كرج- ايرنا- رئيس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان كرج گفت كه آشكده هاي مستقر در جاده كرج- چالوس كه قبل از تونل كندوان قرار گرفته اند بايستي نسبت به استانداردسازي فاضلاب هاي توليدي واحدهايشان اقدام كنند.

حميدرضا لشكري روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه در اين منطقه 7 آشكده مستقر هستند، افزود: در اين واحدها ضمن توليد فاضلاب ناشي از پرسنل، سرويس هاي بهداشتي و آشپزخانه، پسماند زيادي نيز توليد مي شود.
وي پسماندهاي توليدي از اين واحدها را به دليل استفاده از ظروف يكبار مصرفي است كه براي مصرف آش استفاده مي كنند دانست و اظهار داشت: ولي فاضلاب هاي توليدي در اين واحدها نسبت به ديگر رستوران هاي اين مسير كمتر است.
وي گفت: سرويس هاي بهداشتي اين آشكده ها مجهز به مخزن ذخيره (سپتيك تانك) هستند ولي فاضلاب آشپزخانه اي ناشي از شستشوي ظروف و سالن به سپتيك راه نداشت كه اكنون ملزم شده اند كه تمام پساب ها را هدايت و وارد سپتيك كنند.
لشكري با بيان اينكه زياد موافق انتقال فاضلاب توسط لجن كش ها در اين مسير نيستيم، ادامه داد: در ضمن اين واحدها به دليل قرارگرفتن در آخرين نقطه استان و دوري از كرج ملزم شدند كه فاضلاب هاي توليدي را با تاسيس تصفيه خانه استانداردسازي كنند.

***فعاليت آشكده ها در اراضي ملي به صورت غيرقانوني
رئيس اداره حفاظت محيط زيست يكي ديگر از مشكلات اين آشكده ها را فعاليت غيرقانوني آن ها در اراضي ملي و دولتي دانست و گفت: صاحبان اين واحدها بدون مجوز قانوني اراضي ملي را تصرف كرده اند كه اداره كل منابع طبيعي استان البرز به عنوان نماينده دولت از اين واحدها به مراجع قضايي شكايت و پرونده براي آن ها تشكيل شده كه منتظر تصميم قانون براي آن ها هستيم.
وي با بيان اينكه تا تصميم گيري قانوني در خصوص فعاليت اين واحدها، ما نمي توانيم منتظر باشيم و با آن ها مسامحه كنيم، ادامه داد: اكنون به صاحبان اين آشكده ها اخطار قانوني در خصوص كنترل پساب و پسماندها داده شده در غيراينصورت از فعاليت آن ها براي آلودگي هاي زيست محيطي جلوگيري خواهد شد.
لشكري تاكيد كرد كه به اين واحدها اخطار داده ايم كه به طور حتم و جدي فاضلاب هايشان به سپيتك هدايت شود و داخل چاه هاي جاذب و يا مسيل ها ريخته نشود.
وي يادآور شد اكنون از بيش از يكصد واحد خدماتي پذيرايي مستقر در جاده كرج- چالوس سه واحد مجهز به تصفيه خانه شده اند.
رئيس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان كرج در خصوص تصميمات اتخاذ شده براي واحدهاي لبني فعال در اين مسير، افزود: همچنين واحدهاي توليد فراورده هاي لبني در يكسال اخير ملزم شده اند همچون تمام كارخانه ها مجهز به تصفيه خانه فاضلاب شوند كه تا كنون 4 واحد مجهز و مابقي در حال تجهيز هستند.
وي دليل اين كار را صنعتي بودن فاضلاب اين واحدها دانست و بيان داشت: اين الزام يك قانون است ولي تمام واحدهاي پذيرايي مجهز به مخزن ذخيره فاضلاب هستند.

*** شناسايي تانكرهاي حمل و نقل پساب و ايجاد منهول مختص براي واحدهاي جاده چالوس
رئيس اداره حفاظت محيط زيست كرج به فعاليت تانكرهاي لجن كش و حمل فاضلاب نيز اشاره كرد و گفت: در اين محور 7 تانكر لجن كش داراي مجوز شناسايي و به راهنمايي و رانندگي نيز اطلاعات آنان ارايه شده كه اين تانكرها ملزم فاضلاب ها را جمع آوري و به محل قانوني كه مورد تاييد آب و فاضلاب استان و شهرداري است منتقل و در آنجا تخليه كنند.
وي با بيان اينكه منهول فاضلابي كه ويژه تخليه لجن كش هاي واحدهاي خدماتي پذيرايي جاده چالوس در بلوار شوراي كرج مستقر است، افزود: اين منهول كه به زودي راه اندازي مي شود قسمتي از سيستم جمع آوري فاضلاب شهر كرج است.
لشكري ادامه داد: 30 تا 40 درصد شهر كرج مجهز به سيستم جمع آوري فاضلاب است كه فقط در اين سيستم بايد فاضلاب هاي بهداشتي خانگي و واحدهاي پذيرايي در آن تخليه شود تا در سيستم اگوي شهري رفته و به ايستگاه تصفيه خانه ماهدشت هدايت و در آنجا تصفيه شود.
وي با بيان اينكه قبل از اين گزارش هاي زيادي مبني بر تخليه غيرقانوني فاضلاب توسط لجن كش ها در رودخانه كرج داشتيم، اظهار داشت: از اين به بعد نبايد هيچ فاضلابي در اين رودخانه تخليه شود كه با شهرداري و آب و فاضلاب استان تفاهم نامه هايي امضاء كرديم كه منهولي خاص پذيرش فاضلاب هاي بهداشتي منازل و رستوران انتخاب و تجهيز شود كه اكنون در مراحل آخر است و تانكرها از اين به بعد مي توانند آن جا تخليه كنند.
وي گفت: از اين به بعد اگر تخلفي از سوي رانندگان اين تانكرها در خصوص تخليه غيرقانوني فاضلاب ها ديده شود پذيرفته نيست و شديدا برخورد مي شود به طوريكه ضمن اينكه خودروهاي آنان به پاركينگ هدايت مي شود براي خودشان نيز در مراجع قضايي پرونده تشكيل ومجازات خواهند شد.
رئيس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان كرج بيان داشت: اكنون مي توانيم نظارت عالي بر فعاليت اين تانكرها داشته باشيم يعني بر رسيدهايي كه تانكرها از محل اگو دريافت مي كنند نظارت مي كنيم تا جاي ديگر تخليه نكنند.
وي افزود: قبل از اين بايد فاضلاب ها را به حلقه دره مي بردند كه به دليل دوري راه بعضي مواقع تخلف مي كردند ولي اين منهول قانوني است كه در حين تخليه دو نفر ناظر در آنجا مستقر هستند كه فاضلاب ديگري كه غيرقابل تصفيه باشد را تخليه نكنند.
6156/ 6155 خبرنگار: نوشين طهماسبي**انتشاردهنده: محمد عزيزپور