به گزارش ايرنا شهرداري ها، ادارات حفاظت محيط زيست و شبكه هاي بهداشت و درمان كه از متوليان و ناظران اصلي دفع زباله هاي شهري، صنعتي، بيمارستاني و پسماندها به شمار مي روند، رفع اين مشكل را بايد با جديت دنبال كنند تا از آلودگي هاي مختلف ميكروبي و انگلي و خطرهايي كه براي انسان ها متصور است، جلوگيري شود.
در كشورهاي اروپايي زباله به عنوان 'طلاي كثيف' مشتريان خاص خود را دارد و نه تنها به آن تحت عنوان يك مشكل زيست محيطي نگريسته نمي شود بلكه فرصتي براي توليد انرژي هاي ارزان قيمت محسوب مي شود.
بر اين اساس در ايران نيز نبايد در دفع زباله هاي شهري و پسماند مشكلي جدي وجود داشته باشد و در بازيافت و توليد انرژي از زباله به عنوان طلاي كثيف برنامه كاربردي پيش بيني شود.
با وجود اهميت موضوع در برخي از كلانشهرها و شهرهاي متوسط ايران هنوز مشكل دفع زباله ها و پسماندهاي شهري وجود دارد و مسئولان حتي در جانمايي سايت هاي زباله شهري مناسب نيز به جمع بندي نهايي نرسيده اند.
دفع نشدن به موقع زباله هاي شهري، نفوذ شيرابه زباله ها به عمق زمين و راهيابي به سفره هاي زير زميني و آلوده كردن اين آبها را نيز به دنبال دارد و چاره انديشي براي رفع اين مشكل در حالي كه مشكلات كم آبي در كشور فراگير است نبايد در پيچ و خم هاي اداري معطل شود.
رئيس اداره حفاظت محيط زيست مهاباد در خصوص انتقال سريع سايت زباله فعلي به محل جديد آن به خبرنگار ايرنا گفت: تسريع در انتقال سايت زباله فعلي به محل جديد به اهتمام بيشتر، مساعدت فرمانداري و ساير دستگاه هاي مربوطه نياز دارد تا از طريق تملك قانوني اراضي پيشنهادي كه در دست پيگيري است، انجام شود.
'فاروق سخنور' با اشاره به مصوبه هاي جلسه كارگروه مديريت پسماند مهاباد و اينكه اقدامات لازم براي حفظ سلامت شهروندان انجام مي شود، افزود: شهرداري نسبت به رفع ايرادهاي وارد بر مطالعله مكان يابي و ارزيابي آثار زيست محيطي سايت پيشنهادي جديد پسماند مهاباد اقدام خواهد كرد.
وي با بيان اينكه دفتر امور شهري استانداري در اين خصوص نسبت به تخصيص اعتبار اقدام خواهد كرد، اظهار كرد: اداره كل حفاظت محيط زيست استان نيز در اعلام نظر خود در رابطه با گزارش تكميلي مكان يابي و ارزيابي اثرات زيست محيطي سايت جديد زباله مهاباد كه از سوي شهرداري ارائه مي شود، اقدامات لازم را به موقع انجام مي دهد.
وي همچنين گفت: طبق دستورالعمل هاي ابلاغي مصوبه هيئت وزيران، ادارات دست اندركار و مرتبط بايد نسبت به واگذاري اراضي پيشنهادي اقدام كنند.
سخنور با بيان اينكه شيرابه زباله هاي مهاباد تاكنون به حوضچه هاي حفر شده هدايت مي شد، افزود: كنترل و مديريت شيرابه زباله ها و اتخاذ تدابير لازم براي جلوگيري از نشت آن به آب هاي سطحي و زيرزميني انجام خواهد گرفت.
وي با اشاره به فنس كشي كل محدوده سايت براي جلوگيري از پخش زباله هاي سبك فعلي، گفت: از ورود افراد دوره گرد به محدوده سايت زباله و برچيدن بساط توزين و بسته بندي و خريد و فروش زباله ها جلوگيري مي شود.
سخنور همچنين در خصوص لغو مجوز شركت صلاحيت دار جمع آوري، حمل و نقل و بي خطر سازي پسماندهاي پزشكي طرف قرار دارد با مراكز درماني بخش خصوصي، افزود: با توجه به نبود شركت جايگزين موضوع بايد از راه اداره كل حفاظت محيط زيست و معاونت درماني دانشگاه علوم پزشكي اروميه در كارگروه مديريت پسماند استان مطرح و تصميم هاي مناسب اتخاذ شود.
شهردار مهاباد نيز گفت: مكان يابي و ارزيابي سايت جديد زباله مهاباد مشخص و براي تائيد نهايي و اخذ مجوز بهداشتي و زيست محيطي به استان ارسال شده است.
كامران عليزاده آذر با بيان اينكه اين سايت در 20 كيلومتري مهاباد واقع است، افزود: كارشناسي دقيق بر اساس معيارهاي بهداشتي بر روي اين سايت انجام گرفته كه با جلوگيري از پخش و نفوذ شيرابه زباله ها نيز به گونه اي هدايت خواهد شد كه خطري براي آب هاي سطحي و زير زميني نداشته باشد.
وي در خصوص اقدامات تفكيك زباله هاي سطح شهر، اظهار كرد: شهرداري در حال مذاكره و واگذاري امتياز اين بخش به يك شركت خصوصي است كه به زودي قرارداد آن منعقد خواهد شد.
به گزارش ايرنا شهرستان مهاباد با 237 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي قرار دارد.
3093/3072
** گزارش: پيمان پاكزاد ** انتشار: عليرضا فولادي
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۳
مهاباد- ايرنا- دفع زباله هاي شهري به خارج از شهرها و مكان هاي تعيين شده براي آنها خطرهاي زيست محيطي فراواني را به دنبال دارد كه در برخي از موارد مسئولان در رفع آنها عاجز مانده اند.