سنندج - ايرنا - جمعي از هنرمندان و فرهيختگان عضو انجمن تجليل از مفاخر و هنرمندان كردستان در ديداري از چند دهه‌ خدمات استاد محمدامين قادري هنرمند آييني و سنتي عرصه موسيقي هورامان تقدير كردند.

به گزارش ايرنا از روابط عمومي انجمن تجليل از مفاخر و هنرمندان كردستان، عضو شوراي اسلامي شهر سنندج در اين ديدار كه شامگاه سه شنبه در منزل اين هنرمند در سنندج انجام شد، اظهار كرد: اگر تاريخ را بنگريم افرادي نام شان ماندگار است كه براي مردم قدم برداشته‌اند و مردم هورامان از خدمات استاد قادري غافل نبوده و قدردان اين تلاش‌هاي او هستند.
سيدغريب سجادي افزود: سياوچه‌ مانه‌هاي ماموستا قادري دلنشين و مايه افتخار است و بايد سبك موسيقايي ايشان به نسل جوان منتقل شود.
وي به تلاش‌هاي شوراي اسلامي شهر سنندج براي تجليل از مفاخر موسيقي منطقه هورامان اشاره كرد و گفت: موسيقي مرز نمي شناسد و هنرمندان منطقه هورامان به موسيقي كُردي خدمات شاياني كرده اند.
سجادي اظهار كرد: با تلاش و پيگيري توانستيم مجسمه و سرديس ماموستا عثمان هورامي از مفاخر موسيقي هورامان را در يكي از ميادين شهر سنندج نصب كنيم.
رئيس شوراي اسلامي شهر سنندج و از اعضاي هيت مديره انجمن تجليل به عنوان يكي ديگر از سخنرانان اين مراسم گفت: آموزه‌هاي اخلاقي از نسلي به نسل ديگر منتقل مي ‌شود و در عرصه موسيقي نيز اين ويژگي در بين كردستاني‌ها همواره نمود داشته است.
جلال شريعتي ابراز اميدواري كرد تلاش‌ها و خدمات استاد محمدامين قادري ثبت و ضبط و براي نسل‌هاي آينده به يادگار گذاشته شود.
مدير امور هنري اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي كردستان نيز گفت: دستگاه‌هاي متولي امر نتوانسته اند از هنرمندان و تلاشگران عرصه فرهنگ و هنر استان آنچنان كه شايسته است، تقدير كنند.
سامان احمدي افزود: آمادگي داريم آثار استاد محمدامين قادري را ثبت و ضبط كرده و در قالب طرح تكريم هنرمندان از وي حمايت كنيم.
وي اظهار كرد: خوشحاليم كه انجمن تجليل از مفاخر و هنرمندان كردستان بازوي توانمندي براي شناسايي و تكريم اهالي فرهنگ هنر است.
يكي از ادبا و نويسندگان كردستاني نيز در اين مراسم اظهار كرد: موسيقي با تمام ابعاد زندگي كُردها عجين شده است و كردها هرجا بوده‌اند همواره موسيقي با آنها بوده است
سيداسماعيل حسيني افزود: قه‌ تار، الله ويسي، سياو چه‌مانه، هوره، لاوك و حيران از جمله سبك‌هاي موسيقي كردستان است كه ريشه در فرهنگ و تاريخ چندين هزارساله مردمان اين ديار دارد.
يكي از شعرا و ادباي اورامي زبان استان كردستان نيز در اين مراسم گفت: موسيقي هورامان و مناطق كُردنشين سرشار از اسناد و تاريخچه ‌هاي فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي است.
محمدشريف عليرمايي افزود: موسيقي به عنوان يكي از پايه‌هاي تاريخ شفاهي كردستان به عنوان سندي تاريخي همواره خدمات ارزنده‌اي را به مردم اين ديار ارايه كرده است.
يكي از اعضاي هيات مديرە انجمن تجليل از مفاخر كردستان اظهار كرد: كردستان مملو از هنرمندان شاخص و توامندي است كه زندگي خويش را وقف سربلندي و عزت فرهنگ و هنر اين ديار كرده‌اند.
يحيي صمدي افزود: اين انجمن به عنوان انجمني مردمي شايد از لحاظ مادي با محدوديت‌هاي مواجه باشد اما از لحاظ فكري و معنوي مملو از بزرگان و مفاخري است كه همواره راهنما و حامي ما بوده‌اند.
وي يادآور شد: استاد محمدامين قادري متخلص به محمدامين خواشتي در سال 1327 در روستاي خواشت شهرستان مريوان در منطقه اورامان ديده به جهان گشوده‌ و خدمات اين استاد گرانقدر در عرصه موسيقي آييني و سنتي و اصيل منطقه هورامان شايسته تقدير است.
صمدي تاكيد كرد: اين هنرمند توامند كردستاني چندين دهه از عمر خويش را براي رشد و بالندگي موسيقي سنتي هورامان صرف كرد و در حادثه‌اي در اواسط دهه 60 حين انجام كار، از لحاظ جسمي با آسيب‌هايي مواجه شد.
در پايان اين مراسم توسط انجمن تجليل از مفاخر و هنرمندان، چاپ معلم و اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي كردستان از استاد محمدامين قادري (خواشتي) و همسر وي تجليل به عمل آمد و لوح و تنديس يادبود انجمن تجليل از مفاخر كردستان، لوح اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي و چاپ معلم همراه با هدايايي تقديم اين هنرمند نام آشناي منطقه هورامان شد.
انجمن تجليل از مفاخر وهنرمندان كردستان با نام مؤسسه تروسكه سنه‌ ي فرهنگي مجوز رسمي فعاليت دريافت كرده است.
دريافت و تنظيم: اميد بهمني ** انتشار: مجيد سليماني
6108/9102