به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمد مجتهد زاده روز شنبه در نشستی خبری افزود: برآورد می شود تا پایان 96 یك میلیون و 500 هزار تن كنسانتره زغالسنگ از چهار ناحیه طبس، كرمان، البرز شرقی و البرز مركزی استخراج شود كه نسبت به عملكرد سال 95 رشد 15 درصدی خواهد داشت.
** ذخیره میلیاردی زغالسنگ كشور
مجتهد زاده اضافه كرد: بررسی ها نشان می دهد میزان ذخیره فعلی زغالسنگ كشور یك میلیارد و 200 میلیون تن زغال كك شو و 1.5 میلیارد تن زغالسنگ حرارتی است.
و برآورد شده كه 2 تا سه برابر این ارقام هم ذخیره احتمالی باشد.
** بستر اشتغال 20 هزار نفری در صنعت زغالسنگ
رییس هیات مدیره انجمن مزبور گفت: امروز حدود 1.7 میلیون تن زغالسنگ مورد نیاز ذوب آهن اصفهان است و وارد مدارشدن كارخانه زرند كرمان مجموع نیاز به این ماده معدنی را به رقم 3.5 میلیون تن كنسانتره می رساند.
وی تاكید كرد: رشد تولید واحد های داخلی علاوه بر اشتغال 13 هزار نفر نیروی كار فعلی، زمینه اشتغال در مجموع 20 هزار نفر را فراهم می سازد.
** ضرورت استقرار واحد های ایمنی، بهداشت و محیط زیست
مجتهدزاده ضمن یادآوری شرایط ایمنی در معادن زغالسنگ كه در معرض خطر مشابه معدن آزاد شهر (استان گلستان) قرار دارند، افزود: اكنون درخواست این است كه در چهار ناحیه زغال خیز كشور كه شامل كرمان، طبس، البرزهای شرقی و مركزی می شود، واحدهای HSE ( ایمنی، بهداشت و محیط زیست ) مستقر شوند.
وی تاكید كرد: وظیفه واحد های HSE كنترل و نظارت بر تمام معادن ناحیه ذیربط است كه از لحاظ ایمنی، امداد و نجات آنها را تحت پوشش قرار دهند.
** استاندارد سازی معادن زغالسنگ یك ضرورت
رییس هیات مدیره انجمن زغالسنگ ایران ضمن تایید غیر استاندارد بودن تجهیزات و امكانات معادن این بخش، گفت: تجهیزات ضدانفجاری معادن زغالسنگ كهنه و فرسوده است و حادثه معدن زغالسنگ آزاد شهر هم ناشی از كهنه و فرسوده بودن تجهیزات بود.
براثر انفجار معدن زغالسنگ آزاد شهر ( استان گلستان ) در اردیبهشت ماه امسال دهها نفر از معدنكاران جان خود را از دست دادند.
** معدنكاران در حین كار نیازمند آموزش
مجتهدزاده افزود: امروز نیروی كار در سطوح مختلف باید از آموزش روز برخوردار باشد و در بخش معادن این موضوع اهمیت بسزایی دارد، بویژه در معادن زغالسنگ كه همواره خطر انفجار وجود دارد.
وی خواستار توزیع امكانات ایمنی و تجهیزات استاندارد در سطح معادن زغالسنگ كشور شد.
** نظارت وزارت صنعت بر عملكرد معادن زغالسنگ
رییس انجمن یاد شده اضافه كرد: واقعه معدن زغالسنگ آزاد شهر، زمینه نظارت دقیق تر وزارت صنعت، معدن و تجارت را بر این بخش افزایش داد و علاوه بر آن سازمان نظام مهندسی معدن هم در این ارتباط فعال شده است.
وی گفت: وزیر صنعت در دولت دوازدهم اكنون اولویت كاری خود را ایمنی در معادن زغالسنگ اعلام كرد و این امر موجب امیدواری معدنكاران شده است.
به گزارش ایرنا، امروز صنعت زغالسنگ ایران قدمتی بیش از 50 سال دارد و اشتغال مستقیم 13 هزار نفر را فراهم ساخته است.
گزارش های پیشین نشان می دهد سالیانه میزان واردات زغالسنگ كشور به رقم یك میلیون و 500 هزار تن می رسد و تركیه در همسایگی ایران حدود 60 میلیون تن زغالسنگ در سال تولید می كند.
براثر انفجار در معدن زغالسنگ زمستان یورت آزاد شهر گلستان در سیزدهم اردیبهشت ماه 96 دهها نفر از معدنكاران زحمتكش جان خود را از دست دادند.
آمارهای منتشر شده نشان می دهد براثر انفجار در معدن سنگرود استان گیلان در سال 1375 تعداد 20 نفر جان باختند، انفجار شهریور 1384 معدن باب نیزو زرند كرمان 9 نفر قربانی داشت و بار دیگر در فروردین 1388 باب نیزو با 12 نفر قربانی روبرو شد و معدن یال شمالی طبس نیز در آذر 91 پیامد هشت نفر قربانی را به همراه داشت .
گزارش های مستند در سال 1391 نشان می دهدكه 184 معدن زغالسنگ در كشور وجود دارد كه سهم بخش خصوصی 140، دولتی 27 و بقیه تعاونی است .
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام : @IRNAeco
اقتصام*1559 * 6075
خبرنگار: حسین عضدی فسا** انتشار: زهرا هجینی نژاد
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۵
تهران -ایرنا- رییس هیات مدیره انجمن زغالسنگ ایران گفت: امروز بالغ بر 13 هزار نفر در صنعت زغالسنگ كشور فعالیت می كنند و چشم انتظار كمك و پشتیبانی دولت برای ثبات فعالیت خود هستند.