به گزارش ایرنا، بیرق های سیاه عزاداری در صحن های مختلف حرم حضرت معصومه(س) و شهر مقدس قم نصب شده است و از شب گذشته مردم با حضور در آیین های عزاداری و سوگواری در غم جانسوز این بانوی بزرگوار اسلام، اشك ماتم ریخته و بر سر و سینه می زنند.
از ساعات اولیه امروز مردم از اقصی نقاط جهان اسلام و كشور آمده اند تا با شركت در آیین های مختلف عزاداری، دل های غبارگرفته خویش را به مضجع مطهر، ملكوتی و معنوی این بانوی آب و آیینه گره زده و صیغل دهند.
صحن ها و شبستان های مختلف این بانو مملو از جمعیتی داغدار است كه هم نوا با مداح اهل بیت(ع) مرثیه سرایی كرده و زیارت نامه حضرت معصومه(س) را قرائت می كنند، همچنین سخنرانان و علما در گوشه و كنار این حرم به تبیین زندگانی و شخصیت گوهربار خواهر گرامی امام هشتم پرداخته و مردم گوش جان سپرده اند.
امروز هیات های عزاداری در قالب دسته های سینه زن و زنجیرزن از استان قم و سایر شهرها از خیابان های منتهی به حرم مطهر، خود را به حرم بانوی آب و آیینه رسانده اند و دست بر سینه گذاشته اند تا این گونه گوشه ای از ارادت و عشق به خاندان اهل بیت(ع) را به نمایش بگذارند.
همچنین امروز دسته عزاداری خادمان و ارادتمندان حضرت فاطمه معصومه(س) با روضه خوانی و نوحه سرایی از بیت النور به سمت حرم مطهر حركت كردند و مردم عزادار و سیاه پوش در كنار زائران، این دسته عزاداری را همراهی كردند.
برگزاری آیین های مختلف عزاداری سنتی نیز توسط زائران غیر ایرانی از ملیت های مختلف به همراه خانواده هایشان از دیگر جلوه های معنوی امروز است.
در مسجد مقدس جمكران، میعادگاه عاشقان مهدی(عج) نیز آیین های مختلف عزاداری وفات حضرت معصومه(س) در حال برگزاری است، زائران آمده اند تا این مصیبت بزرگ را به امام زمان(عج) تسلیت بگویند.
آیین های عزاداری سالروز وفات كریمه اهل بیت(س) در مساجد، تكایا، بقاع متبرك امامزادگان و دیگر اماكن مذهبی قم و شهرهای تابع قم در حال برگزاری است، ضمن این كه دفتر رهبر معظم انقلاب در قم و دفاتر مراجع تقلید نیز با برگزاری آیین های مختلف سوگواری میزبان عزاداران حضرت معصومه(س) است.
برپایی ایستگاه های صلواتی و پذیرایی از عزاداران و زائران حضرت معصومه(س)، تعطیلی بازار، برپایی غرفه های فرهنگی و سایر موارد از جمله مهمترین برنامه های عزاداری در سالروز وفات حضرت معصومه(س) است.
حضرت فاطمه معصومه(س) در روز اول ذیقعده سال 173 هجری قمری در خانه امام هفتم شیعیان حضرت موسی بن جعفر(ع) و بانو حضرت نجمه خاتون(س) در شهر مدینه منوره متولد شد.
این بانو از دریای دانش بی كران پدر بزرگوار و بردارش پیشوای هشتم شیعیان امام رضا(ع) بهره برد و به فضایل اخلاقی از جمله طاهره (پاكیزه)، حمیده (ستوده)، رشیده (حد یافته)، تقیه (پرهیزگار)، رضیه (خشنود از خدا)، مرضیه (مورد رضایت خدا)، سیده صدیقه (بانوی بسیار راستگو)، سیده رضیه مرضیه (بانوی خشنود خدا و مورد رضای او)، سیده نساء العالمین (سرور زنان عالم)، محدثّه و عابده لقب گرفت.
در سال 201 هجری قمری حضرت معصومه(س) با همراهی بستگانش بر اساس ماموریت دیدن برادرش، امام رضا(ع) راهی خراسان شد كه در نزدیكی ساوه به علت اتفاق هایی كه افتاده بود از ادامه مسیر بازماند و از اطرافیان خواست تا او را به شهر قم برسانند.
ایشان روز ٢٣ ربیع الاول سال ٢٠١ هجری قمری وارد شهر مقدس قم شد، «موسی بن خزرج» بزرگ خاندان «اشعری» دركنار سایر بزرگان شهر قم به استقبال این بانو رفتند، آن بزرگوار به مدت ١٧ روز در این شهر زندگی كرد و محل عبادت آن حضرت در مدرسه ستیه به نام «بیت النور» كه هم اكنون محل زیارت ارادتمندان آن حضرت است، واقع بود.
حضرت معصومه(س) سرانجام در روز دهم ربیع الثانی سال ٢٠١ هجری قمری دعوت حق را لبیك گفت و امروز مرقد مطهرش پناهگاه عاشقان و دلسوختگان مكتب اهل بیت(ع) است كه از اقصی نقاط جهان اسلام برای زیارت مرقد این بانو رهسپار شهر قم می شوند.
/8138/ 1175 گزارش: فرزانه پیری ** انتشار: رضا علیمحمدی
تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۹
قم- ایرنا- مردم شهر مقدس قم در سالروز وفات حضرت فاطمه معصومه(س) با برگزاری آیین های مختلف عزاداری و میزبانی از دلسوختگان مكتب اهل بیت(ع) به سوگ نشسته اند.