به گزارش ايرنا، فرماندار و رئيس شوراي پشتيباني سواد آموزي عصر يكشنبه در آيين تجليل از آموزشياران نهضت سواد آموزي اين شهرستان گفت: بايد شناسايي، جذب و آموزش سواد به افراد رده سني 6 تا 9 سال كه شرايط تحصيل را نداشتهاند از اولويتهاي آموزش و پرورش و نهضت سواد آموزي باشد.
علي اكبر ورمقاني با بيان اينكه آمار كنوني بيسوادي در سقز، زيبنده اين شهرستان فرهنگي نيست، اظهار كرد: بايد از تمام امكانات براي ريشه كني بيسوادي و انسداد مبادي آن بهره گرفته مي شود.
وي با اشاره به اينكه آموزگاران و فعالان عرصه سواد آموزي، گمنامان توسعه همه جانبه هستند، افزود: آگاهي سازي جامعه و تلاش براي باسواد كردن حتي يك نفر، خدمتي ارزشمند به نسل هاي آينده است.
ورمقاني تاكيد كرد: تلاش تاثيرگذار براي انسداد مبادي بيسوادي نيازمند عزم ملي و مشاركت همگاني است و آموزشياران نهضت سواد آموزي وظيفه سنگيني در اين خصوص بر عهده دارند.
رئيس اداره سواد آموزي سقز هم با بيان اينكه رشد سوادآموزي و جذب بيسوادان در اين شهرستان مناسب است، گفت: 11 هزار و 108 بيسواد بين سن هاي 10 تا 49 سال شناسايي شده اند.
محمد فرخي افزود: تاخير زماني در آغاز بكار نهضت سواد آموزي در استان كردستان و به تبع در سقز و فقر فرهنگي در روستاها از دلايل آمار بالاي بيسوادي در اين شهرستان است.
وي يادآور شد: بر اساس آخرين آمار نتايج سرشماري عمومي نفوس و مسكن سال گذشته، 146 هزار و 831 نفر از جمعيت اين شهرستان بين 10 تا 49 سال هستند كه ميزان باسوادي در اين سنين، 94 و يك دهم درصد است.
فرخي اضافه كرد: در سال جاري 2 هزار و 178 نفر در شهرستان سقز در دوره هاي سوادآوزي، تحكيم و انتقال جذب كلاس هاي نهضت سواد آموزي شدند.
225 نفر آموزش دهنده به افراد بيسواد و كم سواد در شهرستان سقز فعاليت مي كنند كه در اين مراسم از تعدادي از اين آموزشياران با اهداي لوح تقدير شد.
شهرستان سقز به عنوان دومين شهرستان استان كردستان از نظر جمعيت، بيش از 226 هزار نفر جمعيت دارد و در 190 كيلومتري شمال غربي سنندج واقع شده است.
خبرنگار: ابراهيم محمدحسيني ** انتشار: مجيد سليماني
7249/9102
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۶
سنندج - ايرنا - شهرستان سقز در شمال استان كردستان با بيش از 226 هزار نفر جمعيت دومين شهرستان پر جمعيت اين استان است و براساس اعلام فرماندار، اين شهرستان 509 جا مانده از تحصيل زير 10 دارد.