تهران - ایرنا - هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار با شناخت برگزیدگان در بخش های مختلف و قرائت پیام شفاهی رهبر معظم انقلاب به كار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، آیین اختتامیه هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار شامگاه جمعه 15 دی ماه در فرهنگسرای بهمن برگزار شد.
در ابتدای مراسم تلاوت قرآن توسط فرزند شهید مدافع حرم، دادالله امیری قرائت شد و در ادامه كلیپی از دیدار دست اندركاران جشنواره عمار با رهبری در سال 91 و اجرای گروه سرود اسراء انجام شد.
این آیین اختتامیه با اجرای مشترك وحید رضا زاده آذری فرزند شهید رضازاده آذری، از شهدای كارگر و سیدمحمدعلی صدری نیا شروع به كار كرد.
در ادامه این مراسم جایزه شهید سیاح طاهری كه از طرف دبیرخانه جشنواره به اكران كنندگان مردمی اهدا می شود، با قرائت پیام شفاهی رهبری به اكران كنندگان انجام شد.
این جایزه به اكرم حیدری به نمایندگی از اكران كنندگان مردمی شهر نهاوند همدان اهدا شد.
اما در ادامه و اهدای جوایز، در بخش نقد درون گفتمانی، هیئت داوران ضمن تقدیر از اثر «حرام می خوریم؟!» به كارگردانی هادی محمدی نسب و «سوخت ما سوخت» به كارگردانی یاسین خوش آمد زهی و«ترخیص» به كارگردانی مهدی انصاری، لوح افتخار این بخش را به اثر «میراث آلبرتا3» به كارگردانی حسین شمقدری اهدا كرد.
شمقدری نیز پس از دریافت جایزه خود در سخنانی با انتقاد از عملكرد صدا و سیما در روزهای پر التهاب جامعه گفت: این روزها جوانان بسیاری در جشنواره عمار و دیگر نهادهای انقلابی در حال فعالیت هستند اما متأسفانه همچنان مدیران شبكه خبر را مدیرانی میانسال تشكیل می دهند.
همچنین هیئت داوران فانوس این بخش را به اثر «تلكه» به كارگردانی مسعود كارگر و «فروشنده» به كارگردانی علیرضا بوالی اهدا كرد. جایزه ویژه بخش مستند نقد درون گفتمانی هم به اثر زمستان یورت به كارگردانی میلاد میرزا باقری اهدا شد.
بوالی نیز پس از دریافت جایزه خود با بیان این كه جشنواره عمار به ما جسارت داد تا اگر صدا و سیما نیز به اثرمان توجه نكرد، اثرمان دیده خواهد شد، گفت: اكران های مردمی عمار بزرگترین نعمت برای فیلمسازان است و اثر من به همین واسطه در بیش از یك صد دانشگاه و یك هزار مسجد اكران شد.
وی خاطرنشان كرد: امیدواریم صدا و سیما جسارت داشته باشد و آثاری كه به بصیرت گری و روشنگری مردم كمك می كند را حمایت و پخش كنند.
میلاد میرزا باقری، كارگردان مستند زمستان یورت نیز بعد از دریافت جایزه خود با بیان این كه خوشحالم كه با این مستند توانستم صدای كارگران مظلوم معدن یورت باشم، تصریح كرد: اگر تریبون های نماز جمعه و صدا و سیما تریبون مظلومیت كارگردان ستمدیده بودند، شاید امروز آن 43 شهید معدن یورت در كنار ما بودند به واسطه تولید ملی از آن ها تقدیر می كردیم.
برگزیدگان این بخش جوایز خود را از دست خانواده جانباختگان معدن یورت؛ دامن‌زن، خانواده مجاهدی و خانواده شهید مدافع حرم، دادالله امیری دریافت كردند.
در بخش «مدافعان حرم»، هیئت داوران ضمن تقدیر از اثر «زخم صلیب» به كارگردانی «محمد صالحی»، لوح افتخار این بخش را به اثر «رویای خلافت» به كارگردانی «سید مجتبی خیام الحسینی» و «بابایی» به كارگردانی «مظفر حسین‌خانی هزاوه» اهدا كرد. همچنین هیئت داوران فانوس این بخش را به اثر «فرزند ایران» به كارگردانی «عارف جعفری چگنی » تقدیم كرد.
عارف جعفری چگینی، كارگردان مستند فرزند ایران با بیان این كه رسالت ما و رسانه در این روزها گریز از تهران و توجه به نقاطی نظیر سیستان و بلوچستان و دیگر نقاط محروم كشور است، اظهار داشت: من این جایزه را به مردم این خطه تقدیم می‌كنم.
