بندرعباس- ایرنا- رئیس دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی و درمانی هرمزگان گفت: براساس نتایج بررسی های كارشناسی انجام شده در یك سال اخیر در دانشگاه ، نگاه درمانی دیگر پاسخگوی جامعه امروز نیست و باید نگاه پیشگیرانه جایگزین آن شود.

دكتر سید حسین داودی روزسه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: نگاه درمانی به غیر از ایجاد مشكلات اقتصادی برای خانواده و كشور، مراجعه انبوه مردم به مراكز بهداشتی درمانی، موجب اختلال در ارائه خدمات مطلوب به مراجعه كنندگان نیز می شود.
وی افزود: پیشگیری از مهمترین دیدگاه هایی است كه خانواده ها باید به آن توجه كنند و این مستلزم فرهنگ سازی در سطح ملی است.
داودی تصریح كرد: جامعه، امروز در حال گذر از بیماریهای عفونی واگیر به سمت بیماریهای غیر واگیر است كه دلایل آن را می توان در توسعه شهر نشینی،مهاجرت از روستاها ،تغییر روش تغذیه و برخی موارد دیگر جستجو كرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی هرمزگان نقش آموزش همگانی را در پیشگیری از بروز بیماریهای غیرواگیر بسیار موثر دانست و گفت: هر اقدامی در بحث كنترل و پیشگیری از بیماری های غیر واگیر موجب كاهش هزینه ها در درمان خواهد شد.
داودی ابراز داشت : تغییر رفتارهای تغذیه ای ، ترویج فرهنگ سلامت ،آموزش بهداشت فردی از نیازهای آموزش همگانی سلامت است كه باید در جامعه نهادینه شود .
وی با تاكید بر پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر بیان داشت : با توجه به اینكه از اصلی ترین عوامل مرگ و میر در دنیای امروز بیماری های غیر واگیر می باشد باید با كنترل عوامل خطر همچون مصرف دخانیات، مصرف الكل، عدم فعالیت جسمی كافی و رژیم های غذایی نامناسب از هدر رفت هزینه های دولت و خانواده ها جلوگیری كنیم.
وی اظهار كرد: تصمیم گیری بر اساس مراجعه مردم به مراكز بهداشتی درمانی، نمی تواند در بررسی وضعیت یك منطقه از لحاظ وجود بیماری های غیر واگیر كمكی كند.
وی یاد آور شد: باید با حضور در مساجد، پارك ها، تشكیل كانون و كمپین و استفاده از فضای مجازی و مشاركت مردم، جامعه را نسبت به موضوع پیشگیری حساس كرد تا بتوان به آمار دقیق دست یافت.
براساس آمارها 65 درصد از علت مرگ و میرها در دنیا بیماری های غیر واگیر است و 80 درصد از این مرگ و میرها در كشورهای در حال توسعه رخ می دهد.
بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی 76 درصد علت مرگ و میرها در ایران بیماری های غیر واگیر است، كه شامل بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، بیماری های ریوی، سرطان ها و سوانح و حوادث می شود.
هرمزگان از لحاظ تعداد افراد داری قند خون بالا در رده چهارم كشور ، از لحاظ میزان مصرف كمتر میوه و سبری در رده 12 و از لحاظ عدم فعالیت جسمانی در رتبه سوم كشور قرار دارد كه آماری نگران كننده است و باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
7198/ 6048
خبرنگار: فاطمه حسینی * انتشار: خلیل تنیده

* آگاهی از آخرین اخبار استان در كانال تلگرام ایرنا هرمزگان
* لینك جستجو كانال: irnabandarabas@
*ایمیل: irna.hormozgan@yahoo.com