به گزارش خبرنگار ايرنا، اين دستگاه 'ميترينگ جايگاه سوخت آلتراسونيك' نام دارد كه در اندازه گيري دقيق مخازن و پمپ هاي جايگاه هاي سوخت كاربرد دارد.
اين سيستم امروز پنجشنبه در مراسمي در جريان برگزاري همايش فرصت هاي سرمايه گذاري صنعت جايگاه داري كشور رونمايي شد.
دستگاه ميترينگ التراسونيك در قالب طرح پژوهشي يك گروه دانش بنيان تحت حمايت جهاد دانشگاهي خواجه نصير طوسي بومي سازي شده است و با مشاركت مركز مطالعات جايگاه داران سوخت كشور انبوه سازي مي شود.
مسئول گروه پژوهشي ساخت دستگاه ميترينگ سوخت آلتراسونيك گفت: نمايش ميزان مصرف سيال، ساعت كاركرد و جريان و دماي سيال، نشان دادن ميزان مصرف كل و برگشتي و وضعيت باطري همچنين نمايش تاريخ ميلادي و شمسي و تغيير واحدهاي اندازه گيري و هشدار نسبت به نشت و تركيدگي لوله از جمله قابليت هاي اين دستگاه است.
«اشكان شفيعي» افزود: دقت بالاي كنتور براي مصرف سوخت تانكر و جايگاه سوخت، محاسبه دماي سيال عبوري قابليت كنترل بر سوخت ورودي با قطع و وصل از راه دور، قابليت ارسال اطلاعات در بستر Wi-Fi فركانس راديويي، مصرف بسيار ناچيز باطري و بدون نياز به كابل برق، قابليت نمايش بر موبايل و كامپيوترهاي شخصي و صدور قبض تفكيكي از مزيت هاي منحصر به فرد اين دستگاه به شمار مي رود.
وي حمايت معنوي و مادي و بها دادن به گروه هاي دانش بنيان و نخبگان كشور را از سوي دولت مردان و مسئولين مورد تاكيد قرارداد و خاطر نشان كرد: اگر اراده واقعي در حمايت از جوانان نخبه و مبتكراين مرز بوم وجود داشته باشد، با اطمينان و اتكا به همين جوانان نيازمند تكنولوژي بيگانه نيستيم.
در مراسم رونمايي از اين طرح گروهي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، مسئولين جهاد دانشگاهي، مديران حوزه انرژي و پخش فراوردهاي نفتي و همچنين رئيس و اعضاي هيات مديره انجمن صنفي جايگاه داران سوخت كشور حضور داشتند.
نماينده مردم سيرجان و بردسير و رئيس فراكسيون اصناف كشور نيز در اين مراسم گفت: حمايت از دانشجويان نخبه و گروه هاي دانش بنيان وظيفه همه ماست و بايد براي خودكفايي و بومي سازي تكنولوژي در كشور از نخبگان و دانشجويان مبتكر و خلاق حمايت كنيم.
'شهباز حسن پور' خاطرنشان كرد: مجلس براي حمايت بيشتر از نخبگان كشور و گروه هاي دانش بنيان از هيچ كوششي دريغ نمي كند.
وي همچنين برگزاري نخستين نمايشگاه جايگاه هاي سوخت و صنايع وابسته و همچنين اولين همايش فرصت هاي سرمايه گذاري در صنعت جايگاه داري سوخت را فرصتي بسيار خوب براي شناخت نيازهاي اين حوزه و عرضه توليدات گروه هاي دانش بنيان دانست.
مدير عامل مركز مطالعات و برنامه ريزي جايگاه هاي سوخت كشور هم گفت: تفاهم نامه انبوه سازي دستگاه مذكور براي نصب در جايگاه هاي سوخت كشور امضا شده است و پس از بررسي هاي لازم اجرايي مي شود.
علي منشي خاطر نشان كرد: نصب و استفاده از دستگاه 'ميترينگ سوخت آلتراسونيك ' تاثير زيادي در رفع مشكلات فني جايگاهداران سوخت در اين زمينه دارد.
وي اظهاركرد: به رغم اينكه ايران جزء كشورهاي انگشت شمار داراي پمپ بنزين از 50 سال پيش در منطقه بوده است، متاسفانه با گذشت چند دهه هنوز در جايگاه هاي سوخت از روش اندازه گيري منسوخ و قديمي استفاده مي شود.
بر اساس اين گزارش، در حال حاضر سيستم تحويل فرآورده هاي نفتي به جايگاه هاي سوخت كشور به صورت مكانيكي است ولي با نصب اين دستگاه در ورودي مخازن جايگاه ها، تحويل فراورده هاي نفتي با دقت بسيار زياد و ايمن تر انجام خواهد شد. همچنين در آينده نصب ابعاد كوچكتر اين دستگاه روي پمپ هاي تحويل سوخت، فراورده هاي نفتي نيز با دقت بسيار بالا به مشتريان تحويل خواهد شد.
شبد**1953** 1379**
تنظيم كننده: مرتضي شحنه** انتشار دهنده: هادي افتخاري
تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۶ - ۰۰:۱۹
تهران - ايرنا - دانشمندان ايراني موفق به ساخت دستگاهي شده اند كه با نصب آن در جايگاه هاي سوخت در سطح كشور، امنيت و سنجش ميزان فرآورده هاي تحويلي و مخازن اين جايگاه ها به ميزان زيادي افزايش مي دهد.