مظفر حسین خانی، كارگردان مستند بابایی با اشاره به موضوع این فیلم كه در مورد یكی از شهدای مدافع حرم است، خاطرنشان كرد: تنها سازمانی كه از ساخت این فیلم حمایت كرد صدا و سیما بود و در انتقادات امشب جشنواره عمار از صدا و سیما من از آن ها تشكر می كنم.
در بخش «جنگ نرم»، هیئت داوران ضمن تقدیر از اثر «محرمانه كولا» به كارگردانی « لقمان یدالهی»، لوح افتخار این بخش را به اثر «تله اسكرین» به كارگردانی «مصطفی حریری» اهدا كرد.
هیئت داوران فانوس این بخش را به اثر «پرزیدنت آكتورسینما» به كارگردانی «محمدرضا بورونی» اهدا كرد.
بنابر اینین گزارش، بعد از تقدیر از برگزیدگان این چند بخش، با پخش كلیپی و معرفی «موزائیك مرگ بر امریكا» به عنوان یكی از هدایای مردمی جشنواره، این هدیه ویژه به محمدرضا بورونی، كارگردان مستند «پرزیدنت آكتور سینما» تعلق گرفت.
در بخش «بیداری اسلامی و جهانی» هیئت داوران ضمن تقدیر از اثر « نار و انار» به كارگردانی «حیدر بنی حمزه»؛ لوح افتخار این بخش را به اثر « قصر قند» به كارگردانی «محسن اسلام‌زاده» و «حرمان» به كارگردانی آقای «حمید عبداله‌زاده» تقدیم كرد.
هیئت داوران، فانوس این بخش را به اثر «با صبر زندگی» به كارگردانی «وحید فراهانی» اهدا كرد.
براساس این گزارش، دومین هدیه مردمی هشتمین جشنواره عمار كه عروسكی از شهر فوعه سوریه بود، به وحید فراهانی كارگردان مستند «با صبر زندگی» تعلق گرفت.
«با صبر زندگی» روایت تبادل مردم محاصره شده فوعه و كفریا با اسرای داعشی است كه با بمبگذاری داعش، به یك تراژدی تبدیل می شود.
نامه ای نیز به همراه این عروسك از طرف «رجا قیشانی»، یكی از اهالی فوعه خطاب به وحید فراهانی، كارگردان مستند و اهالی رسانه ارسال شده بود كه در این مراسم قرائت شد.
در ادامه مراسم رضا برجی، از داوران بخش جنگ نرم هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار با اشاره به بخش اقتصاد مقاومتی جشنواره عمار اشاره كرد و افزود: تبریز به عنوان پایتخت جهان اسلام در سال 2018 شناخته شد و لباسی كه من به تن دارم كار ترك روستای كندوان تبریز است و می خواهم بگویم كه بیاییم از كار تولید كنندگان داخلی استفاده كنیم.
وی با بیان این كه به جای كارهای ترك تركیه بیایید از تولیدات داخلی حمایت كنیم، تصریح كرد: جنگ اقتصادی به مثابه جنگ سخت است و جنگ فرهنگی است و ما باید به عرصه اقتصادی توجه ویژه داشته باشیم و همانند مقابله با تهاجم فرهنگی به مقابله با تهاجم اقتصاد مقاومتی بپردازیم.
در ادامه این برنامه، محدرضا شهبازی از طنزپردازان كشور، استندآپ كمدی خود را درباره اتفاقات و اغتشاشات اخیر اجرا كرد.
در ادامه با اعلام مجری برنامه، بخش دوم اهدای جوایز با معرفی و تقدیر از برگزیدگان بخش‌های «پویانمایی و موشن گرافی»، «جبهه فرهنگی و سبك زندگی» و «تاریخ معاصر» با حضور داوران و خانواده شهید سیدمصطفی حسینی، مرتضی غفوری، داوود رضازاده آذری، برادر شهید شهریاری برگزار شد.
در بخش «پویانمایی و موشن گرافی»، هیئت داوران ضمن تقدیر از اثر «خاطرات و مخاطرات» به كارگردانی «میثم حسینی» و اثر «شاه رفت» به كارگردانی «مرتضی جعفرقلی زنجانی» لوح افتخار این بخش را به اثر «رئیس» به كارگردانی «احسان سنایی راد» اهدا كرد.
