به گزارش ايرنا بهزاد سلطاني چهارشنبه در آيين تقدير از پژوهشگران و مراكز تحقيقاتي برتر خوزستان در سرسراي شهيد هاشمي استانداري خوزستان اظهار كرد: دولت فعلي 23 هزار ميليارد ريال به صندوق نوآوري و شكوفايي اعتبار تخصيص داده كه از اين مبلغ 17 هزار و 500 ميليارد ريال براي شركت هاي دانش بنيان استفاده و تبديل به كار شده است.
وي افزود: در حال حاضر 2 هزار و 230 شركت دانش بنيان با اين اعتبار در حال فعاليت بوده و طرحهاي خود را اجرا مي كنند و طرحهاي 891 شركت نيز خاتمه يافته است و در مجموع هر كدام از اين شركت ها 67 هزار شغل، خارج از دولت ايجاد كرده اند.
رييس صندوق نوآوري و شكوفايي كشور ادامه داد: دولت براي ايجاد يك شغل پايدار سه ميليارد و 300 ميليون ريال بودجه نياز دارد اما از طريق شركت هاي دانش بنيان براي هر شغل 500 تا يك ميليارد ريال نياز است.
وي اضافه كرد: بايد به سمتي حركت كنيم كه دانشگاهها و پژوهش گاهها و مراكز رشد و پارك ها و صنايع از شركت هاي دانش بنيان براي ادامه كار خود استفاده كنند.
سلطاني اظهار كرد: سه هزار و 307 شركت دانش بنيان در كشور و 80 شركت دانش بنيان در خوزستان فعال هستند كه در نتيجه 2.4 درصد شركت هاي دانش بنيان كشور در اين استان فعاليت مي كنند.
رييس صندوق نوآوري و شكوفايي كشور بيان كرد: با توجه به اينكه 5.8 درصد جمعيت كشور در خوزستان قراردارد، تعداد شركت هاي دانش بنيان اين استان كم است زيرا استان ظرفيتهاي بيشتري دارد.
وي گفت: شركت هاي دانش بنيان استان 200 ميليارد ريال از اين صندوق استفاده كرده اند.
سلطاني در بخش ديگري اظهار كرد: براي اينكه حاصل پژوهش ها در جامعه اثر بخش باشد بايد شركت هاي دانش بنيان تشكيل شود تا حاصل تحقيقات كاربردي و تجاري شود.
رييس صندوق نوآوري و شكوفايي كشور ادامه داد: در حال حاضر 33 هزار دانشجوي تحصيلات تكميلي در استان وجود دارد كه اگر يك سوم اين دانشجويان در هر سال از پايان نامه خود دفاع كنند، در سال 11 تا 15 هزار پايان نامه ارشد و دكترا خواهيم داشت و اگر از اين تعداد يك صدم آنها در بازار خاص خود قابليت استفاده را داشته باشد يعني مي توانيم سالي 110 شركت دانش بنيان را فعال كنيم.
وي افزود: اگر دانشگاه پايان نامه هاي داراي بازار را غربال كند ما آمادگي داريم كه شركت دانشگاهي در كنار دانشگاهها تشكيل شود و به سمت تجاري سازي نتايج تحقيق حركت كند و دانشجوي دانش آموخته، استاد و دانشگاه در آن سهامدار باشند و ما نيز در كنار آنها باشيم.
سلطاني گفت: اگر در هر دانشگاه تنها 2 شركت در رده شركتهاي موفق قرار گيرند، دانشجويان بعد از چندسال تشويق مي شوند موضوعاتي انتخاب كنند كه قابليت ارائه به بازار را داشته باشند.
رييس صندوق نوآوري و شكوفايي كشور با اشاره به اقتصاد مبتني بر منابع، بهره وري و نوآوري ادامه داد : بر اساس شاخص هاي جهاني، كشور از اقتصاد مبتني بر منابع عبور كرده و به شروع اقتصاد مبتني بر بهره وري رسيده است.
وي گفت: بايد به مدت پنج الي 10 سال، بهره وري كشور را در همه ابعاد بالا ببريم تا بتوانيم اقتصاد بهره وري را پشت سرگذاشته و به سمت اقتصاد نوآوري حركت كنيم.
سلطاني بيان كرد: فناوري و توسعه فناوري، در اقتصاد بهره وري و نوآوري تاثيرگذار است و توسعه فناوري بايد به عنوان يك هدف جدي در افزايش بهره وري و نوآوري در كشور استفاده شود.
رييس صندوق نوآوري و شكوفايي كشور اظهار كرد: نيم درصد توليد ناخالص داخلي كشور حاصل اقتصاد دانش بنيان ماست.
وي ادامه داد: چهار سال گذشته مربوط به راه اندازي اقتصاد دانش بنيان در كشور بود و چهار تا 6 سال آينده بازه رشد سريع اين اقتصاد و 10 سال بعد از آن افق بلوغ اقتصاد دانش بنيان كشور خواهد بود.
سلطاني اظهار كرد: در ابتداي راه و در مرحله ايده تا پژوهش هستيم و مرحله پژوهش تا فناوري را شروع كرده ايم و بايد با تزريق تكنولوژي هاي جديد و فناوري هاي نو در صنايع موجود، ارزش افزوده صنعت را بالا ببريم.
رييس صندوق نوآوري و شكوفايي كشور اضافه كرد: اين صندوق در سال 1389 باهدف تجاري سازي نتايج تحقيق و كمك به اقتصاد دانش بنيان تشكيل شد و هم اكنون 27 خدمت را به شركت هاي دانش بنيان ارائه مي دهد و دغدغه دست اندر كاران آن ، به نتيجه رسيدن طرح هاي فناوري است.
استاندار خوزستان نيز دراين نشست اظهار كرد: تعداد قابل توجهي از پژوهش ها در حوزه دانشگاهها و دستگاههاي اجرايي تنها به همان محدوده 'پژوهش 'ختم مي شود و استفاده كاربردي كمتري دارد اگر چه دوره به دوره اين وضعيت در حال اصلاح است.
غلامرضا شريعتي ادامه داد: در كشور سياست ها و برنامه ها تا حدي اصلاح شده و به سمتي حركت مي كند كه تحقيق و پژوهش هدفمند شود و نيازي از جامعه را رفع كند.
وي افزود: صندوق حمايت از پژوهش و فناوري در جهت تجاري سازي تحقيقات و حمايت از پژوهشگران فعاليت مي كند و ما آمادگي داريم شركت ها و سازمان ها را به گونه اي توجيه كنيم كه در مسير ايجاد محصول نهايي حركت كنند.
در اين آيين 59 نفر از پژوهشگران و مراكز تحقيقاتي برتر خوزستان مورد تجليل قرار گرفتند.
3004/6002/6064
خبرنگار: خاطره غفاري**انتشار:محسن بهاروند
تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۹
اهواز – ايرنا – رييس صندوق نوآوري و شكوفايي كشور گفت: شركت هاي دانش بنيان مي توانند سه برابر دولت شغل ايجاد كنند.