مشهد- ایرنا- معاون ارزیابی انطباق اداره كل استاندارد خراسان رضوی گفت: 50 درصد پروانه های صادره كاربرد علامت استاندارد اجباری در این استان مربوط به صنایع غذایی و كشاورزی است.

حامد محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا خراسان رضوی را قطب صنایع غذایی و تولیدكننده عمده محصولات كشاورزی در كشور توصیف و بیان كرد: بر این اساس فعالیت صنایع تبدیلی و غذایی در این استان دارای رونق بوده و صدور پروانه های اجباری در این بخش رتبه نخست را دارد.
وی ادامه داد: از مجموع دو هزار و 353 فقره پروانه استاندارد اجباری معتبر در خراسان رضوی صنایع غذایی 50 درصد، صنایع ساختمانی 17 درصد، مكانیك و فلزشناسی 12 درصد و سایر خدمات و واحدهای تولیدی بقیه از پروانه های استاندارد اجباری را به خود اختصاص داده اند.
معاون اداره كل استاندارد خراسان رضوی گفت: این استان پس از تهران با صدور سه هزار و 181 پروانه اجباری معتبر كاربرد علامت استاندارد رتبه دوم كشور را دارد. ظرف 9 ماه گذشته امسال صدور پروانه استاندارد در این استان نسبت به مدت مشابه پارسال 11 درصد بیشتر شده است.
وی در خصوص صدور پروانه استاندارد تشویقی(غیراجباری) نیز اظهار كرد: طی امسال با صدور 32 پروانه استاندارد تشویقی در خراسان رضوی مجموع این نوع استاندارد به 300 فقره پروانه رسید.
محمدی افزود: خراسان رضوی پس از تهران، اصفهان و آذربایجان شرقی رتبه چهارم كشور را در صدور پروانه استاندارد تشویقی دارد.
بر اساس قانون تولید حدود هزار قلم كالای داخلی به صورت اجباری منوط به رعایت ضوابط استاندارد در ساخت و دریافت نشان استاندارد است.
855 پروانه بهره برداری در خراسان رضوی در زمینه صنایع غذایی با سرمایه گذاری 13 هزار و 414 میلیارد ریال صادر شده كه در مقایسه با كل صنایع غذایی كشور از نظر سرمایه گذاری 9 درصد و اشتغال 11 درصد را شامل می شود. صنایع غذایی خراسان رضوی در مقایسه با سایر بخشهای صنعتی استان از نظر سرمایه گذاری 15.4 درصد را شامل می شود. همچنین 20 درصد نیروی كار بخش صنعت این استان شامل 35 هزار و 496 نفر در صنایع غذایی مشغول كار هستند. بطور میانگین 19 درصد صادارت سالانه خراسان رضوی مربوط به صنایع غذایی و بازارهای اصلی هدف صادراتی آن نیز آسیای میانه، حوزه خلیج فارس و كشورهای همجوار هستند. خبرنگار: ناصر اسدزاده هروی **انتشار: حسین كریم زاده
3221/1858