یاسوج- ایرنا- معاون عمرانی استاندار كهگیلویه و بویراحمد گفت: مدیریت ناصحیح و غیراصولی پسماند در این استان گردشگر پذیر توسعه صنعت گردشگری آن را به خطر می‌اندازد.

به گزارش ایرنا، عزیز فیلی روز یكشنبه در نشست كارگروه مدیریت پسماند كهگیلویه و بویراحمد در یاسوج اظهار داشت: به دلیل اهمیت چشمگیر بحث مدیریت پسماند باید متولیان امر و دستگاه‌های اجرایی مربوطه در این استان با حساسیت بیشتری آن را انجام دهند.
وی خواستار جمع آوری، حمل و دفن پسماند در كهگیلویه و بویراحمد به نحو صحیح‌تر و اصولی‌تر شد.
فیلی افزود: برای مدیریت مطلوب‌تر پسماند و ساخت مكان‌های جدید دفن زباله در نقاط مختلف كهگیلویه و بویراحمد از توان بخش خصوصی استفاده شود و همكاری لازم نیز با متقاضیان سرمایه گذاری این حوزه انجام خواهد شد.
معاون عمرانی استاندار كهگیلویه و بویراحمد بیان كرد: حمل و دفن پسماندهای بیمارستانی در این استان پس از بی خطرسازی آنها انجام شود و دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی، درمانی شهرهای مختلف استان نیز نظارت كافی داشته باشند.
فیلی عنوان كرد: هرگونه كوتاهی، سهل انگاری، كم كاری و یا بی توجهی در این راستا خلاف قانون بوده و با عاملان آن برخورد جدی می‌شود.
وی ابراز داشت: رئیس دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی، درمانی یاسوج در نشست بعدی كارگروه مدیریت پسماند كهگیلویه و بویراحمد گزارشی از وضعیت بی خطرسازی پسماندهای بیمارستانی در مراكز درمانی دولتی و خصوصی این شهر ارائه دهد.
مدیركل حفاظت محیط زیست كهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: حمل و دفن پسماند در شهرهای مختلف این استان به ویژه یاسوج به طرز غیراصولی و غیربهداشتی انجام می‌شود.
سید اسدالله هاشمی اظهار داشت: گاهی اوقات نیز پسماندهای معمولی و بیمارستانی در شهرهای مختلف كهگیلویه و بویراحمد با یكدیگر مخلوط می‌شوند كه خلاف قانون مدیریت پسماند است.
وی افزود: شواهد نشان می‌دهد كه برخی از شهرداران كهگیلویه و بویراحمد اراده و تمایل چندانی در زمینه مدیریت صحیح پسماند ندارند.
مدیركل حفاظت محیط زیست كهگیلویه و بویراحمد بیان كرد: به نظر می‌رسد كه یكی از عوامل مؤثر در این زمینه وجود برخی اعضای شوراهای اسلامی شهر در استان است كه آشنایی لازم را با مسائل زیست محیطی و بحث مدیریت پسماند نداشته و یا چندان اهمیت نمی‌دهند.
هاشمی عنوان كرد: تعدادی از شهرداران كهگیلویه و بویراحمد تاكنون در همین راستا به مراجع قضایی این استان معرفی شده و رأی دادگاه نیز به نفع اداره كل حفاظت محیط زیست استان صادر شده است.
وی ابراز داشت: اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری كهگیلویه و بویراحمد سال گذشته 16.5 هكتار زمین در منطقه دوپشته دشتروم شهرستان بویراحمد برای ایجاد مكان جدید دفن پسماند و ساخت كارخانه بازیافت زباله به شهرداری یاسوج واگذار كرد كه عملیات فنس كشی در اطراف آن انجام شده است.
مدیركل حفاظت محیط زیست كهگیلویه و بویراحمد گفت: یك هكتار از این میزان زمین به دفن پسماندهای بیمارستانی شهر یاسوج اختصاص می‌یابد.
هاشمی اظهار داشت: سال 1388 ساخت محل جدید دفن پسماند شهر سی سخت مركز شهرستان دنا در نشست كارگروه مدیریت پسماند كهگیلویه و بویراحمد به تصویب رسید.
وی افزود: قرار شد حدود 30 هكتار زمین در فاصله شهر سی سخت تا روستای توت نده توسط اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری كهگیلویه و بویراحمد در اختیار شهرداری سی سخت قرار گیرد اما تاكنون این امر مهم انجام نشده است.
هم اینك 57 دستگاه خودروی معمولی و 14 دستگاه خودروی ویژه به همراه 466 نفر پرسنل در شهرداری‌های 17 گانه كهگیلویه و بویراحمد كار جمع آوری، حمل و دفن پسماند را انجام می‌دهند.
سرانه تولید پسماند در كهگیلویه و بویراحمد روزانه حدود یك كیلو و 200 گرم به ازای هر نفر است.
خبرنگار: منصور زرگر**انتشار دهنده: موسوی
7535/6110