در بخش «پویانمایی»، هیئت داوران ضمن تقدیر از پویانمایی «رقص شمشیر» به كارگردانی «وحید مباشری» به دلیل بیان روان قصه در عین سادگی فرم و ساختار و پویانمایی «ترامپت» به كارگردانی «رسول آذرگون» به خاطر فضاسازی و شخصیت سازی جذاب، لوح افتخار این بخش را به اثر «صفر در سفر» به كارگردانی «موعود شیخ بهائی» به دلیل ایجاد فضای شاد و مفرح برای بیان موضوع اقتصاد مقاومتی اهدا كردند.
هیئت داوران در بخش «جبهه فرهنگی و سبك زندگی»، ضمن تقدیر از اثر «زنگ كار » به كارگردانی «هاشم مسعودی» به دلیل تشویق نوجوانان به كار و تقویت فرهنگ اتكا به خود كه از مسائل مهم و دارای اولویت است و «امید در برزخ» به كارگردانی «رضا سورانی » به دلیل معرفی یك نمونه موفق از پرداختن به آسیب های اجتماعی و ارائه راه حل این مشكل؛ لوح افتخار این بخش را به اثر «بار دیگر زندگی » به كارگردانی «امید مدحج » به علت روایتی هنری و خلاقانه از اردوهای جهادی تقدیم كرد.
همچنین هیئت داوران، فانوس این بخش را به اثر « فرج الله سلحشور» به كارگردانی «محمد سعید غدیریان» به دلیل روایتی موجز و مكفی از زندگی یك قهرمان فرهنگی انقلاب و نسبت فرم و محتوای مناسب اهدا كرد.
لوح هنری این بخش، با توجه به موضوع به روز و ساختار قوی به دو اثر «من می مانم» و «در آستانه فصل سرد» به كارگردانی «فاطمه مرزبان» اهدا شد.
هیئت داوران هشتمین جشنواره عمار، در بخش «تاریخ معاصر»، ضمن تقدیر از اثر « میرزا جواد» به كارگردانی «سعید فرجی» و «تختگاه هیچكس» به كارگردانی «مجتبی غفوری» و «گیلن باره» به كارگردانی «داوود مرادیان» و «عبور ناممكن» به كارگردانی «سید مسعود امامی» لوح افتخار این بخش را به اثر «از فوتبال تا پیروزی» به كارگردانی «محمد حسن یادگاری» اهدا كرد.
همچنین؛ هیئت داوران فانوس این بخش را به اثر «اولین برخورد» به كارگردانی «حمید رضا حیدری» تقدیم كرد.
حمیدرضا حیدری، كارگردان مستند اولین برخورد اظهار داشت: امیدوارم آن روزی كه بچه‌های رسانه انقلاب فتح قدس را روایت می كنند ما نیز از راویان این فتح بزرگ باشیم.
محمدحسن یادگاری، كارگردان مستند فوتبال تا پیروزی نیز با بیان این كه با ساخت این مستند می‌خواستم بگویم كه همه با هم با هر اختلاف نظری باید ایران را بسازیم، اظهار داشت: من از مسئولان فرهنگی می‌خواهم به ما اجازه دهند كه نقد كنیم؛ چرا كه اگر ما نقد نكنیم افرادی از بیرون ما را نقد می‌كنند و آن نقد ممكن است به گونه ای باشد كه تبعات مخربی برای كشور به همراه خواهد داشت.
هدیه مردمی هشتمین جشنواره عمار در این بخش كه چفیه شهید رسول خالقی پور بود بعد از پخش كلیپی در معرفی این هدیه ویژه، به «سیدمحمدعلی صدری نیا» كارگردان مستند «قائم مقام» اهدا شد.
این هدیه ویژه توسط مادر شهیدان خالقی پور به این كارگردان جوان تقدیم شد. این هدیه ویژه سال گذشته در هفتمین دوره جشنواره عمار به ابوالقاسم طالبی اهدا شده بود.
به گزارش ایرنا، جشنواره مردمی فیلم عمار یك جشنواره سینمایی ایرانی است. اولین دوره این جشنواره در سال 1389 و در سالگرد حماسه‌ نهم دی ماه برگزار شد و حدود بیست اثر، هم‌زمان در30 نقطه از كشور اكران شدند.
هشتمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار از 7 تا 15 دی ماه در سینما فلسطین برگزاری شد.
فراهنگ**9246**1569** خبرنگار: علیرضا مرادی ** انتشار: علی حبیبی