تهران - ايرنا - مديركل دفتر ترانزيت وحمل‌ ونقل بين المللي سازمان راهداري و حمل‌ و نقل جاده اي گفت: حجم مبادلات تجاري بين جمهوري اسلامي ايران و تركيه به پنج ميليارد دلار افزايش يافته و تسهيل ورود ناوگان دو كشور به خاك يكديگر مهم است.

به گزارش ايرنا از روابط عمومي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي، رضا نفيسي در كميسيون مشترك حمل ‌و نقل بين‌الملل جاده‌اي بين ايران و تركيه اظهارداشت: سال 2017 ميلادي در مجموع 65 هزار دستگاه كاميون ايراني وارد تركيه شد و 78 هزار دستگاه كاميون عبوري تركيه از ايران گذر كرد.
وي افزود: كاهش هزينه و زمان دو عامل مهم ترانزيت كالا از خاك تركيه و ايران است و اين دو عامل بر تسهيل ورود و خروج ناوگان ايراني از خاك تركيه و ناوگان ترك از خاك ايران به كشورهاي آسياي ميانه، افغانستان و پاكستان بسيار تاثيرگذار است.
مديركل دفتر ترانزيت و حمل‌و‌نقل بين‌المللي سازمان راهداري با اشاره به سابقه تاريخي همكاري‌هاي مشترك بين ايران و تركيه در زمينه تجارت كالا و ترانزيت افزود: نخستين موافقت‌نامه حمل‌ونقل بين دو كشور در سال 1980 امضا و اصلاحيه آن نيز در سال 1995 بين دو كشور لازم الااجرا شد.
به گفته وي، اجلاس كميسيون مشترك بين دو كشور در سال‌هاي گذشته غيرمنظم برگزارشده و در دور جديد با توجه به اينكه دو كشور خواستار ارتباطات بيشتر تجاري و ترانزيتي هستند، انتظار مي رود اين جلسات به ‌صورت منظم برگزار شود.
نفيسي افزود: تهران - آنكارا مي توانند روابط حمل‌ و نقل بين المللي و ترانزيت خود را توسعه و برگزاري منظم اين نشست ها آغازي براي برنامه‌هاي منظم ترانزيتي بين دو كشور محسوب مي شود.
وي گفت: جمهوري اسلامي ايران خواستار توسعه روابط با تركيه است و خاطرنشان كرد: تسهيل ورود و خروج ناوگان دو كشور به خاك ايران و تركيه ضروري است تا اين ناوگان به راحتي در خاك دو كشور تردد كنند.
اين مقام مسئول اضافه كرد: ايران و تركيه سه مرز مشترك براي عبور و مرور دارند و براي ارتقاي سطح روابط و تسهيل در عبور و مرور ناوگان‌هاي دو طرف پيشنهاد شد تا هر سه ماه يك‌بار كميسيون مشترك در اين سه مرز تشكيل شود.
براساس اين گزارش، در اين نشست سايم ايچوقلو مديركل مقررات جاده‌اي وزارت حمل‌ونقل و ارتباطات و دريايي تركيه با بيان اينكه توافق بين‌المللي حمل‌ونقل كالا و مسافر ميان دو كشور درزمينه جاده‌اي در حال اجرا است، گفت: همه ‌ساله اين كميسيون مشترك بين دو كشور برگزار مي‌شود و مهمترين دستاورد آن حل ‌و فصل مشكلات موجود بر سر راه حمل‌ونقل جاده‌اي بين دو كشور است .
نشست كميسيون مشترك ايران و تركيه كه روز سه شنبه ( ديروز ) آغاز به كار كرد، امروز در تهران پايان مي يابد.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام**1108** 1559
خبرنگار: ايرج منصوري ** انتشار: حسين عضدي فسا