مهدي مصطفي لو عصر يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا خاطرنشان كرد: همه كوهنوردان بايد آموزش زمستاني را فرا بگيرند و از تجهزات كافي مانند پوشاك، خوراك، كفش وعينك آفتابي برخوردار باشند.
حادثه 1396 اشترانكوه روز 16 آذر سال جاري رخ داد كه در اين حادثه با ريزش بهمن در منطقهٔ اشترانكوه، 9 كوهنورد جان باختند؛ اشترانكوه رشتهكوهي به طول حدود 50 كيلومتر است كه در سلسله كوههاي زاگرس قرار دارد و ارتفاع بلندترين قله آن به 4150 متر ميرسد.
وي ادامه داد: كوهنوردان چند روز قبل از ورود به محيط كوهستان بايد هواشناسي و محيط منطقه را به صورت كامل رصد كنند، ممكن است در برخي مناطق با ريزش بهمن مواجه شوند.
مصطفي لو اظهار داشت: متاسفانه در جريان صعود كوهپيمايان مشهدي به اشترانكو، آن افراد كه برخي از آنها بسيار باتجربه بودند به هشدارهاي هواشناسي و فدراسيون كوهنوردي توجه نكردند، آنها با اين توجيه كه از قبل برنامه ريزي كرده بودند وارد منطقه شده و دچار مشكل شدند.
وي گفت: ما نيز بايد مراقب باشيم كه با چنين مشكلاتي مواجه نشويم.
وي همچنين از فعاليت چهار باشگاه كوهنوردي در قم خبر داد و گفت: حدود 800 كوهنورد استان در اين باشگاه ها ساماندهي شدند.
مصطفي لو خاطرنشان كرد: سال گذشته 11 گروه رسمي داشتيم كه وزارت ورزش و جوانان اعلام كرده كه همه گروه ها بايد تبديل به باشگاه شوند و تاكنون چهار باشگاه تشكيل شده است.
وي با اشاره به اجراي طرح سيمرغ در استان قم همزمان با سراسر كشور گفت:در قالب اين طرح هر استان بايد 31 قله مرتفع كشور را بپيمايد كه تاكنون استان قم 14 قله مرتفع را پيموده است.
7401 / 1175 خبرنگار: بهمن اطمينان ** انتشار: رضا عليمحمدي
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۸
قم – ايرنا- رئيس هيات كوهنوردي استان قم با اشاره به خطرات كوهنوردي در فصل زمستان، از كوهنوردان خواست با توجه به شرايط جوي ناپايدار و فصل سرما، در برنامه هاي خود بايد هشدارهاي هواشناسي را جدي بگيرند تا از حوادثي مانند آنچه در اشترانكوه لرستان رخ داده، جلوگيري شود.