انزلي-ايرنا-فرمانده يگان حفاظت اداره كل حفاظت محيط زيست گيلان از كشف 87 قبضه انواع سلاح شكاري و 80 ليتر مشروبات الكلي و توقيف سه فروند قايق موتوري در 2ماه گذشته در تالاب بين المللي انزلي خبرداد.

ساسان اكبري پور عصر يكشنبه با اعلام اين خبر در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: يگان حفاظت محيط زيست گيلان در راستاي ايجاد بستر مناسب براي زمستان گذراني پرندگان مهاجر به تالاب هاي گيلان انجام گشت مشترك و اجرايي در تالاب بين لمللي انزلي و مناطق حفاظت شده سياه درويشان ، سلكه ، سرخانكل، چمثقال و اسپند را با همكاري نيروي انتظامي و درياباني در دستور كار خود دارد .
وي با اشاره به پاكسازي كامل مناطق تحت حفاظت محيط زيست از انواع دامهاي شكار و زنده گيري پرندگان و ساير ادوات غير مجاز شكار و همچنين تخريب كومه ها و كومه نماهاي صيادان و شكارچيان غير قانوني افزود: در دوماه گذشته افزون بر يك هزار و 730مورد از انواع ادوات و تجهيزات غير مجاز شكار و صيد از متخلفان عرصه هاي تحت حفاظت محيط زيست توقيف و جمع آوري شد.
اكبري پور به كشف 87 قبضه انواع سلاح شكاري از شكارچيان متخلف اشاره و تصريح كرد: با توجه به ممنوعيت شكار پرندگان به دليل جلوگيري از شيوع بيماري آنفولانزاي فوق حاد پرندگان گشت هاي مشترك در مراكز عرضه و خريد فروش پرندگان مهاجر در بازارهاي استان به صورت مستمر انجام مي شود كه تا كنون تعدادي از كسبه در بازارهاي محلي برخي از شهرهاي گيلان كه به تذكرات متعدد نيروهاي يگان حفاظت توجه نكرده بودند با تشكيل پرونده به مراجع قضايي معرفي شدند.
فرمانده يگان حفاظت اداره كل حفاظت محيط زيست گيلان با اشاره به جلوگيري از 19 مورد برداشت غير مجاز شن و ماسه از بستر رودخانه هاي استان گفت: متاسفانه متخلفان حتي در نيمه شب هم اقدام به برداشت شن و ماسه مي كردند كه چهار تن از اين متخلفان بين ساعات 2 بامداد تا 5 صبح در بستر رودخانه و در حين تخلف و برداشت شن و ماسه با ماشين الات سنگين دستگير و پس از تشكيل پرونده به مراجع قضايي معرفي شدند.
وي همچنين افزود: در دو ماه گذشته يگان حفاظت اداره كل حفاظت محيط زيست گيلان 123 متخلف برداشت غيرمجاز شن و ماسه از بستر رودخانه هاي گيلان را دستگير و تحويل مراجع قضايي دادند.
اكبري پور با اشاره به اينكه با وجود انجام گشت هاي مشترك و برنامه ريزي هاي انجام شده توسط فرماندهي يگان حفاظت محيط زيست براي پيشگيري از تخلف در تالاب بين المللي انزلي و همچنين نوار ساحلي درياي خزر تاكيد كرد: تالاب انزلي و سواحل خزر در گيلان امن ترين مناطق براي استراحت و زمستانگذراني پرندگان مهاجر هستند.
وي اظهار كرد: مردم فهيم گيلان مي توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف زيست محيطي ، صيدو شكار غير مجاز و تخريب بستر رودخانه ها مراتب را جهت برخورد قاطع افراد متخلف به شماره گوياي 1540اطلاع داده يا با تماس با شماره33824626- 013 اداره كل حفاظت محيط زيست گيلان اطلاع دهند.
همه ساله با فرارسيدن فصل سرما در مناطق شمالي و قطب شمال انواع پرندگان مهاجر در مسير كريدور بين المللي مهاجرت خود به بخش هاي مركزي و جنوبي كره زمين را از طريق استان گيلان آغاز مي كنند و اين مهاجرت معمولا از اواسط مهرماه آعار مي شد كه امسال حدود يك ماه زودتر، اين پرندگان به تالاب هاي گيلان وارد شده اند.
منطقه حفاظت شده سياه كشيم، پناهگاه حيات وحش سلكه و بخش هايي از پناهگاه حيات وحش سرخانكل تالاب بين المللي انزلي از جمله مهمترين زيستگاه هاي تالابي پرندگان مهاجر بشمار مي روند.
تالاب انزلي با مساحتي حدود 20 هزار هكتار بين سه شهرستان انزلي ، صومعه سرا و رشت واقع شده و از مهمترين فرودگاه هاي پرندگان مهاجر بشمار مي رود.
اين تالاب از جالب ترين و بزرگ ترين زيستگاه هاي طبيعي و مناسب براي تخم ريزي و تكثير ماهيان و نيز محل زمستـان گذراني و جوجه‏آوري گونه هاي زيادي از پرندگان آبزي محسوب مي‏شود.
تالاب انزلي جزو تالاب هاي بين المللي كنوانسيون رامسر است كه در سال 1971 ميلادي تحت اين كنوانسيون به ثبت رسيد و هدف اصلي آن، حفاظت و استفاده خردمندانه از تالاب ها از طريق اقدامات ملي و همكاري هاي بين المللي به منظور دستيابي به توسعه پايدار است.
خبرنگار: رضا اكبري**انتشار دهنده: بابايي
7471 /6030