قزوين-ايرنا-مديركل امور اجتماعي و فرهنگي استانداري قزوين گفت: از ظرفيت سازمان هاي مردم نهاد براي توسعه و توانمندسازي ساكنان حاشيه شهرها استفاده مي كنيم.

به گزارش ايرنا،مريم بيدخام روز چهارشنبه در نشست با مديران چند سازمان مردم نهاد كه با موضوع رسيدگي به نيازهاي ساكنان بافت هاي ناكارآمد شهري و حاشيه نشيني برگزار شد،افزود: مناطق حاشيه اي شهرها ايجاد شده بستر مناسبي براي ايجاد و رشد آسيب هاي اجتماعي همچون اعتياد و بزه هستند.
وي با بيان اينكه براي رفع مشكلات اين مناطق كميته اي در ذيل ستاد بازآفريني شهري تشكيل شده است،اضافه كرد: برنامه ريزي ها براي ساماندهي و بهبود اوضاع اين مناطق بايد هم ظاهر اين مناطق و هم توانمندسازي و فعاليت هاي اجتماعي و فرهنگي ساكنان آنها را در برگيرد.
بيدخام از سازمان هاي مردم نهاد به عنوان بازوي توانمند دولت در بهبود وضعيت اين مناطق ياد كرد و ادامه داد: براي تحقق اين هدف مي توان از ظرفيت تمام دستگاه ها استفاده كرد تا هم آسيب هاي مناطق حاشيه نشين شناسايي شده و هم براي كاهش مشكلات و تقويت سرمايه اجتماعي آنها برنامه ريزي شود.
وي همچنين بر استفاده از ظرفيت ساكنان اين مناطق نيز به عنوان تسهيل گر در برنامه توانمندسازي مناطق حاشيه نشين تاكيد كرد چرا كه افراد به هر حال به هم محلي هاي خود اعتماد بيشتري دارند.
بيدخام در ادامه از تصويب راه اندازي دوباره خانه تشكل هاي مردم نهاد در هيات نظارت بر سازمان هاي مردم نهاد استان خبر داد و گفت: سمن ها بستر مناسبي هستند تا بدون خط مشي سياسي بتوان از ظرفيت خيران و علاقمندان حوزه هاي مختلف براي خدمت به جامعه بهره برد.
وي در ادامه از برگزاري كارگاه توانمندسازي براي سمن هاي قزوين در 10روز آينده خبر داد و گفت: اين كارگاه مي تواند با معرفي و توان افزايي سمن هاي مختلف ، چراغ راهي براي فعاليت هاي پرثمر بعدي آنها باشد.
بيدخام همچنين با اشاره به تشكيل دفتر تسهيل گري در برخي محلات قزوين گفت:خوشبختانه قزوين از استان هايي است كه در تمام مناطق آن مي توان محل هايي را براي ايجاد دفاتر تسهيل گري ايجاد كرد و اين دفترها با مديريت سمن ها مي توانند در ارتباط بهتر مردم با حاكميت نقش آفرين باشند.
وي همچنين در ادامه بر ساماندهي سمن هاي خيران نيز تاكيد كرد و افزود: اين امر مي تواند با ايجاد وحدت رويه در امور خيريه از فعاليت هاي جزيره اي خيران جلوگيري كرده و همچنين در انسجام كمك به نيازمندان موثر باشد چرا كه در موارد زيادي شاهد بوده ايم كه برخي نيازمندان از محل هاي مختلف كمك رساني شده اند اما تعداد زيادي از آنها نيز از هيچ كدام از كمك هاي خيريه سازمان ها بهره مند نشده اند.
استان قزوين داراي حدود17محله حاشين نشين و ناكارآمد شهري است.
حاشيه‌نشيني پديده‌اي است كه به اسكان غيررسمي و بدون مجوزهاي لازم از سوي گروهي از مردم در مكاني در جوار شهرها اطلاق مي‌شود اين پديده همچنين به صورت آلونك‌نشيني نيز مشاهده مي‌شود.
سكونتگاه هاي غيررسمي نيز طيفي از آپارتمان هاي پرتراكم و بدمنظره در مركز شهر تا سكونتگاه‌هاي پراكنده غيررسمي و بدون قانون در حاشيه شهرها را شامل مي‌شود.
براساس آخرين آمار ارايه شده استان قزوين داراي 54 سازمان مردم نهاد داراي مجوز است.
7388*3013
خبرنگار: پريسا نوروزي**انتشار دهنده: رضا اولادي