به گزارش ايرنا، جليل جباري روز جمعه در جلسه هم انديشي براي بازسازي و احياي آثار تاريخي خوي افزود: امسال براي بازسازي و مرمت بازار خرازي اين شهرستان يك ميليارد و 600 ميليون ريال، مقبره يعقوب 50ميليون ريال، كليسا يك ميليارد و 200 ميليون ريال هزينه شده و مرمت كليساي مهلذان و اشياي موزه خوي و تزئينات خانه كبيري در حال انجام است.
وي بر حفظ فضاي آثار باستاني تاكيد كرد و ادامه داد: مشكل حفظ بافت و معماري آثار باستاني در بازار قديمي خوي به علت گازكشي به اين بازار ايجاد شده كه بايد به تدريج سيستم گرمايش و سرمايش مركزي جايگزين لوله كشي گاز شود.
وي ادامه داد: حمام محمدبيگ يكي از آثار تاريخي كم نظير در شهرستان خوي است كه بازسازي و احياي آن آغاز شده و با همكاري شورا و شهرداري مصمم هستيم اين اثر تاريخي را بازسازي و احيا كنيم.
وي همچنين از برخي اقدامات غيرقانوني در برخي مغازه ها كه به بافت بازار تاريخي خوي لطمه زده است، انتقاد كرد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي به مجموعه كارهاي انجام يافته در خصوص بارگاه شمس تبريزي نيز اشاره كرد و گفت: با دستور ويژه استاندار آذربايجان غربي و در هماهنگي با وزارت امورخارجه، كشور و سازمان ميراث فرهنگي كشور، مقدمات خواهر خواندگي بين 2 شهر خوي و قونيه انجام شده و سه ميليارد و 700 ميليون ريال اعتبار براي ساخت بارگاه شمس مصوب شده است.
جباري، مرمت و بازسازي سراي خرازي ها در بازار خوي، مقبره آل يعقوب و مرمت آثار باستاني موزه خوي را از جمله اقدامات ميراث فرهنگي در سال اخير برشمرد و از همكاري شورا و شهرداري قدرداني كرد.
محمدعابدي فرماندار خوي هم در اين جلسه با اشاره به نقش آثار تاريخي در جذب گردشگر گفت: با توجه به پيشينه تاريخي و وجود آثار ارزشمند تاريخي و باستاني در خوي، اين شهرستان بايد نقش پررنگي در جذب گردشگر داشته باشد.
به گزارش ايرنا،شهرستان 385 هزارنفري خوي در شمال استان آذربايجان غربي واقع گرديده و دومين شهر پرجمعيت اين استان است.
7133/2093 ** خبر: سعيد فرجي ** انتشار: صابر چهرقاني
تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۹
اروميه- ايرنا- مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي گفت: امسال 10 ميليارد ريال اعتبار براي احيا، مرمت و بازسازي ميراث فرهنگي خوي نظير كليسا، بارگاه شمس تبريزي، بازار تاريخي و مقبره يعقوب اختصاص يافته است.