اجتناب ناپذير تبديل كرده است.
بازديدكنندگان از اين نمايشگاه براين باورند كه اين رويداد تجاري فرصت مناسبي است كه جايگاه داران و صاحبان صنايع وابسته خدمات و محصولات خود را معرفي و عرضه كنند؛ رئيس انجمن جايگاه داران عرضه سوخت كشور در اين زمينه اعتقاد دارد كه با اجراي طرح ساماندهي و بهسازي سوخت كشور، مي توان نزديك به 50 هزار شغل مستقيم در اين جايگاه ها ايجاد كرد.
به گفته بيژن حاج محمد رضا، با اجراي اين طرح كه در 6800 جايگاه فعلي سوخت سراسر كشور قابل اجرا است، هر جايگاه بصورت يك مجموعه كامل، خدمات مورد نياز را به خودروهايي كه براي سوخت گيري وارد جايگاه ها مي شوند ارائه مي دهند.
وي در حاشيه اين نمايشگاه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: برپايي اين نمايشگاه با شركت جمعي از شركت ها و سرمايه گذاران حوزه انرژي، گام نخست براي اجرايي شدن اين طرح است .
حاج محمدرضا با تاكيد بر اينكه برگزاري نمايشگاه جايگاه داران يك نياز ضروري براي بروز رساني جايگاه ها و ارائه خدمات خوب به مردم است، گفت: در چند دهه اخير يكي از نيازهاي بخش تامين و توزيع سوخت كشور، پيوند هرچه بيشتر و بهتر حوزه هاي اقتصادي، صنعتي، بانكداري و بيمه اي و فناوري بوده است.
رئيس انجمن جايگاه داران سوخت كشور از عقب ماندگي چند دهه جايگاه هاي سوخت كشور نسبت به تكنولوژي روز دنيا ابراز تاسف كرد و افزود: براي رسيدن به جايگاه واقعي در صنعت جايگاه داري سوخت كشور، برگزاري چنين نمايشگاهي اجتناب ناپذير و در بسياري موارد گره گشاست كه اميدواريم، نتيجه اين نمايشگاه به نوسازي جايگاه هاي سوخت و تجهيزات آن و همچنين بهره گيري از تكنولوژي و فناوري هاي روز دنيا منجر شود تا ضمن خدمت رساني بهتر به مردم، صاحبان و زحمت كشان اين صنعت نيز از وضعيت موجود نجات يابند.
وي خاطر نشان كرد: در حوزه تامين، توزيع و عرضه سوخت كشور ده ها صنف به صورت مستقيم و غيرمستقيم با هم مرتبط هستند كه در نخستين نمايشگاه جايگاه هاي سوخت كشور توانمندي ها و توليدات آن ها به نمايش گذاشته شد.
حاج محمدرضا ادامه داد: انجمن جايگاه داران سوخت كشور از دولت پول يا اعتبار نمي خواهند و تنها خواسته آنان از دولت، هموار كردن و بازكردن راه ها و گره هاي اداري براي گشايش اعتبار و بهره گيري از سرمايه گذاري خارجي است.
مديرعامل مركز مطالعات و برنامه ريزي جايگاه هاي سوخت كشور نيز با يادآوري اينكه براساس برنامه چشم انداز 1400، تصدي گري دولت بايد در اين حوزه كاهش يابد، پيش بيني كرد با برپايي اين نمايشگاه پيوند گسترده‌اي در بخش هاي ذيربط ايجاد شده و اين نمايشگاه نقش تاثيرگذاري در توسعه كسب و كار در اين بخش داشته باشد.
علي منشي با تاكيد بر اهميت برگزاري نخستين نمايشگاه بين المللي جايگاه هاي سوخت و صنايع وابسته به خبرنگاران گفت: در اين نمايشگاه علاوه بر توليدكنندگان ايراني، هيات هاي تجاري از عراق و تركيه به منظور انتقال فناوري با ايران همكاري مي كنند.
وي يادآور شد: بازار ايران پتانسيل خوبي در زمينه جذب سرمايه گذاران خارجي در حوزه جايگاه هاي سوخت دارد و از اين رو شركت هاي تامين كننده قطعات جايگاه ها نيز به اين رويداد دعوت شدند.
اين نمايشگاه كه از سوم دي ماه در محل نمايشگاه هاي بين المللي تهران برپا شده بود، امروز (ششم دي ماه) به كار خود پايان مي دهد.

اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام**1023*2025
گزارش: ابوالقاسم تيموري*ناشر: ليلا جودي