محمد پور طرق روز دوشنبه درمصاحبه با ايرنا افزود: طرح هويت دار كردن شترها در هرمزگان با هدف تهيه آمار دقيق از جمعيت، پراكنش، نژاد و گونه اين دام انجام مي شود.
وي بيان داشت: تهيه اطلاعات ژنتيكي دام كشور، رديابي دام از مزرعه تا كشتارگاه، كنترل قرنطينه اي داخل كشور ، اجراي طرح هاي تحقيقاتي اصلاح نژاد دام، كنترل بيماري هاي واگيردار و انگلي، تسهيل در واردات و صادرات دام و ثبت و احراز مالكيت از ديگر اهداف اجراي اين طرح است.
معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهاد كشاورزي هرمزگان اظهار كرد: اين طرح كه تا پايان سال جاري ادامه دارد، بيشتر در شهرستان هاي ميناب، جاسك و سيريك انجام مي شود.
پور طرق خاطرنشان كرد: شتر به عنوان يك ظرفيت مناسب مي تواند در راستاي ايجاد اشتغال و ثروت و صادرات موثر باشد.
طبق اعلام مدير امور دام جهاد كشاورزي هرمزگان، براي اجراي طرح هويت دار كردن شترها در اين استان، 180 ميليون تومان از محل اعتبارات تملك داريي استان هزينه شده و در مرحله نخست در شهرستان هاي جاسك، سيريك و ميناب اجرا مي شود.
در شرق استان هرمزگان با توجه به شرايط كويري و جغرافيايي، برخي روستائيان با پرورش شتر معيشت خود را مي گذرانند كه بيشتر اين شترها در بيابان ها رها شده و با حركت در جاده، حادثه آفرين مي شوند.
جاده ميناب به جاسك، سيريك و بشاگرد به علت تردد حيوانات اهلي به ويژه شترهاي سرگردان و بدون چوپان، از جاده هاي پرخطر استان هرمزگان است و هر سال مواردي از تصادف هاي منجر به فوت و مصدوميت در اين جاده گزارش مي شود.
استان هرمزگان بيش از 20 هزار نفر شتر دارد.
7195/ 6048
خبرنگار: رقيه غلامي زاده **انتشار دهنده: خليل تنيده
* آگاهي از آخرين اخبار استان در كانال تلگرام ايرنا هرمزگان
* لينك جستجو كانال: irnabandarabas@
*ايميل: irna.hormozgan@yahoo.com
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۵
بندرعباس- ايرنا -معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهاد كشاورزي هرمزگان گفت: طرح پلاك دار كردن شترها در اين استان از اول دي ماه جاري آغاز شده و قرار است در مرحله نخست 12 هزار نفر شتر هويت دار شوند.