تهران- ايرنا- محققان دانشگاه فني نانيانگ سنگاپور سيستمي را ساختند كه قادر است رمز پين تلفن هوشمند را با استفاده از اطلاعات به دست آمده از حسگرهاي آن تشخيص دهد.

به گزارش گروه علمي ايرنا از ساينس، محققان اين سيستم را با كمك سه داوطلب آموزش دادند. براي اين منظور هر داوطلب 70 گذرواژه تصادفي را روي گوشي‌هاي آندرويد تنظيم كرد. هريك از اين گوشي‌ها به برنامه‌اي مجهز بودند كه اطلاعات شتاب‌سنج، ژيروسكوپ، مغناطيس‌سنج، حسگر مجاورت، فشارسنج و حسگر نور محيط را گردآوري مي‌كرد.
سپس اطلاعات با استفاده از يك الگوريتم يادگيري عميق تحليل شده و اطلاعات خاص حسگرها با اعداد خاص به نمايش درآمده روي صفحه كليد نمايشگر، منطبق شدند. براي مثال نحوه حركت گوشي در زمان وارد كردن عدد 5، يك يا 9 كاملا متفاوت است. همچنين انگشت كاربر در زمان فشردن عدد يك در مقايسه با عدد 9 نور بيشتري را مسدود مي‌كند.
پس از آموزش سيستم، اين نرم‌افزار توانست پين‌هاي چهار رقمي را با استفاده از اطلاعات به دست آمده از حسگرهاي گوشي هوشمند با دقت 99.5 درصد تشخيص دهد.
به اعتقاد محققان احتمال اينكه بدافزاري با قابليت تشخيص پين با استفاده از حسگرهاي گوشي، بدون اطلاع كاربران به گوشي‌هاي آنها وارد شده و سپس پين گوشي را براي شخص ديگري ارسال كند، بسيار زياد است. به همين علت پيشنهاد مي‌كنند براي جلوگيري از وقوع اين قبيل اتفاقات بهتر است سازندگان سيستم عامل گوشي‌هاي هوشمند دسترسي برنامه‌هاي متفرقه را به حسگرهاي گوشي محدود كنند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Cryptology ePrint Archive منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1834
مترجم: سپيده كاشاني ** انتشار: ناهيد شفيعي