تهران- ایرنا- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: با مدیر تلگرام مكاتبه كردیم كه ادامه فعالیت این شبكه در ایران منوط به حذف كانال‌های تروریستی است. اگر مدیر تلگرام به خواست مردم ایران احترام نگذارد، فعالیت این اپلیكیشن در ایران متوقف خواهد شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمدجواد آذری جهرمی روز چهارشنبه پس از جلسه هایت دولت در جمع خبرنگاران درباره فیلتر شدن شبكه های اجتماعی و زمان برطرف شدن این محدودیت ها افزود:عده ای از ظرفیت های خوبی كه در كشور برای كسب و كار و توسعه و برای دسترسی مردم و اطلاعات از این طریق وجود دارد، سوء استفاده كردند و اثرات آن در سطح كشور دیده شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات متولی این موضوع را به عنوان كارگزار، دولت و شورای امنیت كشور عنوان كرد و گفت: در آن جلسه شورای امنیت كشور این موارد مطرح شد و برخی موافقت و برخی نیز با مسدود شدن تلگرام مخالفت كردند و در نهایت تصمیم گرفته شد كه فعلا فعالیت این شبكه ها متوقف شود تا امكان سوء استفاده ضد انقلاب و شرایط آرامش كشور گرفته شود.
وی تصریح كرد: متاسفانه با اتفاقاتی كه در اعتراض به گرانی رخ داده است، قیمت سكه و دلار افزایش یافته و شاخص بورس كاهش یافته است . طبیعتا مردم حق اعتراض دارند و می توانند مطالبات خود را بگویند و كارگزاران نظام در هر رده ای كه باشند، باید به اعتراضات مردم گوش دهند ولی آشوب، حمله به پاسگاه های پلیس چیز دیگری است. ما می بینم كه به وقاحت در برخی از كانال ها و شبكه های اجتماعی آدرس مراكز تجهیزات نظامی را می گذارند و به مردم برای حمله به آن اماكن خط می دهند، آموزش نحوه ساختن بمب می دهند، در هیچ كشور و نظامی اجازه دسترسی به این مطالب داده نمی شود و با آن برخورد می كنند.
آذری جهرمی تصریح كرد: ما ابتدا بنابراین داشتیم كه شبكه های اجتماعی را حفظ كنیم، ما با همان صلاح شورای امنیت كشور با مدیر پیام رسان تلگرام مكاتبه كرده و از وی درخواست كردیم بنابر مداركی كه موجود است فعالیت این كانال را متوقف كنند و وی نیز سه كانال از مجموعه این كانال ها بست ولی مجددا این كانال ایجاد شد و با توجه به ضعف نقاط مرجع خبری در كشور ما، هجوم مردم به سمت اینكه بخواهند بدانند چه خبر است و اطلاعات چگونه است، مراجعات زیاد شد و مدیر تلگرام علیرغم تعهدات كه خودشان دارند به مقررات خود پایبند نبود وهمكاری نكرد.
وی تصریح كرد: وگرنه كانال های متعددی هستند كه مردم را به آتش زدن خانه مسئولین، مساجد، تكایا و حمله به مراكز نظامی تشویق می كنند كه و در هیچ كشوری اجازه فعالیت اینچنین را نمی دهند.
وزیر ارتباطات اظهار داشت: شورای امنیت كشور تصمیم گرفت كه بصورت موقت این پیام رسان متوقف شد.
وی تصریح كرد: آرامش در حال بازگشت به كشور است و دیشب در اكثر نقاطی كه پیش از این ناآرامی داشته‌ایم، آرامش برقرار شده است، بعد از برگشت آرامش، از شورای امنیت كشور پیگیری كردیم كه در نقاطی كه آرامش بازگشته است، اجازه داده شود كه فعالیت برخی از شبكه‌های مجازی از سر بگیریم.
وی با بیان اینكه ما با مدیر تلگرام هم مكاتبه كردیم كه ادامه فعالیت این شبكه در ایران منوط به حذف كانال‌های تروریستی است، خاطر نشان كرد: بیشترین كاربران و حجم استفاده تلگرام در ایران است و اگر احترام متقابل نباشد شرایط را دشوار می كند و امیدواریم وی به خواست مردم احترام گذارد.
آذری جهرمی گفت: به هر حال همه اركان نظام انتقاد و اعتراض را به رسمیت شمرده‌اند و در حال حاضر سخت‌ترین انتقادها هم به خود دولت وارد می ‌شود. نظام برای اعتراض ارزش قائل است.
وی ادامه داد: بنابراین ما از مدیر تلگرام خواسته‌ایم این كانال‌ها را فیلتر كند یعنی باید به مطالبات مردم ما احترام گذارد و البته مدیر تلگرام هم شاید تحت فشارهای بین‌المللی است. به هر حال رییس‌جمهور آمریكا یا نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از این اقدامات با وقاحت حمایت كرده و ممكن است به مدیر تلگرام نیز فشار بیاورند.
وزیر ارتباطات گفت: می ‌گویند كه مدیر تلگرام با دولت ایران همكاری می كند در حالی كه این همكاری نیست، بلكه احترام به مردم است، ما اطلاعات خصوصی افراد را از مدیر تلگرام نخواسته‌ایم، فقط خواسته‌ایم مانع ترویج خشونت و تروریسم شود و اگر این موضع اصلاح نشود، ادامه فعالیت این شبكه متوقف خواهد شد.
آذری جهرمی با اشاره به اینكه برای رفع مسدودیت تلگرام با وزیر كشور هم صحبت كرده‌، خاطرنشان كرد: كسب و كارهای زیادی از طریق تلگرام انجام می‌شود بنابراین ما پیگیر راه‌اندازی مجدد تلگرام هستیم. البته تلگرام تنها پیام رسان دنیا نیست بلكه پیام رسان های دیگری هستند.
وی در پایان در پاسخ به این پرسش كه چه اقداماتی برای توسعه اپلیكیشن‌های ارتباطی داخلی انجام داده‌اید، تصریح كرد: ما مصوبات شورای فضای مجازی را پیگیری كرده‌ایم اما این فرآیند در كشور ما هنوز نوپاست. مردم هم حق انتخاب استفاده از شبكه‌های اجتماعی داخلی و خارجی را دارند.
وزیر ارتباطات گفت: به نظرم در شرایط كنونی شبكه های پیام رسانی داخلی كه بتوانند تمامی خواسته های مردم را برطرف كنند، وجود ندارد اما حمایت هایی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: امیدواریم این مشكل حل شود و تلگرام از مقررات خود و از خواست ملت برای حفظ آرامش تبعیت كند و البته درباره پیام رسان اینستاگرام راحت تر در شورای امنیت كشور تصمیم گیری شود و چون مردم در تلگرام نیز كسب و كار دارند، پیگیر آن هستیم.
سیام**9103**
خبرنگار: حمید شهریاری