اروميه- ايرنا- فرماندار خوي با اشاره به نياز قابل توجه اين شهرستان به آب در بخش هاي آشاميدني و كشاورزي گفت: با اين وجود، به علت نبود سد، سالانه بيش از 120ميليون متر مكعب آب جاري روخانه هاي الند و قطور از دسترس خارج شده و به هدر مي رود.

به گزارش ايرنا، سيدمحمد عابدي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به اتمام طرح مطالعات سدغازان خوي افزود: در صدد تخصيص اعتبار براي ساخت اين سد در راستاي كاهش هدررفت آب هاي سطحي در اين شهرستان هستيم.
وي با بيان اينكه بايد براي مهار بخشي از آب رودخانه الند نيز تدابيري انديشيده شود، گفت : در حال حاضر سد انحرافي بويلاپوش براي انحراف آب اين رودخانه و آبياري 6 هزار 500 هكتار از اراضي كشاورزي منطقه با 70 درصد پيشرفت در دست اجراست.
وي افزود: متاسفانه براي جلوگيري از هدررفت آب در خوي تاكنون سدي ساخته نشده و تنها طرح تغذيه فيرورق و آب بندهاي قوروق و قطور وجود دارد كه جوابگوي آب هاي سطحي در اين شهرستان نيست.
فرماندار خوي از اجراي طرح مسدود كردن چاه هاي غير مجاز در اين شهرستان نيز خبر داد و گفت: از ابتداي امسال با مسدود كردن 39 حلقه چاه غير مجاز بيش از يك ميليون و 600 هزار متر مكعب آب زيرزميني در دشت خوي صرفه جويي شده است.
عابدي با اشاره به فعاليت يك هزار و 650 حلقه چاه مجاز در شهرستان خوي افزود: امسال با اجراي طرح هاي مختلف 31 ميليون متر مكعب در مصرف آب زيرزميني اين شهرستان صرفه جويي شده است.
به گزارش ايرنا، دشت خوي در شمال آذربايجان غربي از چند سال پيش به علت كمبود منابع آب هاي زير زميني براي حفر چاه كشاورزي، دشت ممنوعه اعلام شده است.
احداث سد غازان چاي علاوه بر ذخيره سازي 150 ميليون مترمكعب آب، بيش از 30 هزار هكتار از اراضي اين شهرستان را تحت پوشش قرار مي دهد.
زمين هاي كشاورزي خوي يكي از مستعد ترين زمين هاي كشاورزي در استان آذربايجان غربي مي باشد.
7133/2093 ** خبر: سعيد فرجي ** انتشار: صابر چهرقاني