سيد عباس صالحي روز پنجشنبه در كنگره نكوداشت آيت الله آقا نجفي مفسر برجسته قرآن كريم، افزود: جامعه اي كه سابقه طولاني تمدن و فرهنگ، زبان غني و ارزش ها و آيين هاي ريشه دار دارد، از قدرت نرم بيشتري برخوردار است.
وي يكي از مولفه هاي قدرت نرم را تعداد كمي و كيفي مفاخر دانست و گفت: مفاخر پشتوانه و عامل اضمحلال ناپذيري يك جامعه هستند.
وي افزود: سرزمين ايران و زيست بوم همدان سرشار از مفاخر و مشاهير است و آيت الله آقا نجفي نمونه اي بارز از اين مفاخر است.
صالحي وفاداري آيت الله آقانجفي به مردم را از ويژگي هاي اين شخصيت بزرگ اسلام ذكر كرد و افزود: دانش پژوهي از عناصر وجودي آقانجفي است و وي هرگز از تربيت، تحقيق و تدريس دانش جدا نشد.
وي به وجوه علمي اين عالم رباني از منظر فضلاي برجسته كشور همچون آيت الله نائيني و آيت الله كمپاني اشاره كرد و گفت: آقانجفي در سن 30 سالگي به درجه اي از فقاهت علمي رسيده بود كه مورد عنايت و تجليل فضلا قرار گرفت.
وي به بازخواني و نوخواني آثار آقانجفي تاكيد كرد و افزود: بسياري از خاطرات اين عالم بزرگ به ثبت نرسيده و استمرا حيات آقانجفي در گرو ثبت و ضبط اين آثار است.
به گزارش ايرنا، در پايان برنامه هاي اين كنگره،از خانواده شهيد خوش لفظ، ارائه كنندگان مقالات پژوهشي به كنگره آيت الله آقا نجفي، خانواده اين عالم رباني و همچنين از نويسندگان كتاب ها و تهيه كننده مستند زندگي نامه اين عالم برجسته تقدير بعمل آمد.
آيت اللّه سيد محمد حسيني همداني معروف به آقانجفي همداني، در سال 1283 شمسي برابر 1322 قمري در بيت علم و تقوا در نجف اشرف به دنيا آمد
وي در نجف از محضر عالمان نام آوري همچون ميرزاي ناييني، محمد حسين غروي اصفهاني، سيد حسين بادكوبه اي، ميرزا علي آقا قاضي طباطبايي و ميرزا عبدالغفار مازندراني، فقه، اصول، كلام و فلسفه را فراگرفت و در اين درس ها با آيات عظام: سيد ابوالقاسم خويي، سيد محمدهادي ميلاني و علامه سيدمحمدحسين طباطبايي مباحثه مي كرد.
اين عالم رباني به قدري از لحاظ علمي و فقهي مورد توجه ميرزاي ناييني واقع شد كه به ايشان گواهي اجتهاد داد و آقانجفي نيز به شرف دامادي آن مرجع بزرگ نائل شد.
آيت الله همداني پس از اخذ اجازات متعدد اجتهاد از علماي بزرگ نجف، قصد وطن كرد و پس از اقامت 22 ساله در نجف راهي همدان شد از آن پس به تدريس و تاليف و ارشاد مردم پرداخت و در همدان ماندگار شد.
سرانجام آن فقيه بزرگ در سحرگاه نهم مهر 1375 هجري شمسي برابر با پانزدهم جمادي الاول 1417 ق در 93 سالگي بدرود حيات گفت و پس از تشييع باشكوهي در همدان و مشهد، در حرم مطهر امام رضا(ع) به خاك سپرده شد.
7527 /2090
خبرنگار: زهرا زارعي** انتشاردهنده: سعيد زارع كندجاني
تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۲
همدان ايرنا - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: آيت الله آقا نجفي مايه مباهات همدان، ايران و جهان اسلام است و آثار و مكتوبات وي بايد به صورت كامل ثبت و ضبط شود.