حسن انوشه پنجشنبه شب در همايش ' شب بنياد مازندران پژوهي ' در دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل افزود : تنظيم دانشنامه مازندران كه از سال 95 آغاز شده است تا يك سال ونيم آينده به اتمام خواهد رسيد.
وي گفت : دانشنامه مازندران در چاپ اول با پنج هزار مقاله در سه جلد و سه هزار صفحه به چاپ خواهد رسيد.
او افزود : تهيه و تنظيم دانشنامه مازندران فوايد زيادي براي اين استان دارد كه مي توانيم به واسطه آن به جوانان و دولتمردان داشته ها و نداشته هاي خود را بشناسانيم.
انوشه گفت : بدون ترديد تهيه و تنظيم دانشنامه معايبي هم به همراه دارد كه بايد هوشيار باشيم كه در دام تعصب گرفتار نشويم.
وي افزود : تعصب در بحث علمي هيچ جايگاهي نخواهد داشت و اينكه عده اي در حال گسترش خاك مازندران هستند و اينكه با تعصب بخواهيم خاك پرستي كنيم اين امر مي تواند آسيب هاي جدي به همراه داشته باشد و استان هاي ديگر را تحريك كند كه به هيچ عنوان زيبنده نيست.
انوشه گفت : ما با نوشتن دانشنامه به دنبال گسترش مرز مازندران نيستيم چرا كه مرز و بوم ما تا انتهاي فرهنگ ايران زمين است.
وي با اعلام اين كه هم اكنون 30 نفر در كتابخانه امامزاده يحيي بابل به عنوان دفتر بنياد مازندران پژوهي همكاري دارند ، افزود : هر چند به دنبال جمع آوري سياهي لشكر نيستيم اما هر انسان متخصصي كه فكر مي كند كه به ما مي تواند كمك كند آماده همكاري هستيم و دستانشان را به گرمي مي فشاريم.
مسئول تهيه دانشنامه مازندران گفت : امروز بايد از خير شهرمان دكتر ' علي شافي ' قدرداني كنيم كه با هزينه شخصي خود به فكر تاسيس بنياد مازندران پژوهي افتاد كه اين بنياد با كمك اين خير نيكوكار در حال تهيه و تنظيم دانشنامه مازندران است.
استاد حسن انوشه متولد 1323 از شهرستان بابل است كه در سال 1344 در رشته زبان و ادبيات عرب در دانشگاه تهران پذيرفته شده است و با چاپ كتاب 9 جلدي دانشنامه زبان فارسي در جهان از شهرت بين المللي برخوردار شده است.
همچنين ترجمه پنج جلدي تاريخ كمبريج از ديگر آثار فاخر اين پژهشگر و مترجم مازني است .
خبرنگار : زينب حبيب پور گودرزي ** انتشار دهنده : حسن فلاحتي
7328/1654
تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۹
ساري - ايرنا - مسئول تهيه دانشنامه مازندران گفت كه با دريافت 2 هزار و 300 مقاله ، تهيه و تنظيم دانشنامه مازندران به نيمه راه رسيده است .