اصفهان - ایرنا- یك شركت دانش بنیان مستقر در شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان موفق به تولید و بومی ‌سازی پلتفرم آنالیز و مدیریت اجرای طرح‌های اینترنت اشیا در كشور شد.

در فناوری اطلاعات؛ پلتفرم (به معنای سكو) نرم‌افزار یا سخت ‌افزاری است كه برای میزبانی یك برنامه كاربردی (اپلیكیشن) یا سرویس، مورد استفاده قرار می ‌گیرد.
اینترنت اشیا (IoT )، فناوری پیشرفته ای است كه در آن برای هر موجودی (انسان، حیوان و یا اشیا) قابلیت ارسال داده از طریق شبكه‌های ارتباطی، اعم از اینترنت یا انواع دیگر فراهم می‌ شود.
از كاربردهای اینترنت اشیا می‌توان به شهر هوشمند، سامانه هوشمند مدیریت حمل و نقل، خانه‌های هوشمند، مدیریت انرژی، مدیریت بحران و سلامت الكترونیك اشاره كرد.
روابط عمومی شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان روز یكشنبه اعلام كرد: شركت بینش ‏پژوهان فناور سپاهان مستقر در این شهرك موفق به تولید و بومی‌سازی پلتفرم آنالیز و مدیریت جهت اجرای طرح های اینترنت اشیا شد.
این پلتفرم نرم افزاری، قابلیت اتصال به انواع سنسورها (حسگرها) و مودم‌های موجود در بستر اینترنت اشیا را دارد و می‌تواند در مقیاس بسیار وسیع، عملیات گردآوری و آنالیز داده‌ها، در طیف گسترده‌ای از سنسورها را به صورت لحظه‌ای انجام دهد.
این نرم‌ افزار در مدیریت انرژی و منابع شهری، مدیریت حوادث مربوط به اورژانس و آتش ‌نشانی، مدیریت فضاهای سبز شهری، ساختمان‌ها و مجتمع‌های هوشمند و بیمارستان‌های هوشمند و سایر حوزه‌های مشابه كاربرد دارد.
تولیدكنندگان تجهیزات مرتبط با اینترنت اشیا می‌توانند با استفاده از این پلتفرم از یك استاندارد واحد برای مخابره و جمع‌آوری اطلاعات استفاده كنند كه این موضوع برای ایجاد سازگاری بین سامانه ‌های تولید شده توسط تولید‌كنندگان مختلف بسیار مفید است.
شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان نخستین سازمان موسس مراكز رشد و پارك های علم و فناوری در كشور فعالیت اجرایی خود را از سال 1380 با هدف حمایت و هدایت شركت ها و موسسات دانش بنیان آغاز كرد تا در سطحی كلان تر به ایجاد همكاری و نزدیكی بیشتر جامعه علمی و صنعتی و رونق اقتصادی بپردازد.
حدود 500 شركت دانش بنیان در شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان فعال است.
ت/6022 / 3011 خبرنگار: آسیه معینی - انتشار دهنده : مسعود عمادی