تبريز- ايرنا - مدير هماهنگي ترويج كشاورزي سازمان جهادكشاورزي آذربايجان شرقي گفت: در سي و دومين دوره انتخاب و معرفي نمونه‌هاي ملي بخش كشاورزي از 3 كشاورز استان آذربايجان شرقي تجليل شد.

علي اكبر نژادرضا روز سه شنبه به ايرنا گفت: در اين مراسم كه روز گذشته در ركز همايش هاي بين المللي صدا و سيما در تهران برگزار شد، وزير جهاد كشاورزي از رضا عباسيان به عنوان توليد كننده نمونه بادام از شهرستان عجب شير (با عملكرد6 تن در هكتار با پوست خشك )، تراب ابراهيمي به عنوان توليد كننده نمونه محصولات گلخانه اي (سبزي و صيفي) از شهرستان جلفا (با توليد 40 كيلوگرم محصول گوجه فرنگي در هر مترمربع) و رضا سياهي بيرق مدير نمونه بهره برداري و نگهداري از سازه ها و تاسيسات آبياري و زهكشي از شهرستان تبريز (با احداث 6 هزار متر كانال با ظرفيت 20 ليتر در ثانيه و مشاركت فعال در مديريت بهره برداري) بعنوان توليد كنندگان برتر ملي از استان آذربايجان شرقي، قدرداني كرد.
وي با بيان اينكه حدود 150 رشته در بخش كشاورزي كشور موجود است، افزود: در اين مراسم، از اين تعداد رشته 153 نفر نمونه بخش كشاورزي به دليل رعايت شاخص‌هاي و معيارهاي مورد نظر انتخاب و معرفي شدند.
نژاد رضا بهره‌وري مناسب از منابع را نخستين شاخص انتخاب نمونه‌هاي بخش كشاورزي برشمرد و افزود: براي رسيدن به اين شاخص بايد توصيه‌هاي فني به درستي رعايت شود.
وي ادامه داد: كشاورزان و بهره‌برداران بخش كشاورزي بايد با توجه به بهره‌وري مناسب از آب، مصرف درست نهاده‌ها (كود، سم) كيفيت توليدات بخش كشاورزي را افزايش دهند.
مدير هماهنگي ترويج كشاورزي سازمان جهادكشاورزي استان يادآوري كرد: شاخص‌هاي انتخاب كشاورزان نمونه در گذشته حجم يا كميت توليد بود اما امروزه كميت توليد شاخص سوم انتخاب نمونه‌هاست.
وي با اشاره به اينكه در اين مراسم با حضور وزير جهاد كشاورزي، نماينده ولي فقيه در وزارت جهاد كشاورزي و رييس سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي، از 100 عنوان آثار نوشتاري- ترويجي بخش كشاورزي رونمايي شد، افزود: با حضور معاون امور زراعت وزارت جهاد كشاورزي از اپليكيشن كشاورزي هم رونمايي شد.
وي خاطرنشان كرد: كميته انتخاب و معرفي توليدكنندگان برتركشاورزي استان آذربايجان شرقي بعد از بررسي هاي خود تعداد 60 نفر از توليدكنندگان زيربخش هاي كشاورزي( 11پرونده در بخش دام و آبزيان، 12 مورد در بخش آب و خاك و صنايع، يك مورد در بخش منابع طبيعي و آبخيزداري ، 18 مورد در بخش ترويج و تشكل ها ، 8 مورد در بخش زراعت ، 8 مورد در بخش باغباني و 2 مورد در محصول گواهي شده) را به عنوان نفرات شاخص استاني و به عنوان نامزد كشوري انتخاب و جهت رقابت با توليد كنندگان ساير استان ها به دبيرخانه ستاد انتخاب نمونه هاي ملي بخش كشاورزي معرفي كردند.
بر اساس نتايج سرشماري عمومي كشاورري در سال 1393 استان آذربايجان شرقي داراي يك ميليون و 76 هزار و 802 هكتار اراضي زراعي و 226 هزار و 332 هكتار اراضي باغي است.
بر همين اساس تعداد كل بهره‌برداران بخش كشاورزي شامل خانوارهاي ساكن و غيرساكن و شركت‌ها و موسسه ها 238 هزار و 889 بهره‌بردار است.
خبرنگار و انتشار: پرويز انصاري
3071